Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! [email protected]

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Nelegální noční klub? Co na to zastupitelé?

Tak se klub Pravda přesunul do prostor vinárny Modré hvězdy v centru. Jen nechápu, jak je možné provozovat noční klub v bytovém domě? Nájemníci měli asi pěkné vánoce, od 23.12. jede každou noc až do rána. Kdo tohle povolil?

Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

3 Nelegální klub se vážně řeší


Tak noční klub Modrá hvězda v bytovém domě se skutečně řeší, viz článek v Mělnicku.

http://melnicko.cz/novy-klub-centru-melnika-pridelava-starosti-mistnim-lidem-i-straznikum/

Ale pokud stačí prohlásit, že evidentně veřejný podnik je vlastně soukromý klub a majitel je tím pádem z obliga, tak to mají nejspíš obyvatelé smůlu.

3.1 no,řeší ?


ono,kdyby mělo vedení města opravdu zájem tento problém vyřešit,tak už by to bylo.

třeba jednáním s majitelem domu,který ty prostory klubu pronajal. Smiling

 

3.1.1 Asi tak.


Asi tak. Smiling

Obrázek uživatele Alexander Klimeš

3.1.1.1 Jednání vedení města s vlastníkem stěží něco vyřeší


Docela rád bych slyšel konkrétní návrhy, jak může město - samospráva nutit jednáním vlastníka, aby se zbavil nějakého nájemce. Třeba Mr. Garfield cinkne Mr. Fishermanovi, a řekne mu, hele nevyhodil bys provozovatele klubu Verità, protože lidi tam blijí na fasádu, a Mr. Fisherman řekne - jasná věc starostníku, vod zajtra se tam budou prodávat fusekle, aby si lidi nestěžovali, že že to v centru nežije ...

Teď vážně: Já chápu rozhořčení otčených osob a doufám, že z toho, co zaznělo na posledním zastupitelstvu, bylo možno učinit nějaké závěry.

Ale reálně je to v rukou státní správy /prokázování, že nejde o soukromý klub/, hygieny, zkoumání podnikání  a příslušných povolení .... prostě na dlouhé lokty. Bohužel, nikoli v rukou samosprávy.

P.S.: Podobnost zvolených přezdívek je čistě náhodná. Garfield je město v Georgii a pan Fisherman má vily v Ko Tao v Thajsku. Laughing out loud

 

3.1.1.1.1 jednání by to mohlo vyřešit


Pokud má majitel domu zájem o městské zakázky,tak by asi neměl dělat městu problémy s nočním klubem.

3.1.1.1.1.2 Pořádek ve městě


Je otázka, jak moc s tím má město ve skutečnosti problém. Třeba je to jen póza pro veřejnost, protože bordel v samém srdci historického města opravdu není dobrou vizitkou. Podniky podobného typu bývá zvykem držet spíš na periferii a ne si je pěstovat v památkové rezervaci. Cosi to vypovídá o kultuře.

Taky se nedivím, že to nechce řešit majitel domu, tomu to musí být s prominutím u prdele, protože ten hraje hlavně na zisk. A od provozovatele tohoto nočního klubu si určitě přijde na slušné prachy. Že ožralá hovada celou noc prořvou na ulici, ochcávají okolní fasády, sem tam hodí šavli a nastlávají kolem sebe odpadky, ho jistě netrápí, on tam nebydlí. A to je teď zatím zima, jak to tam asi bude vypadat v létě, to se klub myslím víceméně přesune na ulici.

Nájemnící v domě si asi prožívají své, těžko říct, co s tím mohou dělat, určitě existuje kolaudační rozhodnutí ohledně účelu provozování prostor, určitě existují nějaké hygienické normy, to všechno je asi na nich, aby si to vybojovali, a vůbec jim to nezávidím. Ale pokud jde o pořádek na veřejném prostranství a rušení nočního klidu, nechce se mi věřit, že by policie něco nezmohla, kdyby chtěla. Rozdávají tam třeba pokuty? Kdyby ožraly skásli o pětistovku, a pořád dokola, ono by je to asi přestalo časem bavit a chovali by se snad trochu slušněji. Jestli jim ale příslušníci jen řeknou, ať to ztiší a jdou zase pryč, tak se není co divit, že je tam bordel.

