https://www.traditionrolex.com/7

 Mělník se musí připravit na velmi náročnou situaci v dopravě | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Mělník se musí připravit na velmi náročnou situaci v dopravě

S přicházejícím jarem se v Mělníku opět rozjíždějí práce na silnicích tak, jak jsme to již avizovali v loňském roce. Nejkritičtějšími měsíci budou duben a květen. Stále usilujeme o to, aby byl stanoven zákaz průjezdu nákladních vozidel Mělníkem od Mladé Boleslavi. Zatím neznáme konečný verdikt.

 

Průtah

Koncem února se již začalo opět pracovat na dokončení kruhové křižovatky na ulici Mladoboleslavská a spojovací silnice mezi tímto budovaným kruhovým objezdem a novým kruhovým objezdem na Pražské ulici. Počítá se s tím, že práce zde by měly být dokončeny do počátku června.

Během letních prázdnin bude ještě opravena část Pražské ulice v úseku od nové kruhové křižovatky k benzínové stanici Benzina u hotelu Ludmila. Akce proběhne za provozu.

 

Opravy místních komunikací

Dle harmonogramu, který byl dohodnut Ředitelstvím silnic a dálnic a zhotovitelem většiny prací – firmou Strabag, budou v březnu provedeny nejnutnější opravy silnic, kterými vedou objízdné trasy.

Ulice Nemocniční a O.Wenzla budou opraveny od 4. do 7.3. za plného provozu.

Od 7. března bude po celý březen zcela uzavřena část ulice Italská v úseku od křižovatky s ulicí Vinohradskou po křižovatku s ulicí Mladoboleslavskou. Ulice Italská bude v této  velmi poškozené části důkladně opravena. Objížďka povede ulicí Polskou, provoz bude řízen semaforem.

Během letních prázdnin doje ke kompletní opravě ulic nejvíce poškozených zvýšenou dopravou během výstavby všech dopravních staveb ve městě – ulic Nemocniční, O.Wenzla, Italská a Cukrovarská.

 

Kruhový objezd u benzínové stanice Shell

1. března bylo předáno staveniště zhotoviteli budoucí kruhové křižovatky u benzínové stanice Shell. V první fázi se uzavře pouze odbočovací pruh, tzv.by-pass, vedoucí kolem benzínové stanice Shell směrem na Kokořínskou ulici. Zde je propadlá kanalizační šachta. Po opravě se tato část opět zprovozní. Poté bude uzavřena celá stávající křižovatka u benzínové stanice Shell a začne se stavět kruhová křižovatka. Nejpozději do poloviny června by zde mělo být hotovo.

 

Oprava mostku na Mladoboleslavské ulici

4.dubna bude předáno staveniště zhotoviteli opravy mostku na Mladoboleslavské ulici, který vede nad Okružní ulicí. Objízdná trasa povede ulicí Italská a kyvadlový provoz bude řízen semafory.

 

Oprava nového mostu

Ředitelství silnic a dálnic letos začne s opravou tzv. nového mělnického mostu. Akce potrvá 11 měsíců a most bude i při opravách stále průjezdný, ale s velkými omezeními. K zahájení stavby by mělo dojít až v okamžiku, kdy budou všechny ostatní výše uvedené akce dokončeny, tedy po 1. září 2016.

 

Jsme si vědomi toho, že nás všechny čeká na mělnických silnicích velice náročné období, proto prosíme občany města a řidiče zvláště o pochopení a trpělivost. Bohužel je to jediné řešení, jak všechny stavby skloubit a zkrátit dobu trvání uzavírek na minimum.

 

Mgr. Milan Schweigstill, 1.místostarosta města Mělníka



Město - z radnice

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

5 Nehoda a kolony


V úterý nehoda na křižovatce za mostem se třemi mrtvými a kolony směrem na Mělník na objížďce přes starý most opět až k této křižovatce. To, co jsem předjímal, se stalo skutečností.

5.1 Předjímáte správně ,


Předjímáte správně , nicméně tato nehoda nebyla způsobena otáčením se nedočkavého řidiče který stojí v koloně , ale došlo k " obyčejnému " nedání přednosti v jízdě , které se stává dnes a denně všude . Bohužel , mělo to fatální následky , to víme ze zpráv všichni , nelze to však přičítat k opravě  mostu a s tím souvisejícím stáním v koloně ...

I tak to berme jako ponaučení , a buďme trpěliví s opravou mostu ... 

5.1.1 Jak se to vezme


Jendá se dlouhodobě o jednu z nejnebezpečnějších křižovatek v okolí a nezvládnutá opatření, o kterých jsem se zmiňoval, bezpečnost rozhodně nezvyšují. Zde šlo o kombinaci chyby řidiče a dalších náhod, včetně toho, že onen kamion zřejmě na mostě neměl co dělat.

4 Semafory na novém mostě


Ten, kdo nastavoval semafory na novém mostě, musel být dobře nametený. V jednom směru zelená víc než 5 minut, ve druhém sotva 30 vteřin. Jsem zvědav, za jak dlouho budou uzavřeny oba pruhy kvůli bouračce s otáčejícím se autem.

