https://www.traditionrolex.com/7

 PETICE ZA ZNOVUOTEVŘENÍ KINA NA MĚLNÍKU | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

PETICE ZA ZNOVUOTEVŘENÍ KINA NA MĚLNÍKU

Je opravdu velká ostuda, že okresní město Mělník nemá kino. Proto velmi vítám iniciativu Hnutí za Mělník kulturnější, které iniciuje petici, za vybudování multifunkčního prostoru k premiérám nových filmů v Masarykově kulturním domě. Momentálně je možné petici podepsat na recepci polikliniky v Mělníku.

Kultura předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

94 Kino není jen o sledování filmů


Mít kino v místě, kde žiji je dobrý nápad. Kino není jen o shlédnutí snímku. Lidé se scházejí, komunikují, tvoří se vztahy. Na kino může navazovat spousta služeb, jako kavárna, kluby, kroužky, spolky. To, že jsou rozbité silnice je věc jiná, raději se budu mít kde scházet u rozbité silnice s kamarády, než po rovné asfaltové jezdit do vzdálených služeb bez kamarádů a vztahů a utrácet peníze v jiném kraji.

93 Kino na Mělníku.


Plně souhlasím s těmi, kdo jsou PROTI znovuotevření kina na Mělníku. Proboha lidi a hlavně pak radnice, řešte podstatné věci pro širokou veřejnost jako jsou chodníky, parkovací místa, silnice, zeleň, lavičky a ne pro úzkou skupinu lidí nějaké nesmyslné kino. Nikdo tam chodit nebude a jsou to vyhozené peníze. Kdyby byl o kino veřejný zájem nemusí se psát a podepisovat petice a už by tady dávno bylo. Doufám, že radnice bude rozumná a vynaloží prostředky na smysluplnější věci a to i bez petice. 

93.1 Prostě mi to nedá ...


... se nezeptat, UMÍTE MAGNETE 62 ČÍST ???

Nikdo tu nechce ZNOVUOTVÍRAT KINO jak jste si v rauši nevím po čem vybájil, jde tu o začlenění kina do budovy "kulturáku" jelikož se bude rekonstruovat, zkrátka z jednoho baráku udělat multifunkční pro vše. Pokud neznáte význam tohoto slova, dostudujte si,budet překvapen  jaké výhody skýtá...

Nevím na čem jedete,ale musí to být kvalitní matroš...   L.

93.1.1 Reakce na LULU.


Samozřejmě, že mluvím a píši o začlenění kina do budovy "kulturáku". Použil jsem jen formulaci, která je uvedena jako název petice: "Petice za znovuotevření kina na Mělníku". A pokud hovoříte o tom, že jste pro, z našeho mělnického kulturáku udělat něco multifunkčního, tak to je také holý nesmysl. I v Praze se multifunkční centra jen tak tak uživí a to je tam úplně jiná koncentrace lidí než na malém Mělníku. Opakuji že to jsou vyhozené peníze a nikdo tam chodit dlouhodobě nebude. To je můj názor. Máte-li jiný, nemusíte ostatní urážet. Děkuji.

 

93.1.1.1 Dobrá ,zeptám se, proč


Dobrá ,zeptám se, proč pořád a nejen Vy zbrojíte proti kinu ? Proč Vám tolik vadí už jen ta myšlenka samotná? Kulturák se opraví tak jak tak a TO NIKOMU NEVADÍ, NIKOMU NEVADÍ KOLIK TO SPOLKNE I BEZ KINA ??? To už nevadí že to nateče tam a né DO OPRAV SILNIC kterými se tu argumentuje ???

Nejsem odborník na dotace a podobné financování různých projektů,nicméně vím, že konkrétní dotace MUSÍ být využita na konkrétní věc ke které byla poskytnuta,čili nejde vzít peníze na opravu kuturáku a zalátat z toho děravou silnici. Jestliže chcete lepší stav komunikací,musíte apelovat na lepší vymáhání dotací k tomuto účelu a pak se možná dočkáte... Dle mého se v této věci stav rapidně lepší (jen můj názor)

Já sám už kolik let nebyl na jakémkoliv představení v kulturáku,ale považuji za sobecké komukoliv upírat možnost kulturního vyžití.To že já tam nejdu,neznamená že jiný nechce taky...

Budu-li se chovat jako zdejší odpůrci kina (dle mého sobecky),tak budu proti všemu co já nenavštěvuji,nepotřebuji,nechci... Dle tohoto modelu by pak Mělník mohl mít novou dálnici kolem města 3x a město by bylo městem důchů ...  Líbilo by se to někomu ??? Trošku tolerance by neškodilo ...

92 1644 lidí pro kino


Dobrý den,

dovoluji si nesouhlasit se všemi, kteří zavrhují projekt na vzbudování kina. 1644 obyvatel tohoto města podepsalo Petici za vzbudování kina na Mělníku. Toto množství je jasným důkazem, že kino je žádané a doufám že se společným úsilím našeho petičního výboru podaří kino vzbudovat. 

Na závěr bych ještě podotkl, že tato nejvíce podepsaná petice na Mělníku v historii nechává zastupitelstvo města chladným a vedení města stále hledá důvody proč nezačít uskutečńovat a naplňovat smysl petice, tím jest vzbudování premiérového kina (standart D-cinema) v prostorách sálu MKD. 

Lukáš Burian

92.2 kino


dovolím si zapojit se do této diskuse.

Petici podepsalo 1644 obyvatel. Kolik z nich přijde do kina alespoň 2x do roka ? Tipuju že ne ani polovina.

Takže dejme tomu cca 900 lidí za rok, to máme při promítání každý den 2 návštěvníky. Když se zadaří, možná přijdou ještě dva a promítat se bude pro 4 návštěvníky.

Podívejme se na to jinak. Vezměte si kulturní program MKD a spočítejte si kolik kulturních akcí je tam za rok. Moc jich není. A odpovězte si, na kolik z nich přijdete.

Byl jsem v kulturáku na koncertu skupiny Kamelot. Tehdy jela šňůru koncertů po republice. Jak konstatoval Roman Horký, za celý svůj život ještě nikdy nehrál pro 22 lidí, ani někde v hospodě. Ano, přesně tolik nás bylo na koncertě jedné z nejznámějších folkových kapel u nás, na kterou běžně chodí stovky lidí.

Na dalším koncertě nás bylo 14, na Šulákovou s Fleretem bylo narváno - celých 32 lidí!!!!

To nejsou kulturní akce, to je mělnická ostuda !!!

Měl bych lepší návrh. Pouštět jen krátké filmy, nebo spíš jen takové filmové spoty a tu obrazovku umístit nad pokladny v Kauflandu. Tam totiž všichni směřují, kultura na Mělníku nikoho nezajímá.

Tedy nic proti tomu, aby se MKD stalo baštou kultury, ale obávám se, že je to ve zdejších končinách jen zbožné přání.

Obrázek uživatele raist

92.2.2 Mekuc jede


To kolik vnimate, ze do MKD chodi navstevniku je jen subjektivni pocit urceny tim na jake porady chodite.

Je mnoho divadelnich predstaveni ktera jsou plna, prednasek nebo promitani kde neni snadne najit misto, apod. Co treba Melnicke kulturni leto, kde se ve vsedni den na namesti objevi par stovek lidi.

Nelze hodnotit navstevnost dle jednoho hudebniho zanru.

Tolik k obrazu Mekucu/MKD a jeho akci. 

 

 

92.2.1 Vaše úvaha má hlavu


Vaše úvaha má hlavu i patu,pak se ale nabízí otázka... Má MKD schopného manažera který "doveze" prodejný program ?

Dle mého je návštěva takovýchto zařízení závislá na kvalitě programu. Pokud jako hit měsíce nabídnu Kristiána s Oldřichem Novým,tak se není co divit...

Teď v prosinci tu bude Olympic, sice to nebude v klasickém pojetí jak jsme zvyklí,spíše to bude akustický koncert,nicméně si myslím že bude bez problému vyprodáno. Je potřeba dávat takové tituly, které zaujmou,nebát se novinek.Proč má někdo jet na nový film do Prahy či Ml. Boleslavi,když ho může mít tady? Proč by u nás v MKD nemohl být koncert někoho kdo zrovna frčí (jedno pro jakou cílovou skupinu)...