Město by možná mohlo napomoct nějakou vyhláškou, třeba o omezení provozní doby, v centru Prahy se takto rozhodli vyřešit problém s turisty, kteří přijeli do Prahy především na noční kalbu. Skoro všechny podniky ve městě stejně zavírají v jednu v noci, popř. dřív. Nebo třeba omezit typ podniků, které lze v památkově chráněné zóně provozovat. (Co kdyby se jednoho dne Rybář rozhodl vyhodit nájemníky z bytů a zařídit tam hodinový hotel, který by mu vynášel víc.) To by ale musela být vůle.

Obrázek uživatele Alexander Klimeš

3.1.1.1.1.1 Zajisté.


Dal bych to jako kriterium do zadávací dokumentace veřejné zakázky. To si na ÚOHS počtou.

PROBOHA, přemýšlejte prosím. Copak starosta města může jednat s majitelem domu ve stylu - My Ti dáme opravu fasády a ty dáš výpověď nájemníkovi?

 

3.1.1.1.1.1.1 Zajisté


Tak takhle určitě ne.Zakázky rozdává starosta,nebo o nich hlasuje zastupitelstvo? Nemůžou zastupitelé při svém rozhodování zohlednit i tento problém ? 

 

Obrázek uživatele Alexander Klimeš

3.1.1.1.1.1.1.1 Zákon


ZÁKON
ze dne 19. dubna 2016
o zadávání veřejných zakázek
ve znění zákona č. 368/2016 Sb

 

§ 6

Zásady zadávání veřejných zakázek

(1) Zadavatel při postupu podle tohoto zákona musí dodržovat zásady transparentnosti a přiměřenosti.

(2) Ve vztahu k dodavatelům musí zadavatel dodržovat zásadu rovného zacházení a zákazu diskriminace.

(3) Zadavatel nesmí omezovat účast v zadávacím řízení těm dodavatelům, kteří mají sídlo v
a) členském státě Evropské unie, Evropského hospodářského prostoru nebo Švýcarské konfederaci (dále jen "členský stát"), nebo
b) jiném státě, který má s Českou republikou nebo s Evropskou unií uzavřenu mezinárodní smlouvu zaručující přístup dodavatelům z těchto států k zadávané veřejné zakázce.

2 Možná to nesouvisí


Možná to nesouvisí úplně s věcí , nicméně , nepřijde Vám všem , že se z nás všech postupně stává národ udavačů a práskačů . Už tu máme udávání kvůli EET , "špatnému čoudu z komína" a teď toto ? Začínám se bát co bude další k napráskání . Každý má svých starostí i bez udávání , nemyslíte ? Pokud vím , tak nejvíce se to odsuzuje v  souvislosti s minulým režimem , a teď to naopak přichází do módy ? Nevím co si o tom všem myslet ...

2.1 tak to spolu urcite nesouvisi


demokracie neni holubnik a ma sve dane mantinely.

, na stavebnim odboru nejspis bude zapsany zpusob uzivani provozovny vinoteky/vinarny, ale treba se pletu a je tam i hudebni produkce a ty prostory to splnuji, tj. bude tam kladne vyjadreni hasicu i hygieny... nekdo ty mantinely ma nekdo je nema a obcas se to sejde tak, ze se potkaj dva co je nemaj...

2.1.1 ... socialismus také nebyl


... socialismus také nebyl holubník a jak dopadl ...

Nemám nic proti pravidlům, nic proti dodržování slušného chování. Jen si myslím že je potřeba rozlišit , zda někdo ukradl někde milion , či mi "jen" nedal účtenku . Je určitě rozdíl zda nahlásím policii násilníka , nebo budu chodit a udávat každého kdo přešel na červenou. Zatím mám pocit že spějeme k tomu druhému , a zaštiťovat to demokracií mi přijde stejně pitomé a podlé jak za soudruha , kdy se to dělalo pro mír , stranu apod. . Zkrátka , udávat a donášet za komunistů byl z dnešního pohledu zločin , dnes je to občanská povinnost a zábava v jednom ...

 

2.1.1.1 Jenže


Jenže tady je řeč o něčem jiném, nejde jen o bonzování nějaké špatné účtenky.

Nicméně v případě této vinárny nejde o bytový dům, jak někdo další zmiňoval. Řekl bych, že úprava na trochu jiný provoz, než jaký tam už byl, nebude takový problém - ale udělat se musí, to je pravda (s malým p).

 

Obrázek uživatele raist

1 Re:


Uz se to resi.

1.1 To raist


Fakt? Tak že by přece ilegál? A něco bližšího by nebylo?