https://www.traditionrolex.com/7

 Revitalizace náměstí Karla IV. pokračuje přípravnými kroky | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Revitalizace náměstí Karla IV. pokračuje přípravnými kroky

Město má k dispozici návrh studie revitalizace náměstí Karla IV., která řeší celou plochu náměstí a také prostoru, který vznikne po zbourání budovy VVS (HOLD, Amerika). Ve středu 30. listopadu se konala pracovní schůzka, kde tuto studii architekti představili zastupitelům a odborným komisím rady města.

Od 1. 1. 2017 jsou spuštěny speciální webové stránky http://www.melnik.cityupgrade.cz/ , kde může veřejnost podrobně prozkoumat celý návrh.
Veřejná prezentace studie, včetně 3D modelů, proběhne 11. ledna od 17.00 hodin na mělnické radnici. Studie zde bude vystavena do 25. ledna.
Budeme rádi za veškeré podněty od vás, občanů, které můžete zasílat na e-mail: kontakt@cityupgrade, případně je můžete sdělit telefonicky na 739 415 901. Na uvedeném telefonním čísle získáte případně i další informace k návrhu.
Studie bude znovu projednávána v komisích a podnětné návrhy veřejnosti budou posouzeny odborníky a případně zapracovány do konečné verze studie.

Mgr. Milan Schweigstill, 1. místostarosta města Mělníka



Město - z radnice

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

6 projekt


jeden i druhý projekt se mi zdá tak trochu šílený.

Hlavní problém je silniční dostupnost !!! Chápu-li oba projekty správně, pak by zanikla silnice Tyršova přes náměstí a řešilo by se to obousměrnou ulicí Nová. To by znamenalo opět zrušit ten jednosměrný provoz pod vodárenskou věží a zavést tam v tom největším mělnickém krpálu obousměrný provoz !

Dokážu si to představit, ale bylo by tam třeba někde udělat odstavné parkoviště pro ty nabourané vraky, co to zatarasí. Dnes už se většina řidičů neumí do kopce rozjet, zácpa v tomto úseku znamená na hodně dlouho kolaps. A že tudy jezdí hodně aut si nemusíme vykládat.

Další problém co tu vidím je ono "super parkoviště" uprostřed města. Takže si tam vysázíme zeleň a rovnou tam naženeme smrdět auta. Pokud bych chtěl udělat nějakou větší parkovací plochu poblíž centra, asi bych to spíš řešil třeba loukou nad Vrázovkou. Jeden poznatek od kamarádky z Plzně :

Uprostřed města udělali parkovací dům pro stovky aut. Dům je již několik let prázdný a okolo něj se doslova nedá hnout. Důvod ? Samozřejmě cena parkovného v domě a zadarmo okolo. To samé si dokáži představit i zde.

Třetí skvělý nápad - hřiště. Hřiště uprostřed historické části města. To musel vymyslet opravdový expert. Za prvé se tam vůbec nehodí z hlediska urbanistického, za druhé komu a k jakému účelu bude sloužit ? Pokud je záměrem, že by tam mohly být kurty pro znuděné zbohatlíky, co by parkovali na tom parkovišti, pak ano. Pokud to bylo myšleno pro širokou veřejnost, pak se ptám pro jakou ?

Už vidím, jak se třeba mládež ze sídliště Střed škrábe nahoru do kopce, aby si skočila na hřiště, když má jedno na sídlišti před Tescem a další v parku za Tescem. Podle mne je to tedy další výstřel mimo to, co by asi bylo vhodné.

 

Takže co tedy s tím ?

To je otázka. Zbourání Ameriky nebude zadarmo. Následná výstavba čehokoliv nebude zadarmo.

Nápad na výstravbu nových budov s byty je úchylárna. Pokud tedy radnice nepočítá, že takto si přijdou radní levně k luxusnímu bytu v centru města. Což je trochu zaváděnící, či zavánějící na celém projektu.

Nápad na podzemní garáže v centru, které je podkopáno a nikdo prakticky netuší kam co vede je také nesmysl.

Když se nad tím zamyslím, pak jediná smysluplná alternativa, kterou tu vidím je ne revitalizace náměstí, ale revitalizace samotné budovy Ameriky. ANO !

Samozřejmě netuším, v jakém stavu budova je, nakolik se dá sanovat, nakolik se dá použít třeba jako kulturní centrum.

