Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

POMALÝ INTERNET OD O2

Zdravím všechny spoluobčany. Máte pomalý ADSL internet u O2 v některých oblastech Mělníka ? Máte ve smlouvě napsáno až 20 Mb/s a Vaše rychlost je sotva 5 Mb/s ? A navíc Vás operátor ujišťuje že agregace je 50 ? Nesmysl. Linky a ústředny má tento operátor na Mělníku přetížené a přesto nabírá další a další uživatele, čímž se rychlost ještě sníží a to nemluvím o garantované agregaci 50. Byznys je byznys. Na uživatele ser.. . Co s tím ? Mám radu a zdarma. Přejít k jakémukoliv jinému operátoru. Ostatní sice nabízí to samé za podobné peníze ale linky a ústředny nemají přetížené takže vy poznáte velké zrychlení. Udělal jsem to a jsem spokojen. K O2 už nikdy víc. 

Občan Mělníka.

 

Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

5 Bohužel mám s O2 ty samé


Bohužel mám s O2 ty samé zkušemosti (nebo spíš měl jsem). Bydlel jsem na Pšovce v Čertovské ulici a paní mi řekla, že budu mít super signál. Bohužel jsem byl přímo uprostřed od ústředen (jedna v Mlazicích, druhá ve městě, takže 2 km od každé. Rychlost tou dobou byla 20 MB/s. Bohužel sem to měřil několikrát a měl jsem 7 MB na televizi a 4 MB na internet. Takže 11 MB místo 20 MB. Když jsem začal stahovat filmy, tak nešla televize. Při běžném brouzdání po internetu televize šla, ale intenret byl pomalý. Technik mi řekl, že mi to může rozdělit a těch 11 MB využít tak, že mí dá 5 MB na TV a 6 MB na intnernet, ale že mi nepůjde tak kvalitně a rychle TV. Reklamováno během roku 5x. 3x jsem nemusel platit měsíční tarif. Proměřili to a odpustili mi 3 faktury. Když přišli na to, že opravdu to nepoletí, tak jsme zrušili smlouvu a vrátili mi ještě 5000 Kč jako omlúvu. Na O2 sedí pan Křáp (opravdu je to jeho příjmení) a dá se s ním mluvit. Doporučuji odejít od O2.

Obrázek uživatele milk

4 Vzdálenost od ústředny a


Vzdálenost od ústředny a metalické kabely jsou limitující faktory pro rychlosti pevného internetového připojení.Protože uvedenou síť používají kromě majitele i jiní poskytovatelé,tak si přechodem k jinému poskytovateli vůbec nepomůžete.Já jsem tento problém vyřešil a přešel jsem na mobilní připojení.Světe div se,za méně peněz mám rychlosti výrazně větší a mohu s tím cestovat kam chci.Zkrátka si bezplatně postupně půjčit mobilní zařízení a vyzkoušet.Mohu prozradit,že O2 opět bylo nejhorší a protože spolu s T-mobile sdílejí společné vysílače,takže moje volba byla jasná.

4.1 Prosba pro "milk"


Mám také internetové připojení u O2 a také velké problémy s rychlostí. Moje rychlost je dokonce jen 4,5 kB/s. Mohl by jste mě a ostatně i mnohým z nás poradit jak jste to vyřešil vy konkrétně s tím mobilním připojením. O co se konkrétně jedná, od jaké společnosti to je, kolik to stojí a jak Vám to rychle šlape ? Moc by jste mě pomohl při výběru a změně a myslím si že nejenom mě ale i ostatním. Děkuji moc za odpověď.

Obrázek uživatele milk

4.1.1 Nemám problém se s


Nemám problém se s každým podělit o své zkušenosti v celé této problematice.Stačí si domluvit schůzku na kterémkoli místě(třeba v hospodě),já přivezu příslušné zařízení a vy svůj notebok.Připojíme,vyzkoušíte a změříte si rychlost.

Obrázek uživatele milk

4.1.1.1 Pro informaci dávám


Pro informaci dávám dnešní měření připojení za 450,-Kč měsíčně.Náročnější zákazníci si samozřejmě připlatí za větší rychlosti.Po půlnoci se vypíná rychlost udávaná ve smluvním tarifu a je rychlost 30 Mbit/s do rána.

http://rychlost.cz/vysledek/20160662536-bfdb/

Obrázek uživatele Kajik

4.1.1.1.2 Podle toho, co


Podle toho, co píšete, bych to tipoval na Vodafone "Internet doma i na chalupě" (i IP je podle všeho od VF), akorát ta rychlost z odkazu na měření mi úplně nesedí, protože Vodafone u tohoto "bezlimitního" tarifu deklaruje rychlost 8/4.

Jinak toto ale můžu vřele doporučit, zkoušel jsem na chatě na horách (Benecko), v Mlazicích, v Praze - prostě kde jede LTE, je to v pohodě. Ping překvapivě krátký (max. pár desítek ms), rychlost dostatečná, bez FUP. Resp. FUP je tady zastoupeno právě omezením rychlosti, nicméně pro standardní kancelářskou činnost, vzdálenou plochu, YouTube atd. je to OK. Otázka je, jak se to bude chovat při větší agregaci, přece jen LTE u nás ještě pořád není tak masová záležitost, jakou jednou bude, a taky je otázka, jak na tom pojede nějaká lepší internetová televize. Papírově by to mělo v pohodě stačit na Netflix v HD, reálně jsem to nezkoušel. Jestli někdo má vyzkoušeno, napište to sem do fóra.

