Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! [email protected]

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kam se poděla cukrárna?

Kam se poděla cukrárna na spodním náměstí? Za chvíli to bude samá banka a operátor. Náměstí je zase o něco hnusnější.

Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

5 Kapitalismus


Co se všichni divíte. To je přeci to, po čem jsme 40 let toužili. Jmenuje se to kapitalismus. A toto je jeden z důsledků tržního prostředí. Uvědomte si už konečně, že nejde o lidi ale o byznys. Město přihlíží, občan se diví ale prachy tečou správným směrem a to je princip kapitalismu.

4 Což to, cukrárna je fuč a


Což to, cukrárna je fuč a doufejme že stávající možnosti budou dostatečně pokrývat poptávku občanů...

...ale co nechápu , je zpráva o stavbě supermarketu Billa na "řepáku". Máme tu 2 x Tesco a Penny ,dále Kaufland a Lidl a teď toto ? Co takhle OBI , Bauhaus apod. To tu chybí , a kupní síla (dle narvaných parkovišť) tu evidentně je ...

Obrázek uživatele milk

4.2 Cukrárnu se z nějakých


Cukrárnu se z nějakých důvodů majitel rozhodl zavřít a uvolněné prostory zaplní jiný a my neovlivníme kdo.Pokud se Billa rozhodne vstoupit mezi tak silnou konkurenci,tak to musí mít promyšlené a něčím nalákat zákazníky,z mého spotřebitelského hlediska nevidím problém.

4.1 na co hobbymarket?


A na co tady budovat hobbymarket?? Vedlo by to jen k tomu, že zaniknou i poslední drobné krámky, v tomhle případě železářství, kde mají sortiment více než slušný a hlavně vědí co prodávají a umí poradit. Billa je podle mého názoru taky zbytečná. stávající supermarkety myslím bohatě stačí...

Obrázek uživatele milk

4.1.2 Když máte dojem,že by


Když máte dojem,že by železářství z vámi udávaných důvodů nemělo zaniknout,tak by s ty dva krámy mohli ve prospěch zákazníků doplňovat.Potom by bylo na volbě zákazníků komu by dali přednost.Nikde není napsáno,že by majitel zaniklého železářství nemohl se svými zkušenostmi pracovat na vedoucí pozici v supermarketu.

4.1.1 Pokud by jakýkoliv obchod


Pokud by jakýkoliv obchod mohl zaniknout díky konkurenci , pak by tu nemohlo být vůbec nic. Hobbymarket má z mého pohledu zákazníka více výhod. Seženu tam totiž prakticky vše , a to mi bohužel malý krámek nenabídne ,byť obsluha je zcela určitě o dvě patra výš s vědomostmi o nabízeném zboží . Železářství je hodně malých položek , hobbymarket je milion položek a navíc má otevřeno prakticky nonstop a skladba sortimentu je podstatně širší ,takže pokud potřebuji v neděli např. dokoupit pytel cementu , kde jinde ho seženu ? Místní stavebniny zavřeno a pokud nemám na výběr ,musím prostě dojet do nejbližšího OBI či podobného obchodu. To samé je to s jiným sortimentem , včetně toho Vámi zmíněného železářství . To také zavře v sobotu  na oběd a zas nemám na výběr ...

4.1.1.2 A především v OBI


A především v OBI můžu vybírat třeba hodinu a nikdo na mě nekouká, nečeká až řeknu co chci a vypadnu, nebudu vypadat jako debil, když přesně nevím nebo nerozumím,..... můžu vybírat a vybírat a mít klid a pohodu.

Obrázek uživatele milk

4.1.1.1 Přesně tak,jenom


Přesně tak,jenom zákazníci rozhodují o tom,který krám obstojí v konkurenci.Jako zákazník musím mít výběr z několika obchodů a je pouze na mém rozhodnutí podle jakých parametrů si vyberu.

3 obchody


Kde jsou doby,když se ve městě dalo nakoupit vše potřebné,dalo se posedět a dneska je Mělník městem bank a kruhových objezdů

3.3 ... a hlavně PLACENÝCH


... a hlavně PLACENÝCH parkovišť. Mám takový zvyk, parkovné zásadně neplatím, je to loupež za bílého dne. Když jedu do vzdáleného města, vždycky hledám místo, kde se neplatí a klidně se projdu, ale při rutinním nákupu je to nepraktické, takže do města  (na Mělníku) už nejezdím, pohodlně nakoupím třeba v Tescu.

3.2 Ano, s tímto názorem s


Ano, s tímto názorem s Vámi plně souhlasím.

