https://www.traditionrolex.com/7

 Jeden cyklista nedal přednost druhému | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Jeden cyklista nedal přednost druhému


Dvaadvacátého července letošního roku, krátce před sedmnáctou hodinou, došlo na silnici III. třídy, v katastru obce Neratovice, k celkem nezvyklé dopravní nehodě.

Dvaatřicetiletý muž jel na kole po uvedené komunikaci ve směru od městské části Mlékojedy k obci Tišice. Na rovném a přehledném úseku začal odbočovat vlevo, k místnímu jezeru. Přitom přehlédl dalšího čtyřicetiletého vyznavače zdravého pohybu, který přijížděl v protisměru. Následoval střet obou cyklistů, po kterém starší z dvojice skončil na zemi.

Dopravní nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Alkohol byl u obou účastníků vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Celková hmotná škoda na poškozených kolech byla odhadnuta na částku zhruba 6 000,-Kč. Policisté se s kuriozním případem vypořádali na místě. Viníkovi nehody uložili blokovou pokutu.

I když k podobným událostem dochází výjimečně, měli by si všichni, kteří usednou na jízdní kolo a vyrazí do silničního provozu uvědomit, že pravidla neplatí jen pro řidiče motorových vozidel. Případná nepozornost se může ošklivě vymstít a následný pád, střet s chodcem, jiným bicyklem nebo vozidlem může skončit daleko hůře, než jak je výše popsáno.

 

Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k

PřílohaVelikost
DN Neratovice 22.7.JPG168.33 KB


Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7