Je to jen o tom,jak schopný manažer se do toho pustí a jakou podporu mu město poskytne. Dříve ty koncerty tady byly naprosto běžné a nejednou se stalo že poptávka silně převýšila nabídku (málo vstupenek)

Pokud jde o kino,může se obnovit dříve běžná věc a sice školní představení (zvýhodnit vstupné),to samé pro seniory a handicapované.

Nejdříve musí být nabídka a hlavně dostatečně lákavá,pak i přijde poptávka...

92.2.1.1 souhlasím s tím, že


souhlasím s tím, že nejdříve musí být nabídka. otázkou je, jestli pak přijde poptávka.

ono to není jen o tom, že nabídneme atraktivní film, ale především o penězích. Nejsem odborník, nedokáži určit, jakou že cenu musí kino za to, že film může promítat zaplatit. Dokáži si ale představit, že je to cena jednotná. Proč by mělo kino v Mělníku platit méně než kino v Praze, stále se jedná o promítnutí nějaké kopie filmu, většinou celosvětového, takže nejspíš je distributorovi jedno jestli je to malé městečko v Česku nebo třeba New York.

Takže se rozhodnu, že půjdu do kina s rodinou. 4 lístky, dejme tomu vyjdou na 400 ( dost levné ne), přijdu do MKD, usadím se do nepříliš pohodlné sedačky, shlédnu film a co dál ?

Nebo sednu do auta, za nějakých 20 minut jsem v Letňanech, před kinem si zajdeme na něco k jídlu (to rozhodně MKD nenabízí a nabízet nebude, nejsou na to prostory), po představení si zajdeme prohlídnout pár obchodů, cestou si asi nakoupíme a pojedeme domů.

Nic z toho nedokáže Mělník nabídnout, alespoň ne na jednom místě. A v tom je zásadní problém.

A vůbec tu nejde o "manažera". Není problém, aby se v MKD konal koncert či divadlo každý druhý den.

Problém je, že se to musí zaplatit ! A když se vrátím na začátek, tam, kde není poptávka, tak končí nabídka. Protože na další atraktivní nabídku už nebude z čeho brát.

Pravdu mají samozřejmě i všichni ti, co tvrdí, že místo kina by bylo lepší opravit chodník či silnici. Ano, souhlasím. Problém je v tom, že MKD je organizace, která spadá pod město Mělník. A pokud město nemá peníze na chodník, nebude je mít ani na kino.

Samozřejmě, že by to bylo jiné, kdyby MKD patřilo třeba pod kraj, jako regionální muzeum či tuším i Dům dětí a mládeže. Pak ta peníze tečou z jiné pokladničky a logicky nemusí takový subjekt vykazovat zisk, tedy si na sebe vydělávat. (to asi žádný DDM neumí, u muzea je to sporné). Jenže MKD prostě musí. Nějaké peníze dostane, zbytek je na něm, jestli se mu je podaří získat od návštěvníků.

Nápad na školní představení či promítání pro seniory je sice hezký, ale ne moc funkční. Důvodem je opět cena promítání. Nějaké zlevněné vstupné by se pohybovalo v řádech možná korun, max desetikorun směrem dolů. Otázkou je, jestli je to pro pro někoho akceptovatelné.

Dnes je ve školách dosti běžné, že děti vyrazí na kulturní akci či na výlet, ale účastní se jen část třídy, některé z dětí zůstanou doma. Většinou z finančních důvodů. O seniorech snad ani není třeba mluvit.

A na úplný závěr - na předražený Olympik rozhodně nepůjdu, není to pro mě ani atraktivní, ani finančně přijatelná nabídka (kdo jiný by měl těžce vydělávat než skupina, jejíž šéf je šéfem OSA). Ještě že ten koncert bude letos a ne za rok, kdy chce pan Janda zvednout poplatky o 50%, to nevím, kolik by lidí přišlo.

Jako ukázku jsem dal minimálně dva koncerty, na které si v "normálním světě" musíte koupit lístek s hodně velkým předstihem, protože je vyprodáno, jen na Mělníku to jaksi nefunguje.

92.2.1.1.1 Zcela souhlasím.


Celý tento problém, znovuotevření kina v MKD a vůbec program MKD, to celé je bohužel v dnešní době o penězích. A to finanční stránka souvisí jak s nabídkou tak s poptávkou. Máte pravdu, předražený Olympik jednou za x-let nic nevyřeší, ba naopak ukazuje na to, že prostě na Mělníku je v dnešní době a za stávající situace nesmysl do podobných věcí investovat.

92.1 Já jsem též podepsal,ale


Já jsem též podepsal,ale sklidil jsem jen kritiku,no, dle Vašich informací mne těší,že nejsem jediný zastánce kina... 

Jednak jsem pro za sebe,ale beru ohled i na lidi bez auta kteří nemohou jet do Prahy či jinam. Pokud kino funguje v jiných městech,tak proč to nejde u nás ??? Není chyba někde jinde než v nedostatku peněz ??? I je možné,že se kino z nějakého důvodu někomu nehodí do krámu...

91 Kino na Mělníku


Kino na Mělníku je úplný nesmysl a nikdo tam chodit nebude lidi chtějí kvalitní obraz a zvuk a pojedou do Cinema Letňany nebo do Nera za ušetřené peníze udělejte chodník u hlavní silnice před Auto Branka čekal jsem že to udělají s obchvatem ale zřejmě už se to nepovede ani kapitalistickému systému tak jako to nedokázal systém socialistický Smiling

91.1 A co zrušit letní


A co zrušit letní koupaliště? Ve Štětí je mnohem lepší a za POLOVIČNÍ VSTUPNÉ !!! Všichni si tam mohou dojet, a kdo nemá auto,může se cachtat s kačenama u autobusáku nebo ve strouze...

Chodník o kterém píšete stojí za prd,ale jistě to není důvod cokoliv rušit. A pokud jde o ten socialismus,tak ten zatím vybudoval dost,vezměte si ty nenáviděné králíkárny,nebýt jich,kde by se bydlelo a ten chodník nejspíš pamatuje též onoho soudruha a již dosloužil. Tohle není o nějakém socialismu či kapitalismu, to je o tom, jak se stará vedení města (minulé/současné) a jaké jsou jejich priority....

Kulturák se bude rekonstruovat,dle mého by to měla být budova multifunkční,a pak by dávalo smysl ji opravit. Při představě že tam bude možné jen divadlo,nebo jen koncert,nebo... ,tak se ten barák rovnou může zavřít. Nejsem ekonom,nicméně vycházím z toho že takovéhle kultuní zařízení musí být stejně dotováno,ať tam bude co chce. Vstupné to nepokryje nikdy (akceptovatelné návštěvníkem)  L.

91.1.2 Kino v kulturáku, nesmysl.


Proč rušit koupaliště nechápu, když za horkých letních dnů praská ve švech. Ale do kina na Mělníku a ještě k tomu do kulturáku, Vám nikdo chodit nebude. Ještě snad zrekonstruovat bývalé kino vedle Tyršáku, ale i to je sice menší, ale také nesmysl. Před rokem 1989, kdy kulturák střídal jeden koncert populárních zpěváků za druhým a kdy bývalo často vyprodáno je pryč. Podívejte se na složení programu a návštěvnost. A navíc kino, kam nikdo chodit nebude, jsou zbytečně vyhozené peníze. Argumentovat tím, že v jiných městech kino mají, to neznaméná, že když například tam lidé chodí, o čemž tedy moc přesvedčený nejsem, že budou chodit i zde na Mělníku. Proto přemýšlejme rrozumně a veřejné prostředky investujme do duchaplnějších projektů než je kino. 

91.1.2.1 Oblíbenost kino projekcí na Mělníku


Dobrý den,

dovoluji si nesouhlasit s vaším názorem. O prázdninách proběhlo na Mělníku několik kino projekcí např. Letní kino na Aušperku a Letní kino na náměstí Míru s podporou senátorky za Mělnicko Vrecionové (ODS). 

