https://www.traditionrolex.com/7

 Aktuální informace ke stavbě obchvatu | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Aktuální informace ke stavbě obchvatu

Aktuální informace ke stavbě I/9 a I/16 Mělník, obchvat, stavba 1

V průběhu uplynulé části roku 2015 se na výše uvedené stavbě podařilo dokončit 1. etapu stavebních prací – okružní křižovatku v ulici Pražská, s krátkými úseky napojení na původní stav. Dne 20.7.2015 dojde k jednosměrnému zprůjezdnění.

Současně bude zahájena 2. etapa prací – realizace okružní křižovatky v ul. Mladoboleslavská a to současně s 3. etapou prací – rekonstrukcí ul. Pražská v úseku mezi ul. Cukrovarská a Italská. Stavební práce budou zahájeny realizací přeložek inženýrských sítí, které uvolní staveniště pro realizaci vozovek.

Řidiče čekají velké změny ve vedení dopravy, které budou zahájeny dne 20.7.2015. Ulice Cukrovarská bude úplně uzavřena z obou stran a příjezd do ní bude možný pouze příčnými ulicemi z Italské ulice. V rámci dopravně inženýrských opatření vznikne jednosměrná objízdná trasa ze stávající jednosměrné ul. Italská + Polská bude doprava jednosměrně vedena ul. Mladoboleslavská + Bezručova až na světelnou křižovatku s ul. Nemocniční a dále po Nemocniční ul. do ul. Pražská a po ní až na ul. Italská. Na některých křižovatkách dojde ke změně v přednosti.

Současně s realizací okružních křižovatek se provádí i práce na novém propojení ulic Pražská a Mladoboleslavská. Jsou dokončeny hrubé zemní práce a silně rozpracovaná je realizace kanalizace a opěrných i protihlukových stěn, po jejichž dokončení budou prováděny konstrukční vrstvy nové vozovky.

 

Mgr. Nina Ledvinová
tisková mluvčí
Ředitelství silnic a dálnic ČR



Město - z radnice

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele KousekDortu

4 Značení objížďky


Dneska jsem jela prvně po objížďce na Mladou Boleslav a nestačila jsem se divit. Značení směr Praha a Mladá Boleslav bylo v Nemocniční, ale tím je to asi jako vyřízeno. Dole u cukrovaru na křižovatce s Italskou totiž nic, resp. najednou nelogicky oranžová cedule rovně směr Kostelec (fakt Kostelec? nechce se mi věřit, ale myslím, že mě zrak nešálil). Pro mělnické není problém, ale před námi jeli evidentně přespolní a ti tedy asi měli co dělat. Soudím tak podle toho, že u cukrovaru na chvíli zastavili, asi aby se poradili kam dál, načež správně vyhodnotili situaci a odbočili vlevo. Pak ale chudáci na rozdvojení jednosměrek (doleva k Johny Baru, vpravo směr na Boleslav) znovu museli zastavit a přemýšlet, doprava zatím samozřejmě vázla, aby posléze opět správně vybrali směr vpravo. V duchu jsem jim tleskala, že mají tak bystrý úsudek, ale jinak by mě zajímalo, který blbec tu objížďku značil.

4.2 co je nejasného??


dole u cukrovaru je normální modrá směrovka Praha i Mladá Boleslav(předevčírem tam tedy určitě byly) a tyto nejsou přeškrtnuty a tím pádem platí!!!!! Kdo to neví, neměl by ostatním nadávat do blbců, když sám na tom není s vědomostmi úplně nejlépe.

4.1 ... dobrý den, pokud


... dobrý den, pokud opravdu chcete problém řešit, tak oslovte něhoho kompetentního - třebo odbor dopravy nebo místostarostu

... pokud si jen chcete ulevit, tak jste tu správně

hezký den

Patočka

 

4.1.1 značení objížďky patří pod ŘSD


raději se obracejte na kompetentní lidi na ŘSD, je možné, že značku někdo přemístil nebo rovnou ukradl.

