https://www.traditionrolex.com/7

 Stará Mydlárna přivítá držitele Zlatého Anděla | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Stará Mydlárna přivítá držitele Zlatého Anděla

První letošní koncert v mělnickém klubu bude skutečně luxusní. Hostem večera bude jeden z nejvšestrannějších kytaristů české scény Roman Pokorný.

Aktivní hudební kariéru zahájil v roce 1991, a své první profesionální zkušenosti získával v bigbandu Gustava Broma.  Od té doby natočil několik kritikou oceněných alb a spolupracoval s celou plejádou vynikajících muzikantů - Emilem Viklickým počínaje a například zpěvačkou kubánského původu Yvonne Sanchez konče. I jeho stylový záběr je velmi široký a neomezuje se pouze na oblast jazzu. Ve své tvorbě totiž spojuje prvky jazzu, blues, soulu, funku i klasického hardrocku.
Působil i v All Stars Mojmíra Bártka, Triu Komorního Jazzu Jaromíra Hniličky, Quartetu Güntera Kočího, Quintetu Josefa Audese a dalších hudebních formacích. Později zakládá své vlastní sdružení v nichž se vystřídala celá řada skvělých muzikantů jako například kontrabasista Petr Dvorský, bubeníci Marek Patrman a Jiří Slavíček či pianista Standa Mácha. V roce 1995 natáčí první autorské album „Magic Holidays“ a posléze absolvuje úspěšné turné po USA. Vzniká další album „Sundance“ se skupinou Tutu na kterém se také autorsky podílí. Další album „Stín Mý Krve“ natáčí s Romanem Dragounem a Michalem Pavlíčkem. S Emilem Viklickým a Borisem Urbánkem vzniká deska „UV Drive“. V prosinci roku 2014 vychází zatím poslední po delší době zpívané album „Eldorádo“, jenž pochází zcela z autorské dílny Romana Pokorného ve stylu Rhythm&Blues. Tentokrát si Roman napsal i všechny texty v angličtině a jeden dokonce ve španělštině. Na albu se podílela celá řada vynikajících hudebníků včetně dvou hostů ze zahraničí. Lídrem dechové sekce se stal britský saxafonista Osian Roberts a na foukací harmoniku exceluje maďarský harmonikář Matyas Pribojszki. Dále na albu hrají: Honza Kořínek, Miloš, Dvořáček, Martin Šulc, Taras Vološčuk, Marcel Flemr a Pavel Novák.

Roman má za sebou celou řadu ocenění. V anketě České jazzové společnosti a časopisu Harmonie byl vyhlášen Nejlepším Jazzovým Kytaristou, dále získává Jazzového Káju za nejlepší jazzové CD roku 1998, které vyšlo pod názvem „Jazz Perception“. Dále sdružení Roman Pokorný Trio získává cenu Nejlepší Kapely roku 1997 a v neposlední řadě Roman získává  Zlatého Anděla roku 2000.

A tento pátek 8. ledna od 21 hodin vystoupí i v Mydlárně. Bude to nepochybně kvalitní hudební vstup do toho nového roku.



Kultura

https://www.traditionrolex.com/7