https://www.traditionrolex.com/7

 Pachatelka dopadena těsně po činu | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Pachatelka dopadena těsně po činu


Policisté Obvodního oddělení Mělník ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření devatenáctileté cizince z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Ve čtvrtek 27. října 2016 v dopoledních hodinách v jednom z obchodních domů v Mělníku odcizila devatenáctiletá cizí státní příslušnice z tašky zavěšené na nákupním košíku peněženku. V té měla poškozená kromě finanční hotovosti také platební kartu a další doklady. V prostoru prodejny vyndala zlodějka z peněženky peníze, včetně pamětních mincí zahraniční měny, a peněženku nechala ležet na jedné z palet na zboží. Zanedlouho byla peněženka  nalezena pracovníky prodejny a takřka ve stejné chvíli zjistila ztrátu i okradená žena. Pracovník ostrahy pohotově zjistil, kdo na paletách peněženku zanechal  a tak mohla být podezřelá zadržena již při odchodu z prodejny. Na místo byla přivolána okamžitě hlídka policistů z místního oddělení, která si případ na místě převzala. 
Téměř celá finanční hotovost, včetně peněženky se všemi doklady a dokumenty, byly předány její majitelce. Po provedení všech potřebných úkonů, včetně výslechů zúčastněných, policisté sdělili cizince podezření z  přečinu neoprávněné opatření, padělání  a pozměnění platebního prostředku, za což ji hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
Následující den 28. října 2016 byla podezřelá předvedena k vazebnímu zasedání. Vzhledem k její dosavadní bezúhonnosti byla propuštěna na svobodu a byla jí doručena soudcem výzva k vycestování z České republiky do 31. října 2016 do země, kde má trvalý pobyt. Obviněné bude následně doručen trestní příkaz, z kterého se dozví, jak bude potrestána.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
P ČR Mělník



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7