Dokáži si představit, že by tam mohl být nějaký sál , výstavní prostory galerií, možnost posezení v kavárně či cukrárně i další společenské aktivity. A nemuselo by to být ani na úkor zeleně.

Dokáži si představit přebudování té budovy ve stylu zimní zahrady s prosklenými prostory plnými zeleně, dnes existují i technologie, kdy parková úprava je na střeše budovy. Prostě myslet moderně.

Vše, co vznikne je ale stejně předem odsouzeno k zániku a nepochopení, pokud to bude realizováno podle hesla urvi co můžeš, tedy pokud zde vytvoříme místo pro posezení u cukrárny na kterou nahodíme takový nájem, že o ní nebude mít nikdo zájem.

A čím bude projekt dražšší, tím bude snaha o návratnost ze strany města vyšší a tím bud mít větší šanci k neúspěchu.

Obrázek uživatele milk

6.1 Dle mého názoru zde


Dle mého názoru zde pokračuje dvacetileté mlácení prázdné slámy,je před volbami a tak zvidítelnění údajné práce pro město se hodí.Nemá cenu vychvalovat projekt na který nemám na hromadě finance pro jeho uskutečnění.Až někdo bude ochoten do něčeho investovat,tak si nechá udělat projekt podle sebe a nenechá si do toho mluvit a projevovat stovky přání od kdekoho.

6.1.1 Kdyby si naši


Kdyby si naši předkové nechali od chudiny do všeho kecat,tak by jsme dnes nemohli obdivovat ty krásné hrady,zámky,paláce a vily.

6.1.1.1 Co tím chtěl,, básník" říci?


Ta chudina byla ve středověku ohrožena na životech od cizích nájezdníků. V době napadení, se chodila ukrýt za hradby hradu svého pána. Jeho rytíři hrad i jeho území chránili, včetně poddaných, ale ti to nemohli dělat samozřejmě jenom tak. I rytíři musí jíst, potřebují opravit výzbroj i oděv, a tak to vlastně vše žilo v určité symbioze.

Když se stavěly hrady, tak se samozřejmě pozval někdo, kdo už s tím měl nějaké zkušenosti. ten si vzal sebou další zkušené projektanty a řemeslníky. Některou práci, pak byli schopní třeba vykonávat i určití místní poddaní. Tenkrát nebyla televize, nikdo neviděl, jak je to u sousedů, kromě části šlechty a kupců, kteří měli důvod k cestování. Řada poddaných zprvu možná nejspíše ani nevěděla, jak má takový hrad vypadat, natož aby mohli o tom diskutovat.

6.1.1.1.1 Hrady samozžejmě


Hrady samozžejmě poskytovali ochranu,žádný hradní pán nemohl dopustit,aby mu někdo vymlátil jeho poddané,ale zámky,paláce a vily už k žádné ochraně nesloužily.Za 20 let první republiky se postavilo množství staveb,kterými se nyní chlubíme a některé jsou kulturní památky.Tady jsme si popovídali co se všechno zkazilo za předcházejícího režimu během 40 let.Když přehlédnu vybudování obchodů velkými řetězci a další stavby soukromníků,tak nevidím nic co by město vybudovalo za současných 28 let.

6.1.1.1.1.1 Záleží na každém jedinci.


To záleží na každém jedinci, jaká má přání, a jak se pokouší ovlivňovat dění ve městě. Pak samozřejmě záleží na těch, co si občané zvolili a co oni vymyslí. A na těch především.

Co se udělalo v Mělníku za posledních 28 let ? Tak já jsem například rád, že můžu za výhledem na věž, nebo se svézt na výletní lodi, užít si cyklostezky, zajít ke středověké studni, obdivovat zrevitalizovaný střed města, obdivovat městské hradby a vítám i určitou rekonstrukci dopravy.

Jiný má zase radost, že může chodit do heren a barů, a kaváren, a akcí Mekuc, a na trhy atd.

Výstavba bytů. Tak tady se už paneláky nikde nestaví a ani by se sem nehodily. Mám spoustu známých, co bydlí, nebo budou bydlet v domcích na Brabčově, na Chloumku, nebo v Jelenicích atd. Není to z města daleko. Co bys rád viděl na Mělníku Ty ? Řada lidí přijde domů, hrají počítačové hry, věnují se svému soukromí a nikde neřeknou, co by chtěli.