Z mých zjištění a vlastních odhadů mohu říci že na 6 filmů v rámci Letního kina na Aušperku přišlo v průměru 200 diváků a na promítání Básníků na náměstí přišlo neuvěřitelných cca 600 diváků. 

Myslím, že promítání v MKD by bylo skvělou příležitostí tutu poptávku využít a přilákat do města obyvatele. 

91.1.2.1.1 chce to doplňkovou


chce to doplňkovou informaci :

cena letního promítání ?

 

Obrázek uživatele Markéta Želva Přerovská

91.1.2.1.1.1 vstupné


První doplňkovou (ale možná hodně zásadní) informací samozřejmě je, že letní kina na náměstí i na Aušperku i na Vehlovicích (a myslím, že se promítá v létě i v Borku? opravte mne) jsou s volným nebo dobrovolným vstupným. Otázka, zda by přišlo tolik lidí na placené promítání. (pod širým nebem se asi na Mělníku jinak než bez pevného vstupného promítat nedá, takže se to nedá vyzkoušet)

jinak cena: počítejte cenu za autorská práva, cenu za elektřinu, za pronájem/opotřebení prostor (třeba topení), za mzdy, další peníze sebere samozřejmě propagace. 

91.1.1 jenom poznámka


 Co se týká koupaliště já jezdím do Štětí super koupaliště za polovinu stejně když míjím koupaliště Mělník není místo na parkování ve Štětí místo je . Pěšky tam chodí lidé ze sídliště Podolí .Co se týká kulturáku pro mne je to od dětství ponuré místo které mi připomíná spíše pomník druhé světové války a pomník prezidenta a jestli jste někdy byl(a) v moderním zábavním centru s multikinem tak navodit tam takovou atmosféru je bez podstatných změn vnitřních prostor a tím velkých investic nemožné. I tak to bude na Mělníku prázdné. Co se týká vedení města -minulé i současné máme stejný názor a dnes jsem napsal o životě na Mělníku sem článek Smiling Mělník -místo k žití či nežití Smiling

91.1.1.1 Tak to asi nebylo ve


Tak to asi nebylo ve Štětí moc hezky,já tam byl letos 3x a stál jsem podél silnice a i to byl problém... A to tam mají oproti Mělníku parkoviště jak hřiště na fotbal (malé není). Pokud jde o kulturák,tam je to těžké,peníze nejsou na nic a sehnat dobré vystoupení (jakékoliv) za dobrý peníz je hodno jen pro vinikajícího manažera,ptám se ? Máme takového? 

Počkejme jak to hlavouni vyřeší,můžeme podepisovat,můžeme diskutovat,lamentovat, ale to je tak vše ...

90 Kino na Mělníku???


Myslím si, že kino na Mělníku je v dnešní době zcela zbytečné. Stejně všichni jezdí do Prahy a do kina na Mělník půjdou jednou, dvakrát, aby se podívali a pak bude prázdné. I kino v Neratovicích, které funguje, lidé při cestě do kina v Praze pouze minou. Pro veřejné peníze bych určitě viděl smysluplnější a lepší využití. 

90.1 Tak zkuste definovat, jake


Tak zkuste definovat, jake lepsi vyuziti byste mel.

90.1.1 Jedna z mnoha možností.


Šílená dopravní situace, stav komunikací a chodníků. Parkování ve městě. Více parkovacích míst pro tělesně postižené spoluobčany v centru města. Lepší dopravní prostupnost městem. Zrušení nesmyslných jednosměrek, které jak je vidět, zvýšení parkování nepřinesly. Zaměřit se na průtah městem a zrychlit jeho realizaci, včetně nadjezdu u "jatek". A spousty dalších akcí na které nejsou, jak je vidět, peníze. Tyto akce jsou potřebné pro širokou veřejnost a ne kino, pro úzkou skupinu obyvatel.

90.1.1.2 ...no nevím,já to vidím jinak...


Situace v dopravě není růžová nikde,zde na Mělníce se to ale začíná hýbat,to nemůžete popřít. Zvláště kvituji zřízení kruháče u Shellky,tam to byl vždycky mazec,zvlášť když někdo jel od autobusáku na Blata.Další u Penny,jednoznačně lepší než klasická křižovatka a průtahem se též jezdí dobře.To vše je nové či s novým povrchem.Nelze opomenout ani ul. Pražskou,ta též díky novému povrchu doznala výborných změn,nebo už jste zapomněl jaký to byl tankodrom? Já než dojel od cukrovaru do města,tak jsem byl vyklepaný jak startka bez filtru,a jak trpělo auto nemá cenu hovořit. Teď bude i Italská nově potažena asfaltem (též to tam byla hrůza),dodělá se mostek na Mladoboleslavské,opraví kompletně Nemocniční ul., tak co se Vám nezdá ?

Pro nás řidiče je to pakárna vydržet to courání a objíždění,ale jinak to nejde,buďme rádi že se vůbec opravuje,a konkrétně letos toho udělali dost,toť můj názor...

90.1.1.2.2 Legionářů


zapomněl jste ještě na drncák v zatáčce pod mateřskou školou v Legionářích, tam to bylo o zuby. Teď se dělají komunikace na Blatech, Chloumek už je nějakou dobu téměř hotov. není toho málo, co se udělalo. Ještě toho sice pořád hodně zbývá, ale není to tak, že se nic neděje.

90.1.1.2.1 doprava parkování


Dopravu na Mělníku nevyřesí "kruháče" ani přemostění u jatek. Ti co před 20 lety zablokovali výstavbu obchvatu by měli nést alspoň morální odpovědnost a bylo by dobré na ně ukázat! Vedení mělnické radnice přicházi vždy s řešeními která kapacitně reagují na stav dopravy před 15-20 lety. Bez obchvatu,  tedy odklonění tranzitu,  dopravu na Mělníku nikdo nevyřeší. Co se týče centra a parkování. Město se vydalo cestou placeného parkování, ale zcela rezignovalo na kontrolu jeho dodržování. Na zpoplatněných místech parkují často celodenně neoprávněně vozidla a blokují běžné parkování. I zde je jediné možné řešení a to je v centru vybudování podzemního parkovacího domu a pronajmutí  parkovacích  míst soukromé firmě, která se bude o majetek starat  s péčí řádného hospodáře.

Vážení, přklady pro zlepšení života v našem městě nenajdeme ve Mšeně Smiling) tam vážně ne, ale stací se podívat  par kilometrů za hranice do Rakouska a Německa,  tam je možno čerpat inspiraci. Např. o zavedení ekologických zón v centrech měst, ale to je jiná kapitola ke které mnozí ještě myšlenkově nedospěli.

90.1.1.1 Nechci zabřednout do


Nechci zabřednout do dlouhých diskusí, ale nedá mi to se zeptat. Připadá vám, že se poslední roky silnice opravují málo? Přeci jsou na Mělníčku dlouhé diskuse o tom, jak se kvůli této opravě a tamté stavbě tvoří dlouhé kolony... Myslím, že v tomto je Mělník na hranici svých možností. Co se týká parkovacích míst pro postižené - nic proti tomu, krom toho, že někde jich je možná více než je potřeba, ale pokud by taková potřeba skutečně byla, koupit jednu značku nevyžaduje velké investice. Zrušení jednosměrek asi také není o investicích, ale o přemístění pár značek. Zmiňovaný průtah ani nadjezd u jatek není investicí města, městského rozpočtu se to netýká. V podstatě jde vždy odmítnout cokoliv a argumentovat to silnicemi a postiženými, ale ani jedno ani druhé není neřešeno. Naopak, co se radnici nedaří dlouhodobě, uznávám, že to není jedoduché, je oživování života v centru města. Takže kino by bylo jedním ze smysluplných kamínků mozaiky živého města.

90.1.1.1.2 Oživení města.


Vy sice chcete oživovat Mělník, ale do centra města nepustíte auta a už vůbec jim neumožníte zaparkovat. Zkuste se zamyslet proč je nám. Míru prázdné a proč např. Tesco plné. Nedej Bože, že se postaví či zrekontruuje kino, jak se tam ti lidé dostanou, pěšky? A jsme opět u silnic, parkování, dostupnosti atd. Také já jsem zásadně proti znovuotevření kina na Mělníku a myslím si, že tak velká investice nic dobrého nepřinese, natož nějaké oživení ve městě a budou to opět utopené peníze v něčem úplně zbytečném. Děkuji za názor.

