https://www.traditionrolex.com/7

 Na vítězné vlně | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Na vítězné vlně

Po vítězství na Valašské rally se Libor Horák s Ivanem Fryčem rozhodli splnit si jeden ze svých cílů a startovat na "domácí" Rally Bohemia. "Bohemia je pro nás prostě nej, neměli jsme ji letos v plánu, ale situace se nakonec vyvinula jinak. Jelikož se jedná o dvoudenní soutěž, řešili jsme především rozpočet. S pomocí kamarádů a sponzorů se nám podařilo uskutečnit akci "Staň se členem týmu", kdy každý mohl přispět do kasičky a odměnou mu byly pohlednice, originální odznáčky, občerstvení v průběhu soutěže a navíc 3 vylosovaní se svezli na místě spolujezdce při testovací RZ. Chtěli bychom všem ještě jednou poděkovat," říká Libor Horák.

Během prvního dne Rally Bohemia a velmi náročných nočních rychlostních zkoušek si posádka žlutého Leonu postupně vypracovala luxusní náskok na ostatní soupeře ve třídě dieselových vozů a v průběhu druhého dne tento náskok pouze udržovali. "Soutěž pro nás byla docela těžká, startovali jsme zde poprvé, také v noci se světelnou rampou jsme jeli poprvé a rychlostní zkoušky Sychrov a Šumburk jsou opravdu těžké. Musím ale říct, že se už těším na Bohemku příští rok, protože jet tyto RZ v ostrém tempu je neskutečný zážitek. Nám se podařilo Rally Bohemia napoprvé vyhrát ve třídě, to je klukovský sen který se nám povedlo i díky kamarádům splnit."

Mělnická posádka následně vynechala Rally Vyškov, protože rozpočet na tuto soutěž padl na Bohemce. Na oblíbené Rally Agropa Pačejov už ovšem nechyběli a opět předvedli kvalitní výkon. "Pačejov má specifické tratě, je to velmi rychlé a zároveň obtížné na napsání rozpisu. Jelikož jsme tu startovali už podruhé a věděli do čeho jdeme, tak se nám dařilo od začátku držet hodně vysoké tempo. Bohužel na delších rychlostkách jsme dojížděli soupeře před námi a nebylo možné ho předjet. Tam jsme ztratili dost času, přesto se nám podařilo vyhrát třídu o více jak 5 minut a v celkovém pořadí Rallysprint Série jsme brali vynikající 12. místo," dodává Libor Horák.

Letošní bilance je bezchybná - tři starty, tři vítězství. Dalším, předposledním podnikem Rallysprint Série, je Rally Jeseníky, která se koná v okolí Šternberka v termínu Mělnického vinobraní. "Pokud se nám bude dařit i v Jeseníkách, je možné že už v sobotu večer přivezeme na vinobraní vybojovaný titul v RSS. Držte nám palce!"

foto: Tomáš Lorenz, Miroslav Ullman

text: Miroslav Ullman, ITASSI Rally Team

Nejnovější info sledujte na Facebooku a Twitteru



Sport

https://www.traditionrolex.com/7