Mělníčku je přes 10 let a může se tu každý dočíst, že bych tu uvítal ještě opravdový městský sklepní  podzemní okruh, líbí se mi, když mají restaurace zahrádky ve dvorech, jako Císař, a prý také už i Beníšek. Mohly by být aktivity u Labe. Víc pro to udělat nemůžu, než to jenom vznášet, aby si to přečetli ti vlivní, zejména na radnici, nebo mladí lidé, kteří se chystají v Mělníku podnikat.

Něco se tedy udělalo, ale záleží na požadavcích každého jedince.

6.1.1.1.1.1.1 Tak jsem dostal lekci jak


Tak jsem dostal lekci jak jsem nekulturní člověk,když neobdivovuji hospody,herny,bary,kavárny a pravidelně nechodím na hradby,na věž a do podzemí.Na žádném z těchto zařízeních nemá město žádnou zásluhu,některé vybudovali soukromníci za své peníze a jiné tu jsou stovky let a tak stačilo jen otevřít dvěře a vybírat vstupné.Vzpomínám si jak tu jeden známý nejmenovaný kulturní borec z té chudiny lamentoval,že si nějaký zbohatlík koupil polorozpadlý barák na podhradí a udělal si z něj bydlení a neudělal z toho pro něj  hospodu

6.1.1.1.1.1.1.1 No


..., ale pořád jste ještě neřekl, co by se líbilo mít ve městě vám. A není pravda, že město nemá na ničem zásluhu, protože město o lecčems rozhoduje ( co se bude dělat, kdo to bude dělat, a co se schválí). Někdy je dokonce podmínkou prodeje, k čemu má budova sloužit a bývá běžné, že jsou ve vinicích vinárny. Stačí si pustit nějaký dokument a ani dnes už nemusíme chodit do světa.. Ostatně, příklad byl na Svini, ale to je trochu nešťastné místo, tak to zhaslo.  Lekci jsem vám nedával. Jen jsem popsal, jak vidím situaci sám za sebe. Howk.

6.1.1.1.1.1.1.1.1 Při cestě do Kralup na


Při cestě do Kralup na maturitní ples mělnické školy jsem si uvědomil absenci velkého společenského sálu v Mělníku.Kde jsou ty všechny sály:SIA,Beránek,Beseda,Liďák,U Cinků,U Vaňků,U Havelků a Velkém Borku,ve kterých se pořádaly všechny ty plesy,výstavy a akce vyžadující střechu nad hlavou a ochranu před počasím?Nechat posoudit statikem stav té Ameriky,možnost úpravy vzhledu novou fasádou a řešení úpravy vnitřních prostor.V případě záporného posudku teprve rozhodovat co s tím dále.Kdysi slavné věnné,,později okresní nyní město na úrovni Neratovic a Kralup,se s nimi v tomto směru nedá vůbec srovnávat.Plácat se po ramenou a být hrdý na to co tu zůstalo po našich předcích je hezké,ale posoudit současný stav a co tu zůstane po nás je pro někoho poněkud náročnější.

6.1.1.1.1.1.1.1.1.1 Sály na Mělníku.


Pokud jde o toto téma, tak vlastně ani nejsme ve velkém rozporu. Už v 90. letech jsem nadával, že slavné mělnické velkoprostorové restaurace ( Liďák, Záložna, U zlatého beránka, U Cinků atd. atd.) , se staly minulostí a vznikly tu samé umrněné hospůdky a herny. Vždyť se i všude tančilo. V Liďáku, v Dianě, dole v Číně, nahoře v záložně, U Cinků.... Jen to SIA znám z vyprávění a v patře U zlatého beránka jsem na sále jednou strávil celé vinobraní Smiling. Pan radní Kovanda mlčí a neřekne nám, co z toho ,, beránka" jeho bratr ( pokud mu to ještě patří) vlastně chce udělat. Nebo, jest-li by byl takový problém, aby třeba tam byl taneční sál. A jen tak mimochodem.. Co bude z hotelem U Cinků? Co bude s tou slavnou lodí na Bezručovce ( restaurace Narcis, Pojišťovna apod.), kde kdysi sídlila pojišťovna? Takový krásný veiký restaurační prostor pro tanec.

Proč zrovna Amerika ? Ta nevzhledná stavba, která se stala hlavním symbolem dojebání Karlova náměstí. Ostatně, ani z těch dvou stávajících obchoďáků nemá nikdo radost. To už jste zapomněli, jak jsme si všichni přáli, aby tyto nehezké urbanictické výmysly starých časů zmizely jednoho dne z povrchu zemského ? Co je na tom divného, že valná část občanů Mělníka tu chce vidět parkovou zeleň, vodní prvky a maximálně nějaké to restauračně- kulturní posezení pod oblohou ?

