https://www.traditionrolex.com/7

 Výtvarník Zdeněk Šulc představí své kresby v Želvím doupěti | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Výtvarník Zdeněk Šulc představí své kresby v Želvím doupěti

Zdeněk Šulc patří k nejvýraznějším výtvarníkům našeho regionu. Jeden ze zakládajících členů výtvarné skupiny SKOBA má za sebou celou řadu výstav. Jak v rámci společné prezentace tohoto sdružení v mnoha koutech naší vlasti, tak i ty samostatné z nichž možno jmenovat například prestižní galérií v prostorách Vlastivědného muzea v České Lípě. Zdrojem inspirace tohoto mělnického rodáka je jak příroda, tak i umění barokních mistrů.

Na svých toulkách přírodou poznává její krásy, které pak jej motivují k vyjádření vlastních pocitů. Kouzlo jarní krajiny, letní podvečery, nostalgie podzimu či poklid zasněženého lesa, to vše se promítá do jeho tvorby. Další inspirací k jeho tvorbě je styl tak charakteristický pro naše města i obce – baroko. Tento umělecký směr jej učaroval od raného mládí. A určitý čas se mu věnoval i profesionálně, kdy pracoval coby konzervátor v mělnickém muzeu. Kostely, kaple, drobné sakrální stavby, sochy, plastiky a zejména obrazy. To jsou náměty, které ho uchvacují a zobrazují se v jeho tvorbě. V dílech barokních mistrů tak stále nachází inspiraci k vytváření pozoruhodných výtvarných prací, jenž dávají podnět k zamyšlení o pravých hodnotách života.

Návštěvníci výše uvedených výstav si Zdeňka Šulce spojují zejména s rozměrnými obrazy. Avšak jeho rukou vzniklo i mnoho kreseb, které ještě více vyjadřují jeho pocity, které se projevují někdy až v poněkud ponurých scenériích.

A právě kresby budou k vidění tentokrát v prostorách mělnické kavárny a antikvariátu Želví doupě. Vernisáž této výstavy se uskuteční ve čtvrtek 11. února v 18 hodin. Potom až do konce března si budou moci zájemci o výtvarné umění při kávě či sklínce vínka prohlédnout práce tohoto nesporně výrazného výtvarníka.



Kultura

https://www.traditionrolex.com/7