https://www.traditionrolex.com/7

 Přesun Městské policie z centra města? | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Přesun Městské policie z centra města?

Dle informací Mělnického deníku chce vedení města přesunout služebnu Městské policie z centra města dolů do Plavební ulice. Ohlašovna má zůstat v Husově ulici a hlídka prý může být v centru do dvou minut.

Můj osobní názor je, že to není dobrý plán. Přítomnost MP v centru města (ohlašovny i služebny) je podle mne velmi důležitá z hlediska operativnosti příslušníků MP, ale také jako jasný psychologický vzkaz - jsou tu blízko a v případě problémů jsou schopni velmi rychle pomoci. Obávám se, že po přesunutí služebny MP dolů do Plavební ulice by právě toto psychologické kouzlo zmizelo a mnoho občanů by se již nemuselo v centru cítit tak bezpečně jako dnes. Je také otázka, zda by nepřítomnosti hlídky naopak někteří nezkoušeli využívat.

To, že stávající prostory pro strážníky MP nejsou v Husovce vyhovující nerozporuji, a nemám nic proti tomu, aby pro ně na jiném místě vzniklo lepší a kvalitnější zázemí. Ale ohlašovna i služebna by v centru zůstat měla.

Ještě jsem se nyní ptal dvou příslušníků MP na jejich názor k této plánované změně. Odpovědi byly docela jasné: nikdo se nás neptal na náš názor, nikdo nám o tomto plánu nic oficiálně neřekl a chceme určitě zachovat i služebnu v centru.

Tak jsem zvědav, jestli už se vedení města samo o sobě rozhodlo, nebo jestli je ještě možnost tento jejich plán upravit a změnit.

 

J. Dohnal 

Politika předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele milk

2 Je úplně jedno kde bude


Je úplně jedno kde bude sídlit,vždy to bude mít na dojezd někam blíž a někam dál.Když je na náměstí tak to má kousek k pár obyvatelům středu města a déle jí to trvá k největším sidlištím.

2.1 A proto je nejlepší


A proto je nejlepší přemístit je na periferii, odkud to bude daleko kamkoli. Oslnivá logika. Smiling

2.1.2 Státní policajti dříve


Státní policajti dříve měli sídlo co je dnes pracovní úřad . Kriminálka byla ve vile co se jde od pošty na náměstí a ještě další oddělení bylo nad branou vedle zeleniny . Vše se přestěhovalo do nového komplexu vedle podolské nemocnice a teď se Vás zeptám , remcá někdo kvůli tomu , vadí to něčemu , má to snad na něco vliv ??? Pokud vím ne , policajti fungujou normálně a žádný problém . S měšťákama to nebude jiné , jen si zvyknout ...

Dle mého řešíte hlouposti ...

Obrázek uživatele milk

2.1.2.1 Naprostý


Naprostý souhlas,ještě z náměstí odstěhovat všechny úřady za kterými tam musí docházet všichni občané,senioři, invalidé a nemají kde zaparkovat.Dobře to vyřešili v Mladé Boleslavi,kde z historického centra odstěhovali vyřizování občanských průkazů,pasů,cizineckou policii,sociální služby,finanční úřad,pracovní úřad,evidenci řidičů a motorových vozidel na největší sídliště Na Radouči se zdarma parkovištěm pro 250 automobilů.

2.1.1 Na kontrolu


Na kontrolu parkovacích lístků a převážení stroje na výpalné (rozuměj radaru) mezi buzerbudkami, je úplně jedno, odkud vyjíždějí.

1 Městská policie


No to je teda blbost. Městští mají být ve městě, po ruce, a ne zašití někde stranou. Snad aby je nikdo nerušil? Smiling Zdola od řeky sice mohou přijet, ale to jako po každém hlášení sednou do auta, popojedou nahoru, tam něco (ne)vyřeší, sjedou dolů, vypnou motor... a za chvíli zase do auta, nastartovat a hurá nahoru, a tak dokola... Zatímco ze současné služebny obejdou centrum pěšky během pár minut. Nehledě na to, že mají sami na místě sledovat, co se děje, a ne čekat, až se nějaký občan naštve natolik, že jim zavolá. Onen efekt prevence, že jsou poblíž, je taky nenahraditelný. Mně to tedy přijde dost podivné, snad i účelové, jen nechápu důvod. Že by problémový noční klub u Modré hvězdy? Dost se to prý řeší, i na zastupitelstvu, lidi si prostě nedají pokoj a otravují s tím, že chtějí v noci ve městě klid a pořádek. A městští, místo aby rušení nočního klidu efektivně řešili vysokými pokutami, se raději odsunou z doslechu? Nic lepšího by si majitel klubu asi nemohl přát, takže kdoví jestli se nějak nepřičinil. Stačila ta masírka v mělnickém deníku či kde, maskovaná coby nestranný rozhovor s ním, ve skutečnosti neskutečná demagogie a sebepropagace. Ale zpět k tématu - městskou policii jednoznačně nechat tam, kde je.


https://www.traditionrolex.com/7