Sál ano, ale přece je na Mělníku spousta dalších a ladem ležících míst ( jen tady jich padlo dost v tomto komentáři), kde by mohl aspoň jeden sál být. Možná, že třeba i dole v Rybářích v té bývalé hospodě, kde by se mohli návštěvníci kochat třeba i v přestávce mezi hudbou pohledy z balkonu na řeku. A teď je možná volná třeba i Alabama.

Na jednu stranu se tu od roku 1976 všude vykládá, co ty budovy na Karlově náměstí jsou za hnusárnu, a na druhé straně se hledá najednou novodobě zdůvodnění, jak je zachránit. To je trochu podezřelé, ne ?

A konečně, žijeme ve 21. století, máme demokracii a svobodu pohybu, svobodu projevu i svobodu výběru zaměstnání.  Nejsme v žádném středověku, aby nějací arogantní pitomci rozhodovali o tom, kdo je lůza, a kdo není, a kdo má do čeho právo kecat, a kdo ne. Vždyť to je ta demokracie, kterou má mimochodem i jedna strana v názvu. 

Souhlasím tedy, že Mělník nemá od revoluce pořádný taneční sál.  Jsem ale alergický na projevy, kdy si nějaká skupina lidí myslí, že jsou snad něco více, než ostatní valná část obyvatel. Nelze, ale říci, že jenom proto, že Mělník nemá 28 let taneční sál, tak že se tu vůbec nic neuděalo. Víme ale, že na Mělníku je stále co zlepšovat ( pokud jsou vůbec finanční prostředky) a důkazem toho jsou komentáře a návrhy nás všech diskutujících. Politici rádi tvrdí, že pracují pro lidi. Tak tady máte ty naše nápady a přemýšlejte o nich. .... Podzemí, taneční sály, aktivity a relaxace u řeky, pivnice s nabídkou ze stále kvalitnějšího českého výběru minipivovarů, tropický koutek na střechách obchoďáků, originální upomínkové předměty, velké mořské akvárium pro lidi, jako v Kolíně  ( chceme přece originálně zaujmout a přitáhnout i návštěvníky)... S takovou nabídkou podnikání nepůjde o ten nepříjemný a často prohraný souboj se supermarkety

5 Jaký je posun v plánech na přestavbu?


Dobrý den, již uplynul nějaký čas, rád bych věděl, jestli se udál nějaký posun v plánech na přestavbu spodního náměstí, pokud někdo ví. Děkuji.

5.1 Město zatím utrácí


Město zatím utrácí miliony za různé projekty a Amerika stojí dál,takže si pár let počkáme až spadne sama

5.1.1 Nevím , kolik doteď město


Nevím , kolik doteď město utratilo za návrh toho , jak to může vypadat po zbourání té strašné budovy . Je jasné  , že ten návrh něco stojí , nebo je tu někdo , kdo by to dělal zdarma ? Popravdě , nejde tu jen o Ameriku , pokud budeme spravedliví , soudruhům se v tomto nepovedlo nic . Obchoďáky , Amerika ale i budova zdravotní školy mi nějak nezapadá z urbanistického pohledu do centra města jako je Mělník . Jenže , stojí tam a co teď ? A jakákoliv varianta (bourání , přestavba)  znamená randál v pokladně a ne malý ... Jsem zvědav jak to dopadne , snad dobře a z návrhu vzejde něco smysluplného , co lidi potěší a ocení ...

5.1.1.1 Tak se to prý zatím vyvíjí.


 Ahoj Lulu, je pravda, že také oba obchoďáky i ta velká víceúčelová moderní budova pod branou nebyly urbanisticky. ani dopravně zrovna šťastným řešením, ale právě diskutovaná Amerika z toho trojlístku tluče do očí veřejnost asi nejvíce.