4.1 No jak se to vezme ... ...


No jak se to vezme ...

... je to z toho důvodu , aby se neucpalo město a nebylo z něj parkoviště aut stojících v koloně na most . V opačném směru mají kde stát a nikoho neomezují . Pro ty co přijíždějí do Mělníka je to jistě  "vopruz " to chápu a sám bych tam stát nechtěl , nicméně zacpané město je myslím mnohem horší varianta .

A zacpané by bylo hodně rychle , vemte si kolika směry se dá dojet na kruháč u Fordu jen od města . Odpovím Vám , třemi . Od koupaliště ,Kauflandu , z města od školy . To vše se sejde dole u kruháče , a stačí aby pár aut chtělo na most , v ten moment už nikdo neodbočí na Mlazice ale ani na Č. Lípu , poněvadž je to ucpané . Takže jediný efekt je totálně ucpané město kolonami aut . 

Být Vámi , tak se dotyčnému omluvím , neboť nad věcí evidentně přemýšlel a zvolil podstatně menší zlo . Stát v koloně není příjemné nikomu , ale totálně ucpat město je katastrofa dvojitá ...

4.1.1 To samozřejmě má logiku.


To samozřejmě má logiku. Je to ale otázka míry. A v momentě, kdy kolona až ke spodní křižovatce ve směru od Kralup čeká, až projedou jednotlivá auta v opačném směru, v němž se za tu půlminutu červené nenaštosují ani tři auta, je podle mě tato míra nesmyslně vychýlená. Polovina aut to na mostě těsně před semaforem otáčí - překročením této míry vznikají na mostě nebezpečné situace a je otázka, za jak dlouho se něco stane.

Obrázek uživatele milk

3 Od mudrce bych rád získal


Od mudrce bych rád získal infornaci,jak se má řidič připravit na omezení provozu.

2 Italská ulice


Bydlím v Italské ulici a situace v ní je příšerná a jak jsem se dočetl, tak několik měsíců bude ještě horší. Mělník bych rozkopal ještě více a pro kamióny uzavřel úplně. Proč v této ulici není omezena rychlost pro kamióny to nechápu a lidi, kteří to plánují bych nechal stát u této silnice jeden den, aby se nadýchali toho prachu a smradu a užili si ten hluk. Máme vysázenou trávu okolo prvního kruháče, máme hotovou půlku spojovačky, ale proč se neudělaly nejdříve oba kruháče a potom teprve spojovačka, proč se nenechala ul. Cukrovarská pro osobní auta ze Slovan průjezdná, možná je k tomu nějaký důvod - doufám, že opodstatněný, ale nejraději bych se z Mělníka min. na půl roku odstěhoval (nebo alespoň do bytu ve městě - prej tam jsou levný pronájmy na 10 let).

1 Staré Rousovice


Uvědomují si zodpovědní, že díky souběžnému uzavření mostku přes Pšovku v ulici Okružní, budou obyvatelé Starých Rousovic z důvodu kolon, které lze s jistotou očekávat, téměř úplně odříznuti od zbytku města?  Pokud by byl mostek funkční, byla by k dispozici objízdná trasa přes Blata nebo Velký Borek. Takhle budou místní obyvatelé nuceni vždy  použít ty nejexponovanější úseky.

Navíc si myslím, že stavba kruhového objezdu na křižovatce Mladoboleslavská - Kokořínská (u č.s. Shell) celou situaci nesmírně zkomplikuje. A tato stavba není v současné situaci nezbytně nutná.

1.1 Ten mostek je masakr,ale dá


Ten mostek je masakr,ale dá se to tam projet od závor kolem zahrádek,dál přes strouhu a vyjedete u bývalého mlýna a odtud kam je libo.To, že zmíněná trasa nejde považovat za cestu natož za silnici je asi jasné,ale jde to. Celkově ten stav plánování radním nějak nejde, až se to celé rozeběhne tak pár lidí zešediví...

1.1.3 Proboha, proč to sem


Proboha, proč to sem píšete, až tam projede víc aut než 5 za den, dají tam zákaz vjezdu naši slavní VIP.

1.1.3.1 Co to blábolíte? To jako


Co to blábolíte? To jako kde projede víc aut než je zrovna obvyklé,tak to někdo nechá úplně zavřít? To jste viděl v Prásku na Nově,nebo četl Blesk ?

1.1.2 Tu cestu znám


Tu cestu znám, ale teď je na hranici sjízdnosti.

1.1.2.1 Hranice sjízdnosti


To jste sem neměl psát. Jelikož ted začnou uvažovat o jejím rozkopání. Laughing out loud

Obrázek uživatele milk

1.1.1 Samozřejmě kdo to tady


Samozřejmě kdo to tady zná,tak si vždy nějak poradí,Mělníkem ale projíždí hodně cizích řidičů a ti budou stát ve frontách.Nedovedu si představit,kdyby nějaký kamion to chtěl objet a v nějaké uličce se zasekl.Problém také bude až nervózní řidiči to ucpou dopravní nehodou.Hlavně nezávidím řidičům Rychlé Záchranné Služby.


https://www.traditionrolex.com/7