 

90.1.1.1.2.1 oživení města


Kam by jste jako chtěl ta auta na náměstí Míru dát?? Jistě, uprostřed je hodně místa, ale kam by se pak poděli lidé??? A proč je plné Tesco, Kaufland a další?? Vy si myslíte, že to je kvůli parkovacím místům?? Bohužel krámky na náměstí nemohou "slevovými akcemi" těmhle obludám konkurovat, to je podle mého soudu hlavní příčina. 

90.1.1.1.2.1.1 oživení města


Vše je o nabídce, chtějí-li  krámky v centru přilákat zákazníky musí nabízet to co nemají markety. A začít by mohli tím co nic nestojí úsměvem, práteslkým pozdravem... když přidete do obchodu kde sedí unuděná a zatuřená prodavačka jste rádi, že rychle odejdete...Podívejte se na nabítku v centru např. Sport na nám. Míru. To je bída, že a sociálním bydlením v patře je to završeno.

Obrázek uživatele Kajik

90.1.1.1.1 Já v tomto zcela souhlasím


Já v tomto zcela souhlasím se vším, co napsal Jarda H. Jen se vracím k tomu, co jsem psal před nějakou dobou v příspěvku níže - a to je to, že projekt kina na Mělníku musí být velice promyšlený, multifunkční, s přidanou hodnotou a vedlejšími aktivitami, jinak to prostě fungovat nebude.

Teď budu uvažovat čistě subjektivně, jak to vnímám jako fanoušek a konzument rozličné kinematografie: Když chci vidět hollywoodský blockbuster, jedu jasně do velkého multikina, kde je vleké plátno, perfektní zvuk atd. Kyž chci vidět "umění", prostě nějaký artový film či dokument, stačí mi malé kino, případně nějaká projekce typu dnešní MKD nebo přednáška s filmem u Želvy. Pokud ale půjdu na film do kina na Mělníku, budu náročnější a budu rád, když si vypiju dobrou kávu nebo dám nějaké to víno či pivo nebo něco dobrého na zub, před nebo po projekci poklábosím o filmu atd. A budu chtít do místního kina chodit na tehcnickou kvalitu u hollywoodských trháků, ale taky na příjemnou, komornější ramosféru u artových filmů, přednášek a dokumentů. Jak tohle správně skloubit? Jak to uchopit? Neříkám, že to nepůjde, chce to jen člověka, krerý umí, který ví, který má zkušenosti. Nicméně, troufnu si říct, že aktuální MEKUC (resp. lidé, kteří se dnes o kulturu ve městě starají) na to schopnosti má. 

Každopádně, přeze všechny moje otázky a pochybnosti, je pravda, že kino (a nejen kino) může lidi vrátit do centra, zvednout od televize, knížky či tepla domova a umožit jim konzumovat a sdílet filmové zážitky "naživo". Ano, můžeme si dnes filmy relativně kvalitně pouštět doma (aparatura už moc nestojí, samotné filmy dnes není problém legálně i nelegálně obstarat atd.), ale už jen to, že se lidi spolu potkají před kinem/v kině/ v kavárně, vyrazí do ulic, navštíví nějaký další podnik... Kino pak ve výsledku může pomoci třeba i restauracím (např. když jsme ještě chodili s kamarády do kina na Mělníku, předcházela tomu často nějaká večeře a následovala hospoda nebo drink v baru; dneska do sebe nacpeme v Letňanech tak akorát hambáče u "Mekáče").

Takže za mě, po delší odmlce a více či méně zralých úvahách, dávám kinu na Mělníku jedno velké ANO!!!

Jan Král

---Doufej v nejlepší, získej ještě lepší!---

9 Kino Lužec nad Vltavou


Dnes jsem se dozvěděl, že otevřeli kino v Lužci. Tak když je to možné mít kino na vesnici, tak na Mělníku by to snad také neměl být žádný problém...

9.1 Kino v centru města je výhoda


Souhlasím s nickem saintmichael, pokud je informace o kině v Lužci pravdivá, je to dobře pro Lužec a ukazuje to, že především za současného stavu, kdy je o veřejné peníze menší nouze než tomu bylo dříve, by Mělník měl způsob pro vybudování kina najít. Bylo by skvělé, kdyby takové kino vzniklo právě v centru města. Nejde, podle mého názoru, jen o komerční promítání filmů. Jde i o to, že centrum zase trochu více ožije. Po cestě z kina se můžeme zastavit na skleničku, nebo se můžeme i jen trochu projít a s někým se potkat. Centrum města mi pořád přijde poněkud klidné. Čím více událostí se bude v centru dít, tím více bude obec živá. Pokud bude pokračovat současný stav, kdy od televize (či internetu) vstaneme jen za předpokladu, že jedeme nakoupit do supermarketu, tak město přestane být městem a bude jen noclehárnou. Jakákoliv aktivita vedoucí k tomu, že vytáhne lidi ven je prospěšná.

Obrázek uživatele Kajik

8 Náklady na digitalizaci kina + koncepce


Opakovaně tady čtu, že rekonstukce kina za 10 mil. je nesmysl atd. Obávám se, že to číslo je více než reálné. Pokud si danou problematiku trochu nastudujete a pobavíte s lidmi z oboru, tak zjistíte, že má-li kino splňovat standard DCI (zjednodušeně řečeno přehrajete v něm takřka vše, co "jde zrovna do kin", v dané kvalitě a s prostorovým zvukem včetně 3D obrazu apod.), tak se cena projektoru, ozvučení atd. pohybuje kolem 4 mil. Kč a více. A pokud se bavíme skutečně o rekonstrukci, tak je to i o akustice, plátnu, sedadlech (která by si už zasloužila výměnu), zázemí, sociálním zařízení atd. Takže částka, která šplhá k 10 mil. Kč, mi přijde OK. Jistě, dá se jít i cestou formátu E-cinema, kde jsou náklady cca ve statisících, ale pak už by to muselo být jen úzce zaměřené a technologicky omezené kino.

Otázka ale opravdu je, zda kino chceme/potřebujeme. Já, jako milovník kinematografie, bych byl samozřejmě moc rád. Jen si objektivně pokládám otázku, zda těch 10 či více mil. Kč ninvestovat jinde.

Těch otázek je více, napdá mě např.:
1) Uživí se kino v takto malém městě, když do Štětí je to 15 min. autem a do Letňan 20 min.? A pokud se neuživí, má být dotováno, a jak moc?
2) Pokud kino opravdu bude, jaká bude jeho koncepce? Má do určité míry konkurovat multiplexům (jako ve Štětí) anebo půjde o čistě klubovou záležitost?

Osobně vidím jedinou možnost kina na Mělníku v tom, že se bude jednat o multifunkční projekt. Tzn. vezmeme-li kino, tak musí být schopné uspokojit širokou škálu "zákazníků". Čili na jednu stranu musí umět nabídnout a technologicky umožnit přehrát nejnovější blockbustery, jako konkurenční velká kina. Dále ale musí umět nabídnout řekněme nějaký "artovější" obsah, např. formou filmového klubu s přednáškami (v malém rozsahu se takto již několik let děje např. v Želvím Doupěti nebo v MKD, a je to úžasná věc), a také rozšířený program, např. formou malých filmových festivalů a jiných kulturních akcí. Určitě nesmí chbět dobrá kavárna nebo malá restaurace, ideálně spojená se světem filmu. Podívejte se, jak fungují třeba pražská kina BIO OKO nebo Aero - to je prostě parádní koncepce. Jen jsme pořád u toho, zda je na to Mělník dost velký, a je zde "kupní" síla, která do takového kina přijde.

Vidí to někdo podobně nebo jsem jen snílek mimo realitu?