Ten návrh přestavby po etapách jsme mnozí viděli na webu i v různých regionálních novinách a ukázalo se, že většina veřejnosti by zde ráda viděla nějakou zelenou oázu, ale už méně nové budovy ( budovy za budovy). První etapa se tedy líbí převážné části veřejnosti, ale dále nadšení upadá. A zřejmě to byl důvod, proč tu vznikl ten nový spolek P.U.N.K. a konala se 15.3. v 18.30 debata v MKD ( článek rychle a přehledně najdeš na úvodní stránce ..http://www.isoutok.cz/  )

Četl jsem později někde ( snad Mělnický deník), co se tam vlastně vyřešilo a docela mě to překvapilo. Bývalý radní Radim Vajchr prý přišel s nápadem, že by se mohl ten diskutovaný blok budov využít k nějakému účelu ( třeba další služby, prodejny, byty ?) To člověk jenom kouká. Tak hlavně, že došlo k ochotě města o objektu diskutovat s veřejností, jak se někde v tom článku na konci psalo.

Myslím, že je mimochodem vůbec zřejmě problém vymyslet cokoliv, co by se v centru města ujalo a zdá se, že problémem náplně služeb lidem jsou i ty dva obchodní domy, kde je také každou chvíli něco jiného. ( také záleží na nájmech)

PS: Zrovna jsem si vzpomněl, jak nadávám, že když je venku krásně a je kolem 13., nebo 14. hodiny, tak si tady někde v centru ve dvoře ( až asi na jednu vyjímku) člověk neposedí, protože leckde otvírají až v 15, nebo 16 hodin a s těmi zahrádkami ve dvorech ( ne na ulici, nebo v nějakém průchoďáku) zrovna v Mělníku také moc nepřekypujeme.

Hezkou neděli.

4 Jakákoliv změna je posun k lepšímu


Potřeba zásadní změny spodního náměstí existuje pravděpodobně ihned od velké rekonstrukce před 35 lety, která ho přivedla do současné podoby. Ta se opravdu nepovedla. Nejsem pamětník staré podoby náměstí, ale díky fb profilu Mělník - historie a současnost (díky skvělému panu Lojkovi) jsem si měl možnost jistou představu vytvořit. Architektonický zásah do centra města nejen že město na dlouho poznamenal v tom špatném slova smyslu, ale domnívám se, že uškodil i každému Mělničanovi. Lidé žijí ve městech a vytvářejí městskou komunitu, která má svoji kulturu, svůj folklór, svoji jedinečnost. Rekonstrukce z přelomu 70. a 80. let se do mělnické kultury a atmosféry nutně podepsala. Město je od té doby zkrátka méně kulturní, více utilitaristické a méně estetické. Abych řekl pravdu, i když jsem velkým příznivcem aktivit současné radnice, nechápu, na co se tak dlouho čekalo. Domnívám se, že centrum města, to jest jeho duše, duše každého z jeho obyvatel, ať žije v centru, či na předměstí, mělo dostat přednost před různými investicemi kanalizačního typu v okrajových částech. Každopádně zaplať Pán Bůh za to, že se něco děje. Ať se na náměstí udělá cokoliv, bude to změna k lepšímu.

Co se týká navrhované podoby, jako jistou úlitbu Mělničanům beru navrhované parkoviště. Nechť tam je. Mnozí Mělničané mají pocit, že nemají kde zaparkovat. V dobrém říkám, že bych jim nepřál žít v nějakém velkoměstě, tam by poznali, co to je nemožnost zaparkovat Smiling Jestli má být v centru města hřiště nebo ne, na to také názor nemám. Se zelení bych nepolemizoval, té není nikdy dost. Co je ale nutné, aby existovalo dost peněz na údržbu takového místa. Aby dvakrát týdně technické služby prostor kontrolovaly, uklízely a opravovaly. Aby se nejednalo o balkánskou investici, při které dokončením stavby končí veškeré financování a za pár let je objekt de facto nepoužitelný.

Co mě zklamalo je, že, pokud jsem to správně pochopil, dva obludné komunistické obchoďáky zůstanou. Nezbourat Ameriku nešlo, ta by i tak do pár let spadla sama. Ale snad proto, že tyto dvě nestvůry ještě drží, se město rozhodlo nebýt odvážné.

Jako byli odvážní komunističtí architekti, kteří zničili starou zástavbu a postavili dva obchoďáky, které nějak fungovali všeho všudy deset let, proč není stejně odvážné, tentokrát v dobrém slova smyslu, i současné město? To, že těmto zrůdám (myšleno budovám) dáme dalších několik desetiletí života, je podle mě nepatriotické a snad i masochistické. Máme-li možnost napravit to, co se nepovedlo, proč to neuděláme?

 

4.2 Musím reagovat na jednu


Musím reagovat na jednu větu z příspěvku p. Hořejšího, s kterou zásadně nesouhlasím a jistě nejsem sám. A to, že zkráceně - centrum mělo dostat přednost před různými investicemi kanalizačního typu v okrajových částech.