Ještě obecně ke konektivitě na Mělníku: Myslím, že je tady dost možností, jak nebýt závislý na obřích providerech a jejich ADSL apod., výběr lokálních poskytovatelů je dobrý. Ideální situace je na sídlištích v panelácích, kde Trionet zdárně konkuruje podle mě předraženému UPC - kdo optiku Trionetu zkusil, tak ví, o čem mluvím, fakt to frčí (práce se soubory na Drobboxu apod. je jak na lokále). A mimo sídliště, na vesnicích apod. se dá kolem 500 Kč v pohodě pořídit bezdrát v rychlosti 30/10.

---Doufej v nejlepší, získej ještě lepší!---

Obrázek uživatele milk

4.1.1.1.2.1 Ano v uvedeném odkazu je


Ano v uvedeném odkazu je rychlost 7,6/5,7,což odpovídá deklarované 8/4.Pokud se jedná o nějaké desetiny -/+,tak je to v pořádku.Pro mě je rozhodující,že deklarované rychlosti nikdy nebyly menší.Co je mi platná od O2 reklamovaná rychlost až 20 když mi to šlo maximálně 6.

4.1.1.1.1 LTE na doma a FUP


Jak je to s FUP, koukal jsem, ze maji vsichni operatori do 30GB bez omezeni a pak to zacnou sekat,

je to tak?

m.

Obrázek uživatele milk

4.1.1.1.1.1 Samozřejmě před


Samozřejmě před pořízením každé služby je analýza na co ji budu vyžívat.Tdy je citace z podnínek operátora:

Tarif „Připojení bez kabelu“ je službou s omezeným přístupem k síti Internet. Vzhledem k charakteru mobilních sítí není tento tarif určený pro služby přenosu a sdílení souborů (tzv. file sharing a P2P přenos) a kontinuální přenos audio-vizuálních materiálů (tzv. streaming) a hraní online her, které mohou být zpomaleny na rychlost 256 kbps pro download i upload. Seznam protokolů datových služeb, u kterých dochází ke zpomalení na základě typu jejich protokolu, je uveden na konci těchto podmínek a může být pravidelně 4x ročně z technických důvodů aktualizován. U všech ostatních služeb dostupných prostřednictvím sítě internet, jako je například prohlížení webových stránek, posílání emailů, sociální sítě (např. Facebook) a VoIP (např. Skype) nedochází ke zpomalení po celou dobu používání tarifu.

Já používám internet k níže uvedeným činostem:Prohlížení webových stránek, posílání emailů, sociální sítě (např. Facebook) a VoIP (např. Skype) a tím nedochází ke zpomalení po celou dobu používání tarifu.Tudíž z FUP 30GB nevyčerpám vůbec nic.

 

3 Dokud nevymění kabely


tak se nic nezmění. Můžeme jen doufat, že se do toho vloží stát a pomocí dotací umožní providerům položit optiku. Jinak budou v jednom městě stále nebytečné rozdíly v rychlosti připojení. Třeba na sídlišti není problém mít takovéto parametry http://www.speedtest.net/my-result/5082485233 a o kousek dál v rodinném domě výše zmíněné hodnoty.

2 Přístup O2


je prasecký. Jasně zneužívají faktického monopolu v pevném připojení. V připadě stížnosti si Vás pracovníci přehazují jak horký brambor, slibují, případně dají bezvýznamnou slevu. A tím to končí. 

Ne nadarmo se říká, že každý stát má v ČR jedno velvyslanectví, jen Peklo má 3:

Českou poštu, O2 a České dráhy.

1 no nevim


nevim jak bezi O2, ale ostatni xDSL poskytovatele preprodavaji sluzbu O2 a infrastrukturu cetinu, spis maji na O2 vetsi paky a daji si tu praci ohlidat si kvalitu poskytovanych sluzeb, ale to je tak vsechno. Osobne mam ADSL2+ (VDSL2) 20/2 coz je to maximum co muzete jako smrtelnik pres xDSL na Melniku dostat a vzhledem ke vzdalenosti od ustredny to realne bezi 12/0.6, coz tak nejak odpovida...

http://rychlost.cz/_pub/scripts/gr-vyvoj.php?&ms=0&idserver=0&idprovider=0&idpripojeni=3&idtarif=0&v=2

Je zvlastni, ze tady funguje win-win-win strategie... vy jste spokojenejsi, vas novy provider vydelava, 02/cetin taky vydelava.

 

 

1.1 Odpověď pro ducha.


Jak píšete, Vám běží internet na Mělníku 12/0.6 mě běžel u O2  5.13/0.32 což už dle mého názoru moc neodpovídá a platím v podstatě stejné peníze jako Vy. Před odchodem jsem se ptal na řešení problému a bylo mě řečeno, že mají ústředny a linky přetížené a že s tím dělat nic nebudou až postaví novou ústřednu např. na Chloumku. Když jsem se zeptal kdy to asi bude bylo mě odpovězeno tak někdy ASI  roce 2017. Teď mám u T-mobile  10.5/0.5 za stejný peníze a je to znát. Kdo vydělává nebo ne mě celkem nezajímá, mě jde o to, že mám cca dvakrát větší rychlost, to je pro mě podstatné.