https://www.traditionrolex.com/7

 Česká zahradnická akademie má opět ježka | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Česká zahradnická akademie má opět ježka


Žáci České zahradnické akademie Mělník se pod vedením Ing. Martiny Fialové  zvítězili v  tradiční sadovnické soutěži pro studenty a učně středních a vyšších zahradnických škol Lipová ratolest 2015.

Osmý ročník této soutěže   se uskutečnil ve dnech 22.- 24. září 2015 v Plzni a zúčastnilo se ho  deset družstev z celé České republiky. Studenti intenzivně pracovali tři dny a dílo, které zhotovili, zůstane dál sloužit obyvatelům města Plzně. Pro soutěžící bylo připraveno 10 soutěžních sektorů, rozmístěných podél asfaltové komunikace k Lochotínskému pavilonku a podél okružní vycházkové cesty. Spojením dvou buněk vzniklo jedno oddechové místo tvaru půlkruhu, který má ve vrcholu vloženou oválnou plochu s lavičkami. Úkolem soutěžících bylo vytvořit plochu z mechanicky zpevněného kameniva, vydláždit prostor pod lavičkou, osadit kovové obrubníky a instalovat lavičku na předem připravený betonový základ. Nechyběly samozřejmě ani ryze zahradnické práce – příprava plochy pro trávník a položení kobercového trávníku, výsadby stromů a keřů, květinové záhony. Každá soutěžní plocha má výměru kolem 60 m².
Česká republika je zcela ojedinělá v tom, že profesní soutěž pro obor realizace zahradních a krajinářských úprav se koná v reálném prostředí a jejím výsledkem je vždy ucelená plocha, která obohatí zeleň partnerského města. Vzhledem k propojení zahradnické školy s  městem  by bylo víc než logické, aby  některý z dalších ročníků Lipové ratolesti  mohl být  uspořádán právě v Mělníce.

Družstvo, které reprezentovalo mělnickou zahradnickou školu získalo v této soutěži 1. místo. Hlavní cena této soutěže - putovní ježek je tedy na rok opět v Mělníce. Gratulujeme.
 

PřílohaVelikost
Lipova ratolest 2015_pozvanka_AKT.pdf812.19 KB


Články

https://www.traditionrolex.com/7