https://www.traditionrolex.com/7

 Ve Staré mydlárně se představí originální chicagské blues | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Ve Staré mydlárně se představí originální chicagské blues

Z pražské Reduty Jazz Clubu, kde vystoupil minulou sobotu, k nám zamíří další muzikant, který zde rozhodmně není žádný nováček. Bude jím americký bluesový kytarista Rene Trossman, jenž patří k nejvýznamnějším osobnostem dnešní bluesové scény. Rene se přes dvacet let živí bluesovou kytarou. Hned zpočátku své kariéry hrával v klubech jižního i západního Chicaga se známými muzikanty jakými jsou Buddy Scott, Lurrie Bell, Little Mack Simmons či Lorenzo Thompson.

V roce 1994 přesídlil do Evropy a posléze se usadil v Praze kde se obklopil muzikanty stejného ražení s nimiž hraje nejenom v místních klubech. Na jeho koncertě si tak návštěvník připadá že z pódia slyší ty největší krále americké bluesové kytary 60. let, jako byli Albert nebo Freddie King, Fenton Robinson, Otis Rush. Je to absolutně autentické elektrické chicagské blues, které pohladí uši čistými kytarovými linkami, žahavou rytmikou, chvějivými Hammondy, originalitou bez imitování. Je to poctivá komercí neposkvrněná muzika.

Jeho vystoupení není sestaveno jenom ze slavných cover verzí, ale i z vlastní tvorby. Zpívá způsobem, který připomíná výše zmíněné osobnosti a jeho kytaru často přirovnávají k jednomu z největších bluesmanů a kytaristů, T. Bone Walkerovi. Avšak Rene Trossman vyniká především vlastním osobitým temperamentem a schopností dokonale improvizovat.
Prostě a jasně – Rene Trossman blues nehraje, Rene Trossman blues žije!

 

 



Kultura

https://www.traditionrolex.com/7