Obrázek uživatele milk

3.1 Prodejna pro vše


Prodejna pro vše potřebné ve městě nikdy nebude mít dostatečně velké parkoviště,velké prodejní prostory a tím ani odpovídající sortinent zboží.Na posezení chodí každý se známým,nebo kde předpokládá již nějakého známého.Většna obyvatel bydlí na sídlištích nebo v okrájových čtvrtích a nemá v úmyslu se táhnot do města.Posezení ve středu města slouží pouze pro své okolí,rozhodně se tam nepotáhne nikdo z Chloumku,Rousovic,Mlazic atd.

2 komerce


Bohužel pouze banky, operátoři a jiní z nás dokážou vytáhnout takové peníze, aby si mohli dovolit lukrativní prostory na náměstí. Zkrátka komerce nás semele. Vždyť jak je možné, že máme denní spotřebu 2,11kg jídla na hlavu?? Zkuste si někdo takové množství jídla sníst denně po dobu 7dnů......Díky masivním kampaním řetězce přesvědčí lidi, že je skvělé nakoupit v akci, i když se to pak vyhodí. Protože zkrátka sníst denně 2,11kg jídla nelze. Obchodní řetězce tedy z lidí taky umí vytáhnout peníze. Co z toho vyplývá?? Buďme rádi, že na náměstích nejsou prostory, kam by se tyto řetězce vlezly, protože by tu jinak byly nalezlé všechny. 

2.4 Také s tímto názorem


Také s tímto názorem plně souhlasím.

 

Obrázek uživatele milk

2.3 Zdá se mi ta úvaha


Zdá se mi ta úvaha značně nelogická.Na vytahování peněz musí být přece dva,jeden chce vytahovat a druhý musí být ochoten nechat si je vytáhnout.Když myslíte,že řetězce z vás tahají peníze,tak navštěvujte malé soukromé krámky a obchůdky na náměstí,kde podle vás z lidí peníze netahají.

2.3.1 pane chytrý milku


Přesně tak, na vytahování peněz musí být 2. A z mého příspěvku je, myslím, zcela zřejmé, že já nepatřím do té kategorie, která navštěvuje markety při každém vyhlášení slevy. A to, že jsem napsal z nás, znamená jen to, že se nevymezuji ze společnosti. A Vaše rady, kde mám nakupovat....to snad ani netřeba komentovat, protože já samozřejmě ty malé obchůdky navštěvuji. Ale z Vašich přípspěvků o konkurenci je zřejmé, že Vy budete v čele těch davů, co by člověka ušlapali, jakmile někde vyhlásí slevu. 

Obrázek uživatele milk

2.3.1.1 Já se nesnížím k


Já se nesnížím k tomu,abych rozhodoval o něčí chytrosti nebo nechytrosti,nakupujete pragmaticky s ohledem na vaše zdraví,už tam dva ušlapali a nechcete být třetí.

2.3.1.1.1 vy se nesnížíte


Jak šlechetný člověk Vy musíte být. Moje nakupování ale, prosím už jednou provždy, nechte být napokoji.

Obrázek uživatele Alexander Klimeš

2.2 Tak Matúš provozuje


Tak Matúš provozuje kvalitní cukrárnu Cake Art na horním náměstí. Ta zaniklá docilovala úrovně, kterou si bohužel na uvedeném místě nezasloužila být ....

 

2.2.1 No, tu si ale můžete


No, tu si ale můžete dovolit tak leda Vy. Já chodím zásadně do ul. Legionářů nebo ke hřbitovu, to je stejná firma i když i ta zdražuje a neustále zmenšuje kousky.

Obrázek uživatele Alexander Klimeš

2.2.1.1 Tak já sladké téměř


Tak já sladké téměř nejím, pravda. Osobně se domnívám, že cukr je skoro droga, a když vidím, že ČR je v 1. desítce nejtlustších lidí na světě .... ale to je od tématu.

Smyslem mého příspěvku bylo konstatování, že do centra patří lepší podniky, než ona uzavřená cukrárna. Tím nijak nezpochybňuji existenci alternativ k Cake Artu, jen se nelze divit, že se neudrží na náměstí.

2.1 770kg?? dost zalezi na vyberu


Dovolim si to fantasticke cislo rozporovat, zalezi na tom jakou si s daty CSU dali redaktori novinek praci.

Tak napriklad - maso je zapocitano jako syrove maso na kosti obdobne mlecne vyrobky jsou zrejme zapocitany v hodnote mleka,  ovoce a zelenina v hodnotach cerstvych. Ale mate pravdu spotreba roste, ovsem v perspektive poslednich 3let, do te doby klesala, predtim zase stoupala a rozhodne je daleko od svych historickych maxim. Jo trebas domovni odpad vzrostl mezirocne o 5,4kg/osobu, ale to tak bombasticky nezni...

1 Nebude. Už to totiž je


Nebude. Už to totiž je hlavně samá banka a operátor.