https://www.traditionrolex.com/7

 Přivítejme jaro ve znamení lásky a míru! | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Přivítejme jaro ve znamení lásky a míru!

Léta šedesátá a hnutí hippies, to k sobě neodmyslitelně patří. Tento životní styl se projevil nejen ve způsobu oblečení či alternativních postojů vůči s tehdejší společnosti – hlásání míru, lásky a absolutní svobody, ale i v kultuře. A to nejvýrazněji v oblasti hudby. Janis Joplin, Jimi Hendrix, The Beatles anebo The Doors – ty zná snad každý, kdo se alespoň trochu zajímá o moderní muziku.

I dnes však toto hnutí, zejména ona kultura, dokáže oslovit lidi naladěné na onu pozitivní strunu.  Proto se rozhodla parta mladých lidí uspořádat večírek v tomto stylu, a přivítat jaro tímto způsobem. A kde jinde nežli v prostorách mělnického klubu Stará Mydlárna, která je pro tuto akci jako stvořená. Vždyť v podobných klubech začínalo spousta muzikantů spjatých s tímto životním stylem. Takže tento pátek se zde přeneseme do éry „květinových děti“. Ve vyzdobených prostorách se tak jistě sejde parta vesele naladěných lidí oblečená do barevných šatů, a bude tančit na hudbu nezapomenutelného Jimiho Hendrixe, jehož portrét již dlouho zdobí zdejší stěnu, či při nezaměnitelném „chrapláku“ Janis. A chybět nebude ani soutěž o ten nestylovější kostým či nejširší zvony, kde o vítězi rozhodné odborná porota.

A tak 8. dubna přivítejme jaro v duchu: „Peace and love, not war!!!“



Kultura

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

1 Léta šedesátá a


Léta šedesátá a hnutí hippies, to k sobě neodmyslitelně patří. Tento životní styl se projevil nejen ve způsobu oblečení či alternativních postojů vůči s tehdejší společnosti – hlásání míru, lásky a absolutní svobody, ale i v kultuře. A to nejvýrazněji v oblasti hudby. Janis Joplin, Jimi Hendrix, The Beatles anebo The Doors – ty zná snad každý, kdo se alespoň trochu zajímá o moderní muziku.

Už tam jen chybí chlast,drogy a pravdoláskařský absint a bude jaro jako vyšité.

1.1 velký omyl


Příteli,máš v tom pěknej hokej. Zelený absint pila pařížská bohéma na přelomu 19. a 20. století. Z hnuitím hippies to absolutně nemá nic společného.... A tzv.pravdoláskaři, většinou pijí pivo...

PhDr.Bedřich Marjanko


https://www.traditionrolex.com/7