PS: Musím pochválit zlepšující se úroveň diskuze kolem náměstí ve Mšeně apod. A díky za tip na tu Bíteš, za pár dní jedu na Moravu skoro okolo, malá zajížďka mě láká Smiling

---Doufej v nejlepší, získej ještě lepší!---

8.2 Kino + parkování


K otázce případné rekonstrukce stávajícího kina ještě musíme v dnešní době přičíst problém parkování. Dříve ten prostor stačil, ale dnes by absence parkoviště srazila návštěvnost na minimum. Muselo by se ustoupit v kdysi zamítnutém návrhu parkování v prostoru zelené plochy vedle kina. Přes den by sloužilo "mobilní sekci" rodičů žáků Jungmanky, večer jako zázemí pro Sokoly a kino, tedy multifunkční budovu.

Sice to vypadá, že u MKD je více místa na parkování, ale zkuste se podívat, jak se porušují dopravní předpisy v okolí kulturáku v době zajímavé akce. Jenže zase - na druhou stranu - budovat na Mělníku dvě navzájem si konkurující kulturní centra, je taky zřejmě slepá ulička.

Kdo to vyřeší? Eye-wink

 

.

8.1 Kajíku...


Pokud jsem dobře pochopil,bude se MKD rekonstruovat i bez kina. Tím pádem sál jako takový, aby splňoval současný standart pro jakékoliv představení (divadlo/hudba) se musí tak jak tak nově upravit jak akusticky tak vizuelně (úprava sedadel,technologie zvuku,povrchů zdí,zařizovacích předmětů apod.), což spolkne nemálo peněz i bez kina. Pakliže se toto udělá,byla by dle mého škoda nevyužít tento prostor i pro promítání,zkrátka z něj udělat multifunkční "barák pro všechno". I bez kina se bude MKD dotovat,to je jasné,neboť cena vstupného to nepokryje nikdy při současných cenách všeho, a je jedno jestli tam někdo bude hrát divadlo či hudební produkci.

 

Pokud mohu doporučit ,tak zítra v Mydlárně Luboš Pospíšil,nedoceněný a skoro zapomenutý zpěvák,skladatel,zkrátka desetiletími prověřená kvalita,kdo přijde,nebude litovat. Stačí si na Youtube zadat jeho jméno a shlédnout jeho sólové živé vystoupení v podobných klubech a máte jasno...

7 Kino pro pár lidí nebudou dotovat ostatní


Pokud chcete kino, pak nepodepisujte petici, ale uspořádejte sbírku. Proč by město mělo dotovat několika lidem nerentabilní službu, o kterou je velmi malý zájem.

7.2 Mělník


Je to ostuda krajského města,není tady vůbec nic.Zubní pohotovost-není,dětská pohotovost-není, kino,kam se v neděli chodilo s dětmi na pohádky-není.Ve městě si nemáte možnost ani nakoupit solidní jídlo,protože není kde.

7.2.2 Obávám se ,


že štěstí žádného,krajského ani okresního města nespočívá v možnosti skočit si na pohotovost ,na kafe,na kebab, na dvojku nebo do kina.Na náměstí Karla IV harmonicky chátrá megalomanický komplex s měděným pokladem na střeše,bankou ve sklepě a kýčovitými malůvkami na zdi nad parkovištěm.Bloky obchodních domů SNAD prožijí nějakou smysluplnou renesanci ale PROČ,K ČEMU,když život se přesunul do řetězce penny-lidl-penny-tesco-kaufland

... a hurá domů s lahváčem a buřtem koupeným v akci!

7.2.2.2 Pokud jde o tu


Pokud jde o tu pohotovost,tak je jedno jestli dětská či pro dospělé,ale měla by být rychle dostupná všem bez rozdílu a né to brát jako vymoženost,zázrak apod. Amerika je jaksi zavřená a nedostavěná zároveň už více let,nevím jak to je nebo bylo s vlastnictvím celého komplexu,ale teď už je na dokončení asi pozdě.Nedávno jsem šel okolo a obvodové zdivo je na mnoha už je dosti viditelně zničené erozí a zubem času,takže nezbývá než bourat... otázka kdo je za tento stav zodpovědný...

7.2.2.1 V centru chcípnul pes


V centru chcípnul pes. Lid je dnes (auto)mobilní a nemá li kde zaparkovat, jede jinam. Tím trpí živnostníci, protože se neuživí. Pro inspiraci doporučuji navštívit Velkou Bíteš. Zdánlivě ospalá provinční díra na dohled od D1. Skutečnost je jiná. Na opraveném historickém náměstí je parkování zdarma. A snad v každém domě prosperující živnostník. Vyhlášený Hotel U Raušů s vynikající kuchyní a špičkovým personálem. Ceny mírné. Hned vedle cukrárna U Zdubů se sortimentem, jaký se jen tak nevidí. Dále  Jeřábkovo pekařství, kde i večer koupíte čerstvé pečivo. Opodál Slámovo uzenářství s vynikající uzeninou. V čele náměstí velmi dobře zásobené železářství.Dále prodejna sýrů a mléčných výrobků, další dvě restaurace atd. Jak za První republiky. Přitom na periferii jsou supermarkety k vidění též.  Tvrdím, že to jen a jen v lidech. Jak na radnici, tak ve voličích.

Teď se mluví o zbourání obludária, nazývaného Amerika, Teherán apod. Ten bolševický paskvil měl už být dávno zbourán a pozemek revitalizován. Třeba i ve formě parku, ale s místy k parkování,  trvalou  tržnicí ( proč mají rádoby historizující dřevěné boudičky hyzdit historické náměstí?), podiem pro kulturní akce apod.

 

 

7.2.2.1.3 Centrum města


Velkou Bíteš neznám, ale pokud mohu soudit z fotek, tak je to malá obec, možná něco jako Mšeno. Tam je mimochodem taky velmi živo a nechybí přesně ty samé obchody, které jmenujete u Bíteše. Jenže v tom to právě je, že to městečko je malé. To znamená, že skoro všichni obyvatelé to mají do centra kousek a není pro ně tudíž na obtíž zajít tam a nakoupit tam. Navíc se cestou nejspíš potkají s pár známými, pokecají s prodavači, kteří už je také znají, a tak. Jakmile je město větší, tak už to takhle nefunguje. Ne že by se ze Slovan nedalo do centra dojít, ale je to dost dlouhá procházka, navíc nehezkými místy, a tahat pak zpátky nákup - no nic moc. Takže už je lepší sednout do auta. Jenže když už sednout do auta, tak proč rovnou nezajet do supermarketu, kde bude všechno pohromadě. Každopádně přeji Mělníku, aby se trochu povznesl, protože fakt to za moc nestojí, přitom potenciál je velký. Ale to už je úkol pro podnikatele a zastupitele, aby udělali z centra místo, kde se budou lidi cítit příjemně a budou tam rádi chodit.

7.2.2.1.3.1 Jaké obchody ve Mšeně


Jaké obchody ve Mšeně máte na mysli? Jediné co stojí za zmínku je pekárna a cukrárna u radnice. Zbytek, včetně hospod, je i na poměry českého venkova podprůměr, a to jak sortimentem,  tak i prostředím a vystupováním personálu. Výjímky samozřejmě jsou. Ale Mšeno je přesně ten typ ospalé díry. S tou Bíteší se nedá vůbec srovnat. 

7.2.2.1.3.1.1 Mšeno a díra???


Tak to asi oba známe jiné Mšeno. Žije to tam tak, že by si o tom Mělník mohl nechat zdát, a to ne proto, že by tam v pátek a sobotu večer vychlastávali vymetači barů jako je tomu na Mělníku, ale protože tam lidi nakupují a potkávají se, samozřejmě kromě místních i turisti. Hospody pro mě nejsou známkou fungující obce, i když v Česku takový názor asi převažuje, tudíž je neznám a nemohu soudit. Ale pokud jde o obchody, tak si doplňte mezery:

Na náměstí jsou dvoje uzenářství a dvě sámošky (dobře, Vietnamec, beru, ale lidi tam nakoupí, co třeba). Jsou tam dvě zeleniny, přičemž opět pro mě nesympatický Vietnamec, ale paní dole na náměstí má super obchůdek, ovoce a zeleninu má v sezóně i z místních zdrojů, kromě toho kytky a sadbu, česká vína a med. Dále tam je květinářství. Oděvy klasického ražení, tzn. žádné globalznačky, ale prostě normální oblečení. Moc příjemný sekáč s hezkým zbožím a doplňkovým prodejem nějakých domácích léčivých sirupů, nebo co. Baťovna s obuví a příjemným posezením. A to nejlepší na konec: super železářství naproti pekařství, kde mají snad všechno základní, co člověk obvykle shání, včetně papírnictví a drogerie. To je na jedno malé náměstí "ospalé díry", jak tvrdíte, docela výkon, ne? Měl byste přehodnotit názor. A propos, pokud jste z Nebužel, jak napovídá Váš nick, tak TO je dokonalý prototyp ospalé díry.