To snad nemůže myslet autor ani v žertu! To si jako myslí, že v okrajových částech nežijí lidé? Že jsou snad tím, že nebydlí v centru či na sídlištích méně hodní toho, aby bydleli důstojně jak je záhodno v 21. století? Jasně, řešme centrum, šperkujme jej a ve čtvrtích Mlazice, Chloumek, Blata, Rousovice mohou klidně občané dál u svých domů provozovat žumpy, septiky a chodit v prachu a blátě. Ostatně v současné době je třeba dořešit povrchy na Blatech. O naprosto nedostatečném osvětlení v uvedených čtvrtích nemluvě- další problém. Nejdříve je nutné vyřešit tyto problémy v zájmu obyvatel těchto čtvrtí a pak teprve tu nadstavbu - centrum. A pro koho - pro turisty? Aby to dobře vypadalo? A parkování? Já pamatuji dobu, kdy se do města chodilo běžně pěšky nebo se jezdilo městskou. To je řešení i pro současnost - je problém s parkováním, tak to mohu řešit třeba takto. Hlavně řešením tzv. Ameriky nezadlužme opět město, to by občané výše uvedených čtvrtí mohli čekat na řešení svých problémů dalších 20 let. A ta Amerika, kdyby ji minulé radnice nerozprodali a nezůstal jen holý sál, tak ta už mohla být jako multikulturní centrum již dávno v provozu.

 

4.1 Ten Váš je trochu


Ten Váš Smiling je trochu kyselý, ne? Nemožností zaparkovat se myslí zaparkovat bez placení, zkuste pracovat v centru a každý den platit 8,5 hodiny parkové, pokud nebudete třeba starosta, tak nevím, jak to zaplatíte. Navrhované a na 100 % placené parkoviště to nevyřeší, jedině možná až zase bude socialismus, zamě krále Miroslava, bez výběrčích a zlotřilých rádců, tak zase bude město pro lidi.

3 toto je vitezny navrh


,tedy jediny navrh k diskuzi a to minimalne rok a pul. spise mne zarazi zobousmerneni nove a fibichovy ulice a otoceni prazske, kudy-kam bude jezdit bus z karlova namesti-nazeneme ho na polabi? a tech 225 podzemnich parkovacich mist, kdo to zaplati (naklady na jedno misto se pocita ve stovkach tisic) a dost dobre si nedokazu predstavit hloubeni zakladu pro takovou garaz na tak stisnenem prostoru? skatule jsou v poradku, bude to smisena zastavba a bude segmentovana, takze lepe vyuzitelna. stromu neni nikdy dost. taky si nejsem jistej sekvenci, zbourani ameriky, vytvoreni parkoviste a parku, revitalizace namesti (tedy zruseni stavajiciho parkoviste) a pak nova vystavba - to znamena zadna parkovaci mista po dobu vystavby. predpokladam taky, ze po dobu demolice/vystavby budou uzavreny ulice tyrsova nebo nova anebo obe - uz se moc tesim, doufam, ze tou dobou budou uz moje deti zakladni skolou nepovinne a ja trebas v duchodu...

 

Obrázek uživatele milk

2 Na stránkách Mělnická


Návrhů bude určitě více a je potřeba,aby se obyvatelé Mělníka se všemi seznámili.

Obrázek uživatele milk

1 Na první pohled mi to


Na první pohled mi to připadá,že se vlk nažere a koza zůstanene celá.Zbourat stávající barák pokud nemá využití je v pořádku,ale zase tam postavit jiné škatule sice možná hezčí,ale s podobným určením jako vedlejší domy(úřady,kanceláře miniobchody apod.).Místo zvětšení parkovacích ploch  se naopak zastaví parkoviště v ulici Nová a ulice Tyršova s Pražskou se uzavřou výsadbou stromů.Když ještě vidím to množství stromů v ulici J.Seiferta a Fibichova tak věřím,že tato vize opět skončí v propadlišti,jako stovky podobných.Škoda těch vyhozených peněz.

Obrázek uživatele milk

1.1 Druhý návrh


Na stránkách Mělnická radnice leden 2017 je zveřejněna úplně jiná studie na které je pouze jedna budova proti Liďáku,ostatní je zeleň a parkovací plochy.Tento návrh je praktičtější a dal bych mu svůj hlas


https://www.traditionrolex.com/7