https://www.traditionrolex.com/7

 Přesun autobusové zastávky | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Přesun autobusové zastávky

Od 24. října se  začne používat nově vybudovaná autobusová zastávka Pivovar na Bezručově ulici za kruhovým objezdem. Nahradí zastávku před kruhovým objezdem u Family centra.

 

Mgr. Helena Vavřinová
vedoucí Kanceláře vedení úřadu
tisková mluvčí

PřílohaVelikost
zastávka Bezručova.jpg138.99 KB


Město - z radnice

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

2 Nemocnice?


Obecně není považována LDN (léčebna dlouhodobě nemocných) za nemocnici. Je to prostě nesmysl, který se traduje z dob, kdy ten podolský areál ještě něco jako nemocnice fungoval. Čistě hypoteticky, pojede-li někdo autobusem na Mělník do nemocnice, nebude znalý místa, vystoupí u Kauflandu, bude brutálně překvapen, že není u nemocnice. Nevím, v čem je problém, to pojmenovat tak, jak se jmenují sídliště - Pivovar vs. Podolí. Krátké, jednoduché. V Praze také nemáte jména čtvrtí před názvem zastávky, i tam se snaží o stručnost, jednoduchost, vycházející s daného lokality zastávky a snaží se to zpřehledňovat (a to samozřejmě i pro návštěvníky - jakékoliv národnosti...).

Tady asi nic nevyřeším, vznesu dotaz na ROPID Eye-wink

1 Změna názvu zastávek?


Neuvažuje se o změně názvu zastávek? Proč mít 2 zastávky nazvané: Mělník,Podolí,pivovar a Mělník,Podolí,nemocnice. Nemocnice na Podolí stejně už není, a nejen proto mi přijdou tyhle zdlouhavé názvy nepraktické - jak v jízdních řádech, tak pro orientaci cizinců/nerezidentů, tak i pro informační systémy v autobusech atd...

Navrhuji názvy: Mělník,pivovar a Mělník,Podolí.

Obrázek uživatele milk

1.1 Nevím,jak jste


Nevím,jak jste přišel na to,že na Podolí není nemocnice.Podolí je městská čtvrť a pokud je tam více zastávek,tak musí být upřesněny.Je tam nemocnice a nemůže dojít k záměně s nemocnicí na Pražské.Pivovarů bylo v minulosti na Mělníku více a tak je nutno upozornit,že to byl pivovar na Podolí.Názvy bych neměnil,jsou již vžité a vyjadřují upřesnění umístění stanice.V jízdních řádech nepůsobí problémy a nejsou jejich názvy zdaleka těmi nejdelšími.Nevím kolik se na Mělníku pohybuje cizinců autobusy,ale názvy stanic tramvají a autobusů se pro cizince neřeší ani v Praze.

 


https://www.traditionrolex.com/7