7.2.2.1.3.1.1.1 V podstatě máte pravdu


V podstatě máte pravdu, ale ty obchody jsou z doby před 25 lety, od té doby se tam vůbec nic nezměnilo. Vzhledem, uspořádáním a stylem obsluhy (až na výjimky) neodpovídají 21. století. Já tam jezdím nakupovat taky, takže vím, o čem mluvím. Až pojedete kolem té V. Bíteše, zajeďte se na náměstí podívat. Je to jen 4 km z dálnice a je to úplně jiný svět. V těch obchodech tam to vypadá úplně jinak a mají tam mnohem širší sortiment velmi kvalitního zboží. Ad železářství: zajeďte se podívat do Byšic. Tomu říkám sortiment. Vedení Mšena zařízlo místní podnikatele právě tím, že po úchylné rekonstrukci obou náměstí (která jsou sice na první pohled pěkná, ale ve všech ohledech nefunkční a nepraktická), se silně omezil počet parkovacích míst, takže obyvatelé okolních obcí jezdí většinou nakupovat jinam.

Co se Nebužel týká, musím s Vámi bohužel souhlasit. Je tady krásné okolí, ale to je všechno.

7.2.2.1.3.1.1.1.1 Já s Vámi prostě nemůžu


Já s Vámi prostě nemůžu souhlasit. Jednak tedy nevidím přímou úměru v tom, že staré časy rovná se špatné časy. Zrovna to železářství je prostě podle mě supr, a je mi úplně u zadku, jestli to uvnitř vypadá moderně nebo ne. Cokoli jsme kdy potřebovali (barvu, násadu, provaz, šroubky, koncovku na hadici, čepičky na ventilky...), vždy jsme to sehnali. A obsluha je tam skvělá, paní vždy ochotná a dobře naložená. Samozřejmě železářství v Byšicích je specializovanější, ale já nejsem instalatér ani jiné podobné třemeslo, takže mi stačí, když seženu základní věci.

K tomu parkování -  já to tam nijak nesleduji, zavítám občas, ale že by tam bylo míň lidí se mi nezdá. Naopak na to, že je parkování zdarma jen 15 minut, tak je tam skoro furt plno, tzn. že auta se tam hodně střídají, zatímco dřív tam někdo parkoval půl dne. A nikdy není problém zaparkovat mimo náměstí, kde volno je, přitom na náměstí pár kroků. No ale asi to každý vidíme jinak, no, mně přijde, že Mšeno je nejlíp fungující a živá obec široko daleko.

Mimochodem trochu chci zmírnit svůj předchozí postoj k prodejně zeleniny u kostela, kterou provozují Vietnamci. Koupili jsme tam vanilkovou coca-colu, což se nám naposled povedlo v Praze v obchodě s britskými potravinami. Smiling

7.2.2.1.2 parkování


Na náměstí je parkoviště neustále plné, přestože je placené. Ale pouze přes den, ve večerních a nočních hodinách je parkoviště téměř prázdné, i když se v této době neplatí. Nápadů jak oživit náměstí jsem už slyšel mnoho, ale přiznám se, že žádný z nich mě nepřesvědčil. Souhlasím, že to je v lidech. A pokud lidi nechtějí, ani radnice nic nezmůže.....snad jen, že by zde radnice dotovala prodej již tak laciných polských šmejdů. Pak by to bylo výrazně levnější než v Tescu nebo Kauflandu a to by zde bylo určitě plno

Obrázek uživatele milk

7.2.2.1.1 Občan je přinucen jít na


Občan je přinucen jít na náměstí jen v případě,že si potřebuje vyřídit něco na radnici(evidence vozidel a řidičů,pasy,OP a pod.Jinak nevidím důvod,co by tam kdo pohledával.

7.2.1 Trochu Vás opravím,jsme


Trochu Vás opravím,jsme okresní město,i tak máte pravdu od A do Z. Budete muset do multiplexu a s děckem do Prahy nebo Ml. Boleslavi jako jezdím já (do nemocnice). Též jsem dostal kázání že tu nejsou na děti zařízení,jenže kam se honem obrátit když je potřeba doktor,logicky tam kde jsem doma,ale ...

Pokud jde o kino,tak to tu nikomu asi nechybí,viz. reakce na mé argumenty v této diskusi. Stále si myslím že to není špatný nápad zbudovat to v MKD,ale zde je vůle dotovat jen "něco" kino rozhodně ne. Třeba se ledy pohnou,někdo to reálně a hlavně odborně spočítá a možná i kino bude,zatím jsem tu viděl jen výkřik nejspíš Kalouskova učně,neb ten to spočítal hned na 10 mega,nejspíš byl pod parou jako jeho zmíněný učitel - ekonom...

7.1 A proč já svými daněmi


A proč já svými daněmi podporuji FLÁTERNÍKY aby se mohli pomodlit k pánbíčkovi ??? Je to též nenucená zájmová činnost jako cokoliv jiného ,někdo známky,někdo rád na ryby,někdo se rád pomodlí. Nikdo se mne neptá zda chci na tohle přispět a stejně přispívám,i Vy Melnik 45, to Vám to nevadí ?

A jaký bude zájem,to se uvidí po sečtení petičních hlasů,ale Vy jste nejspíš předstihl dobu, u Vás dnes znamená pozítří (asi máte věšteckou kouli)...

A mimochodem,myslíte si že ostatní akce v MKD město nedotuje ?

 

7.1.3 Proč podporuje stát církve?


No jednoduše proto, že bolševici v roce 1949 církve okradli o veškerý majetek a Zákonem o financování církví vnutili duchovním státní platy. A dodneška tento stav nebyl de facto změněn. Takže proto.

Já nejsem věřící a některé věci ohledně restitucí církevního majetku mi nesedí, ale tvrdím, že co bylo ukradeno, má být vráceno. A ta podpora státu nespočívá jen v tom, že "vybranými daněmi podporuje FLÁTERNÍKY, aby se mohli pomodlit k pánbíčkovi."

Ale holt někteří primitivní jedinci nejsou schopni toto pochopit.

7.1.3.2 Tak tady to máte Jene ...


https://www.novinky.cz/domaci/405470-udrzujte-kostely-a-vzdame-se-zalob-nabizi-dieceze-obcim.html

 

Zase další důkaz, co je církev za pakáž Co se jim nehodí,tak nabízí obcím (ale za jakých podmínek?) !!! Doporučuji přečíst i diskusi a vidět názor většiny národa... To že nebyl změněn zákon není chyba komunistů,tihle polistopadoví lemplové na to měli víc jak 25 let a co udělali ? Všichni do jednoho NIC,teď se jen dohadují a čelí hromadě žalob od těch vyžírků vyčůraných...

Dle reakcí diskutujících u tohoto článku to vidím tak,že 99% lidí je stejně primitivních jako já (dle Vašeho posouzení), čím to ???

Dejme tomu,že jim vrátí "ukradený majetek" jako komukoliv jinému,myslíte si, že přestanou stát otravovat o peníze a začnou se starat jako kterýkoliv jiný soukromý subjekt o svůj majetek ze své kapsy ??? Jistě uznáte, že není možné komukoliv vrátit cokoliv a ještě mu to do smrti dotovat ...