Obrázek uživatele Markéta Želva Přerovská

3 kudy do Prahy


Cesta do Prahy po dálnici bohužel také není úplně bez problémů, protože je za přemostěním dálnice semafor, který způsobuje kolony až k vraňanskému mostu. Jestli tyhle dvě uzávěry v jeden čas vymyslel stejný zadavatel (ŘSD), tak jim tleskám, z Mělníka se dá bez problému odjet maximálně na sever (pokud jsou už hotové ty práce, co byly v minulých dnech na tupadelské silnici) ... 

Moje radikální řešení zákazu vjezdu kamionů na objízdnou trasu po Mělníku je podle některých z diskutujících příliš radikální, navíc, pokud by kamiony nemohly odjet ani na dálnici, tak nevím, co bychom tu s nimi dělali. Myslím ale, že v provizoriu se dají dělat na rozumně omezenou dobu i radikální opatření.

3.1 ...když se podíváte na


...když se podíváte na www.dopravniinfo.cz tak zjistíte, že souhlas s akcí na Mělníku a u přemostění D8 vydal jeden a tentýž úřad. Je to, jak jinak, Krajský úřad Středočeského kraje...

2 Tak to je teda síla


No tak je doufám všem zodpovědným jasné, že tímto způsobem doprava fungovat nemůže. První den uzávěra a dopravní kolaps. A to nebyla špička. A to je prázdninový provoz. A to má objížďka trvat do konce roku????!!!???!!! Obvykle nevolím sprostá slova, ale to si snad děláte prdel. Asi by se lidé na patřičných místech měli chytit za nos a velmi urychleně něco vymyslet, protože tohle je fakt velký průšvih.

2.1 zase kritika, ale nikde


zase kritika, ale nikde nevidím lepší návrh řešení....souhlasím s tím, že to je síla to takhle uzavřít až do konce roku. Jestli jezdíte i jinde než na Mělníku, tak musíte vidět, že v tom nejsme sami a těch omezení a uzavírek je tohle léto fakt dost. Je pravda, že Mělník je tím křížením hlavních silnic dost specifický, bohužel pro nás pro všechny. 

2.1.2 Odborníci


Řešení mají vymýšlet odborníci, od toho jsou placení, a ne my. Je fakt, že Mělník a okolí je z hlediska infrastruktury dost blbě vyřešen, a nejde jen o to, že nutně potřebuje obchvat, který se zatím nerýsuje. Ale třeba že z devítky směr na šestnáctku se mezi dálnicí a Mělníkem nedá nikudy projet, protože nejsou mosty. Nebo že není spojnice mezi devítkou a úsekem kolem Vavřinče, člověk musí jet až k cukrovaru.

Ale jinak podle údajů na googlu z dnešního dopoledne to bylo tmavě červené směrem na Mělník až do Větrušic, což je takový marast, že v tom podle mě tedy jsme sami, navzdory přebujelým letním uzavírkám.

2.1.2.2 Impuls


včera jsem poslouchal rádio Impuls a věřte, že v tom rozhodně nejsme sami. Do Větrušic je to cca 6-7km a včera tedy mluvili i o delších kolonách na jiných místech v republice. Vím, že to nepomůže těm chudákům řidičům čekajícím v kolonách, ale fakt je ten, že to je na více místech a ne jen na Mělníku.

2.1.2.1 odborníci


to řešení vymysleli a asi to je tak podle nich nejlepší. Nějak se mi nechce věřit, i když je doba hodně zvrácená, že si pár lidí sedne a řekne si "hele, co takhle těm Mělničanům pořádně zavařit..... a další se přidá a řekne jasně postavíme jim tam kruháče a uděláme nejhorší možné objízdné trasy" Myslíte, že takhle nějak to funguje?? Já tedy ne. Zkoušel jsem přemýšlet o lepším řešení a přiznám se, že mě žádné nenapadlo. Snad jen na světelné křižovatce u autobusáku bych dal na semafor samostatnou šipku pro odbočení vlevo, aby mohla vozidla od MB odbočovat bezproblémově.

2.1.2.1.1 ... dobrý den,  ono se


... dobrý den, 

ono se naše trápení zmenší, když víme, že v tom nejsme sami? To mi připomíná vesnické rčení - nevadí, že mi chcípla koza, když chcípne i sousedovi. 

