https://www.traditionrolex.com/7

 Poraďte s dopravní situací | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Poraďte s dopravní situací

Asi není dobré upozorňovat na vlastní řidičskou neznalost, ale nešť. Není mi jasné parkování v ulici Kněžny Emmy, dole, před napojením na Jiráskovu. Je tam vpravo zákaz zastavení, pod nímž se nachází vjezd do domu, pak prostor označený patníky v obrubníku a pak je další vjezd. Následuje jedno parkovací místo pro konkrétního invalidu, označené svislou značkou i vodorovným značením. A pak je ještě pohodlný prostor na zaparkování jednoho auta, než se vjede do Jiráskovy ulice. A v tomto prostoru vždycky někdo parkuje, což se nedivím, vizuálně tomu nic nebrání. Ale opravdu se tam může stát? Onen zákaz zastavení není ukončen, ani není doplněn žádnou dodatkovou tabulkou, třeba že platí jen 10m nebo kolik je to k tomu invalidovi.

Že by značka vymezující parkovací místo pro invalidu rušila zákaz zastavení? - To se mi nějak nezdá, ve vyhlášce nic takového není. Nebo platí ten zákaz až ke křižovatce a dotyčná auta by správně měla dostat botičku? A jak je pak možné, že invalida má místo vyhrazené v zákazu? Nebo prostě jen někdo "zapomněl" platnost zákazu zastavení správně specifikovat? Možná budu za trotla, přesto radu uvítám.

Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

2 Jo


Jo, super, to bude ono, díky. Dokonce se mi povedlo najít toto: Svislá dopravní značka vyhrazeného (i jiného) parkoviště ukončuje platnost svislých dopravních značek zákazu stání a zákazu zastavení. Sice je to na wikipedii, ale snad se tomu dá věřit. Tak zas o něco chytřejší. I když minulý pátek, asi že byly trhy a hodně aut, tak jedno auto parkovalo i nad tím invalidou, takže to bylo opravdu na botičku.

1 podobné je to


Podobné je to v Legionářích....tam je také značka zákaz zastevení před vjezdem k bývalé vojenské správě a hned za vjezdem je značka P(parkoviště) a žádný konec zastavení. Z toho usuzuji, že značka parkoviště ukončuje platnost zákazu zastavení.....Můj laický výklad.


https://www.traditionrolex.com/7