7.1.3.2.1 zkuste sundat ty cernobile bryle


a zkuste si trebas precist pribeh melnicke LDNky (v posledni radnici), zajiste to boromejky nakradly z odpustku a pacienty rozprodavaly na dily dal do rakouska uherska...

ciste technicky za odkazovanym clankem vidim obchod, my si nebudeme narokovat pozemky (a oni to nebudou jen pole, louky, lesy a rybniky, ale i zastavene parcely, navic soudni spory jsou drahe a vycerpavajici pro vsechny strany) a vy nam naoplatku slibite, ze se nam postarate o opusteny kostel, tak aby si zachoval charakter a bude to mit jista pravidla (nezastavit a vedet co se tam bude dit povazuji za celkem normalni).

problem je to, ze flaternici se o majetek nemuzou starat jako soukromnik, kdyz jim zatim nebyl vydan a o spoustu nemovitosti povedou letite soudni spory, rozumnej clovek najde nejakou schudnou cestu, jak chatrajici pamatky zachovat. za predpokladu, ze by soudni spory vyhrali, tak vlastne daruji 2x a chteji za to jen zaruku, ze to obec nezastavi a nebudou se tam tocit pornofilmy.

jake reseni by vymysleli vasi soudruzi, kdyby se opirali o podobny zakon se muzeme docist v historicke literature.

no a prirovnat viru k zajmove cinnosti, to je ... originalni.

7.1.3.2.1.1 Činnost řádových sester


Činnost řádových sester v oblasti zdravotnicví je jistě chvályhodná a nezastupitelná,bavím se tu o těch,co byly a jsou nejvýš, dnešním jazykem přeloženo o managementu. O tom kdo je nebo není kacíř,či kolik budou stát odpustky ,či jiné zvrácené hovadiny,tak o tom nikdy nemohly rozhodovat ti dole,ty skutečně věřili v boha a podle toho se chovali,zato jejich pastýři či jak to nazývali ty jejich hodnostáře,tam už aby poctivce pohledal,tam to byl samý zmetek.Dnes je to stejné,ohání se bohem, a žaloby lítaj... Je to nekonečný boj. Zeptám se,proč už to není vyřešeno? Majetky zabavené jiným už dávno vyřešené jsou,a nebylo toho málo ,ale s církví to nějak nejde,není to divné?

Pokud jde o tu zájmovou činnost,proč to tak nechápat? Pomodlit se můžu kdykoliv a kdekoliv,i ti muslimáci to tak dělají a nevadí jim to.Nemají v danou chvíli možnost být v mešitě,tak se pomodlí tam kde zrovna jsou a nic se neděje. A hlavně,kdo se modlí,tak to dělá stejně dobrovolně jako kteroukoliv jinou činnost ve volném čase (pokud není farář).

Je to složitý problém a my ho nevyřešíme ,a jak to tak vypadá,tak ani současná vláda ...

7.1.3.1 To že je bolševik


To že je bolševik okradl o majetek,tak na to sedí jediné :ZLODĚJ OKRADL ZLODĚJE...

Kdepak ta mírumilovná církev ty majetky sebrala ??? Vysvětleto to prosím tak nějak jednodušeji,aby to má hloupá kebule pobrala. Děkuji

7.1.3.1.1 Ztráta času


To by byla ztráta času, vám něco vysvětlovat. Způsob svého primitivního myšlení jste předvedl už v diskuzním vlákně o zaměstnanosti.

7.1.3.1.1.1 Děkujíííí


Děkujíííí

7.1.2 Kino.


Domnívám se, že město Mělník potřebuje zafinancovat mnohem důležitější věci, než je kino.

7.1.2.1 Tak tím pádem


Tak tím pádem zrušte všechno všem a je klid. Plavečák taky nedotovat,bruslení už vůbec, a kdo bude chtít dechovky  1x měsíčně v MKD ,tak zastřelit. Zrušte tu úplně vše bez rozdílu (ať se nikdo nehádá) a jezděte se kulturně vyžívat do těch vzdálených a tolik prosazovaných MULTIPLEXŮ ,SPORTCENTER a je pokoj....

Mne by zajímalo hospodaření MKD všeobecně,kolik tahle budova vydělá,vsadím se že nevydělá a musí být dotována. A je jedno jestli tam hrajou pro děti pohadky,nebo je nějaká výstava,či hudební produkce pro jakoukoliv cílovou skupinu. Odmítáte zbudování kina zbytečnými financemi a tohle nikomu nevadí ?

Nejsem ekonom,takže tu nebudu házet numera "kolik mega" by to stálo (na to jsou tu jiní),nicméně je mi jasné že ten barák tímto způsobem nikdy vydělávat nebude ...

7.1.1 Kino


Malý zájem byl projevován především malou návštěvností v době, kdy bylo kino v provozu.

Jinak s Vámi souhlasím v tom, že se dotuje spousta věcí, které často využívá jen omezený počet lidí. Momentálně rozhoduje zvolené zastupitelstvo, zda zadotuje hokejisty, fotbalisty, veslaře, atd.. Tak proč nedat dalších např. 10 milionů na obnovení kina. Bude-li tam chodit alespoň 500 lidí, je to pouhých 20 000 Kč na jednoho. Roční výdaje na provoz kina neodhaduji.

6 Petice


Tak já mám PODEPSÁNO, a co Vy ostatní ???

5 kina


Mě zaráží, jak je možné, že v menších městech v okolí(Kralupy, Neratovice a dokonce i Štětí) kina fungují a ve větším Mělníku kino není. A bohužel se tento problém netýká jen kina. Pak třeba bazén. V Neratovicích a myslím, že i v Kralupech mají lepší než my tady. Proč?

Jinak nápad kina v MKD se mi nezdá tak špatný. Divadelní sál by si bez tak zasloužil rekonstrukci. Zvláště ty obstarožní nepohodlné sedačky, z kterých je špatně vidět na jeviště.

5.1 Nepište tady ,že s


Nepište tady ,že s tím kinem to není špatný nápad,stačí se podívat jak jsem já dostal céres... Tady musíte nadávat na komunisty a hlavně provozovat řitní alpinismus ve prospěch zdejší vzdělané elity. Jak jim "nepodržíte" (máte jiný názor) tak je zle,jste označen za prostoduchého ne-li za totálního dementa a jen "oni vyvolení inteligenti" mají správný názor.

Teď tu jeden inteligent popírá holý fakt ,že církev přišla k majetkům né zrovna "košer" způsobem (stačí prostudovat trošku historie) a příště bude tvrdit že Hitler vlastně nic neprovedl a byl to jen hodný strýček,takže pozor na to co tu píšete,musíte jim hulit a hulit a pak jste jejich ale JÁ HULIT NEBUDU,NIKDY A NIKOMU !!!

Nevím proč jim to kino tak vadí,též si myslím že Mělník si to zaslouží a vzhledem k plánované rekonstrukci ten zásah nebude takový náročný (byť to tu hned někdo ekonomicky vzdělaný vyčíslil z fleku na 10 mega, asi Babiše dvorní účetní).

Jen poznámka,za soudruha tu byly kina 2 a navíc fungovala i obecní kina,no jak to ty prevíti dělali že to šlo ???

Práci čest L.

5.1.1 restituce


Máte pravdu,

Církve dostavájí majetek a už se přišlo i na to, že ho před rokem 1948 prodali a teď si ho nárokovali znovu a dostali ho!! Jinak platíme vyrovnání s círvemi, které vznikli po roce 1990!!!! Je toto normální , já myslím že ne. Když vrátit, tak vrátit,ale platit círvím které vznikly po revoluci, to fakt nechápu.. Pozemky a lesy dávají církve do nájmu nebo prodávají. Některé kostely nabízejí obcím za 1kč, ty nechtějí a přitom to jsou svatostánky, kde mají kázat svým věřícím. Nejdřívě mě to štvalo, ale když to půjde takhle dál, alespoň se to tu v republice dříve sesype, tak jsem pro.

J.