Ano je sposty uzavírek. Když jedu do St. Boleslavi jsou uzavřené Tišice. Tak tedy jedu přes Všetaty a tam se náhodou opravuje silnice. Jezdíme na světla. Nejdřív tu silnici firma vyfrézuje a přes sobotu a neděli nenělá nic. Jezdíme na světla. Potom firma položí nový asfalt. Vše hotovo a opět jezdíme na světla. Pak najednou světla zmizí. 

Ano je potřeba naše zdevastované silnice opravit, o tom žádná. Ale způsob plánování mi příjde arogantní ba až hloupý ze strany úřadů. No a ze strany firem o tom snad není třeba mluvit. Ty peníze, které za to dostávají se musí přeci odrazit v čase opravy, aby to nebylo divné.

Jinak pane Krpec, doprava na Mělníku není až tak tragická, jak se původně zdálo. Jen ta organizace. Proč musela být uzavřena Cukrovarská právě teď? atd. Stále si myslím, že lepší organizace práce by pomohla, ale to by musel někdo s kulatým razítkem chtít a ne přistoupit na všechny požadavky stavebních firem. 

Dále si nejsem jist, jak je v tomto zainteresováno město. Myslím si, že to jde tak troch mimo MÚ Mělník.

... a teď do mě

 

Patočka

 

2.1.2.1.1.2 Kvalita práce


No ono je na tom všem nejhorší možná právě to, jak bídně ty opravy silnic probíhají. Oblíbené je vyfrézovat kusy silnice a pak to tam aspoň tak týden nechat rozdělané, nový asfalt má čas. Obludné záplatování je kapitolou samou o sobě, znám místa, kde se někdo rozhodl zazáplatovat celkem ucházející povrch, čímž tu silnici akorát zničil. Všechno jde pomalu a bohužel zároveň nikoli kvalitně, někdy je špatná i zbrusu nová silnice. Uzavírky se opakují na stejných místech pořád dokola, loni se dost dlouho jezdilo na semafor v Kostelci a teď je to tam znova, jakoby se všechno nedalo udělat při jednom, Všetaty jsou v tomhle taky dost na štíru. Prostě kdyby výsledkem byly nové hezké silnice, tak by jim to člověk i prominul, jenže většinou uzavírky a omezení skončí a vše vypadá víceméně jako dřív. Že by se někdy v Čechách (nebo ve Středočeském kraji) jezdilo po hezkých silnicích, toho se asi nedožiju.

2.1.2.1.1.1 já do Vás nepůjdu, nemám


já do Vás nepůjdu, nemám to ve zvyku. Nemyslel jsem to tak, že mi nevadí chcíplá koza, když chcípne i sousedovi.....takový opravdu nejsem. 

Hlavní problém vidím v tom, že něco dělají obce, něco kraje a něco stát.....a jestli sledujete zpravodajství, tak letos dostaly kraje přidáno na opravy silnic a k tomu končí dotace z ROPu. A pak je z toho takovýhle guláš. Myslím, že příští rok bude klid, protože už na opravy zase nebudou peníze. Do té doby musíme trčet v zácpách. Nevím zda to jde lépe naplánovat. Ono dělat silnice v lednu, únoru není to pravé ořechové. Takže se to všichni snaží stihnout přes léto, hlavně o prázdninách, kdy klesá dopravní zatížení.

2.1.2.1.1.1.1 Obchvat


Někde možná klid nebude, protože prý stát nezvládá čerpat dotace na dálnice, tak je přesměruje na stavbu obchvatů. Což se ale Mělníka s největší pravděpodobností týkat nebude. Škoda.

2.1.1 ... nejsem stavař, ale


... nejsem stavař, ale předpokládám, že lepší organizace postupu prací a uzavírek by jistě byla možná ... snad

Obrázek uživatele milk

1 Jsem zvědavý jak tento


Jsem zvědavý jak tento kolotoč urychlí dopravu na Mělníku.Naopak dojde ke zpomalení,zácpám a běda když na tomto provizoriu dojde k dopravní nehodě,pak se doprava zastaví úplně.Nechci strašit,ale nastávající dny ukáží skutečnost.


https://www.traditionrolex.com/7