5.1.1.1 Konečně to někdo někdo


Konečně to někdo někdo pochopil,tady se furt plká jak jim to komáři sebrali,ale to že to doteď nikdo nevyřešil,to už se neřeší. A už vůbec nechápu, kde církev všeobecně bere tu drzost něco chtít,vždyť většinu majetku získali tím,že vydírali - strašili svoje ovečky peklem a ty jim dobrovolně povinně dávali desátky. A pokud se někdo jó vzepřel,tak ho prohlásili za kacíře, poslali ho na hranici a jeho majetek následně prodali,takže vejvar ještě větší.Ale tyto historická fakta se tu popírají a svádí se vše na komunisty... Je v tom pěkný bordel,nic víc...

Proto tvrdím že církev (jedno jaká) vždy ve výsledku plodila jen zlo,vymývala mozky (viz. různé náboženské sekty) a k ničemu to nevedlo. 

Pokud chtějí majetek,dobrá,vemte si to,ale chovejte se jako každý jiný soukromý subjekt A STAREJTE SE !!! Žádný příspěvky na opravy,provoz ,žádný dotace od státu apod.Ať si na to vydělají a nebo ať to cálujou ovečky příspěvkama jako kdysi...

5.1.1.1.1 Jsme lidi


Pořád je za vším člověk, nezapomeňme. Všechna sružení, politické a náboženské směry jsou zneužitelné, žádná bezmezná nadvláda by neměla být dovolena, právě pro to, že "jsme jenom lidi". Ale tvrdit, že církev plodila jen zlo a vymývala mozky, je přece nesmysl. Vytvořila hodnoty, na kterých naše společnost staví. Například vzdělání - které církve dřív hlídaly jako oko v hlavě, aby nebylo příliš vzdělaných lidí a málo těch, co kola roztáčí. Byla to chyba, nebo ne? Přesto se podařilo vybudovat něco lepšího, relativně fungujícího.

I proto čas od času vyvstane potřeba udělat bordel, následovaná nutností uklidit. Restituce už měly dávno proběhnout, ovšem ne způsobem, jaký prošel novým zákonem, ten je trestuhodný. V základních bodech vůbec neodpovídá restitucím ze začátku devadesátých let, kde šlo o soukromá vlastnictví osob.

 

Abych se vrátil k tématu kina na Mělníku - podle mě má šanci jen multifunkční prostor. Úzce zaměřené kino na "běžné" promítání nemá finančně šanci i při dotování. Chce to spíš přemýslet o přednáškovém, promítacím a kulturním centru v jednom, což by kulturní dům mohl v drobných úpravách unést, řekl bych.

Obrázek uživatele Kajik

5.1.1.1.1.1 RE: Jsme lidi


Kdybych mohl, dal bych Vám 100 "lajků" za bravurní vysvětlení úlohy církve a jejího práva na restituce, a za vyvrácení těch nenávistných žvástů. Sám bych to lépe nenapsal.

A ke kinu: Vidím, že jste mě v mých nápadech dávno předstihl, a že to vidíme velice podobně, viz můj příspěvek http://melnicek.cz/node/19530#comment-20582.

---Doufej v nejlepší, získej ještě lepší!---

4 Další podpisové místo


Dalším místem, kde lze petici podepsat je kromě polikliniky také pekařství u Řízků ve Sportovní ulici.

3 Reakce


Zajímavé komentáře.

Petici klidně podepíšu, pokud bude aspoň trochu relevantní a nebude jen výkřikem do tmy (pro info: kino již téměř nenavštěvuji z důvodu nevhodného chování ostatních návštěvníků během filmu, viz komentář uživatele šlojmo). Pod slovem relevantní si představuji vypracování ekonomické studie provozu zařízení. Asi je zřejmé, proč kino neprovozuje soukromá sféra. Dle mého odhadu ani kdyby každý návštěvník co kino navštěvoval platil 1000 korun za vstup, nemohla by se tato služba uživit. Petici umí podepsat každý, ale pokud chci něčeho dosáhnout, tak musím projevit vlastní iniciativu v mnohem větší míře.

Pan LULU, který se už vidí jak udělá pár změn a má z kulturáku kino - no to je skutečně absurdní představa. Opět, můj odhad cca 10 milionů korun jako vstupní investice, a nevím jestli by se výsledek dal nazvat kinem.

Ještě na závěr bych podotkl, že ač je Mělník městem okresním, tak půlka okresu to má blíž do Prahy (courá tedy tak jako tak) a tím pádem těžko podpoří svou návštěvou kino okresního charakteru. Tato akce už začíná připomínat akci lokálka Mšeno, kde ekonomicky efektivnější bylo každému cestujícímu koupit novou fábii a opravit silnici, nemluvě o prošustrované miliardě za půl kilometru silnice a dva kruháče na Mělníku místo obchvatů obcí na Prahu.

 

 

3.1 Nikde se nevidím,jen mi


Nikde se nevidím,jen mi jednoduchou matematikou došlo,že vyjde levněji zakomponovat do projektu i možnost promítání,než shánět a kompletně rekonstruovat prostory sloužící jen k tomuto účelu. Úplně nejdražší by logicky bylo postavit nové kino na novém pozemku.Dále chápu lidi bez auta,a nechce se mi trmácet kvůli kinu do Prahy či ML. Boleslavi...

A těch cca 10 mega jste vzal kde? Při předpokladu (ať kino bude nebo ne)  je v plánu krom jiného i výměna audio sestavy potřebné k provozu divadla,koncertů a ostatních akcí. Tím pádem zbývá dořešit technicky umístění promítací plochy - plátna a promítací stroje ,neboť reprosoustava s ostatní zvuková technika bude tak jak tak nová. Tak snad plátno a promítačky nezvednou náklady o 10 míčů ? Nebo ano? (neznám ceny,sorry)

2 Kino na Mělníku.


DO KINA NA MĚLNÍKU VÁM V DNEŠNÍ DOBĚ NIKDO CHODIT NEBUDE. Můj názor.

 

1 Kino na Mělníku


A k čemu bude kino na Mělníku, když půl hodiny autem mám X multiplexů. Jediné co je třeba na situaci změnit je zkvalitnit dopravní spojení do Prahy, které je z Mělníka ÚDĚSNÉ.

1.3 Kino na Mělníku


Když tady bylo kino, chodila jsem docela pravidelně. V dnešní době, jedu tak 1-2x za rok do Letňan. Jednak se to prodraží o benzín a jednak mě štve, že je tam i časová ztráta. Lidi, kteří auto nemají to mají ještě komplikovanější. Stejně tak náctiletí, kteří jsou už dost velcí, aby šli do kina sami, ale ještě ne dost velcí, aby jezdili sami do Prahy. Pokud by chtěl můj 13 letý syn jít do kina s kamarádem sám, tak tady ve městě by to nebyl problém, ale do Prahy ho musím odvézt já. Navíc se pamatuju, jak se chodilo do kina se školou a mrzí mě, že moje děti tuhle možnost nemají, líbilo se mi to.

Jsem všema deseti pro, aby tady kino zase bylo.

1.2 Kino


Multiplexy jsou něco hrozného, jednou mi to stačilo. Kino na Mělníku - proč ne, i když v dnešní době, kdy jsou filmy tak dostupné, je to možná luxus. Ale opět: proč ne. Pokud to tedy bude kino tak, jak ho pamatuju, tedy bez lidí, co mlaskají, srkají a mají potřebu všechno komentovat.

1.2.1 Multiplex.


Ano, souhlasím s Vámi je to něco hrozného ale jděte se tam podívat, i přes vysokou cenu lístku, stále plné.

1.1 Právě jsem si to též


Právě jsem si to též přečetl, a ptám se ...

 

 A PROČ NE ???

Klidně to podepíšu,proč mám courat autem do nějakého multiplexu,když to můžu mít doma. Navíc ten nápad s využitím prostor v kulturáku je naprosto geniální,odpadá hledání nebo budování prostor,a co víc,investice na zbudování budou minimální. Pokud se plánuje generální oprava velkého sálu,tak už není takový problém začlenit do projektu i využití pro promítání. Je to minimum změn oproti budování samostatného kina jinde.Hlavně né každý má auto,nebo potáhne děti busem kvůli kinu do tramtárie MULTIPLEX...

Na jednu stranu chcete zlepšit spojení na Prahu, ale courat do kina Vám nevadí ??? Nechápu...

 


https://www.traditionrolex.com/7