https://www.traditionrolex.com/7

 Postižená oblast vydává novou desku | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Postižená oblast vydává novou desku

Tři roky od předchozího alba vydává mělnická kapela Postižená oblast, jedno z výrazných jmen současné české alternativně rockové scény, své další album Ostinata. Nahrávka, stejně jako její předchůdce Rubato, vychází na značce Polí 5.

Osm nijak optimisticky laděných skladeb se znovu zamýšlí především nad existenciálními otázkami. Většina získala své základy na soustředěních kapely v chatce tenisového klubu nedaleko vísky Žandov na pomezí severočeského kraje, a byla postupně vytvarovaná do podoby, v níž pak byla zachycena i ve studiu. „Album odráží aktuální experimentující rozpoložení kapely tak, jak už ho napověděl předchozí počin Rubato z roku 2014. Snad je z nahrávky slyšet, že náš mnohaletý tvůrčí princip zůstává neměnný a že naším hlavním záměrem je vytvořit vybraným textům odpovídající zvukové pozadí,“ shrnuje obsah nahrávky bubeník a jediný ze zakládajících členů Pavel Malý.

Nahrávalo se ve studiu 16 Liverecords nedaleko Mělníka, pod dohledem perfekcionistického Martina Dvořáka, a ve stejném studiu byla deska i poprvé smíchána. V průběhu závěrečných prací nicméně skupina oslovila Tomáše “Federsela” Procházku, mimo jiné člena formací B4 či Gurun Gurun, s prosbou o produkční pomoc s finálním zvukem. V jeho domácím studiu pak většina skladeb dostala novou zvukovou podobu. Z původního Dvořákova mixu se nakonec na album dostala pouze píseň Z dalekého domu, s koláží textu Věry Linhartové. Závěrečný mastering nahrávky pak ve studiu jáMOR obstaral osvědčený Ondřej Ježek. Kromě tří textů Filipa Jakše, Postižená oblast na albu zhudebnila poezii několika autorů, včetně rakouského experimentálního neologisty Ernsta Jandla. Graficky čistý obal, s fotografiemi Aňi Šebelkové a Juliena Magnana, vytvořil Miloš Makovský.

Nové album kapela představí na křtu v Mělníku a to 20. května na dvorku hospody Němý medvěd.

Pražskému publiku bude deska představena 16. června v Klubu FAMU. Dále pak bude deska představena i na červnových koncertech v Chemnitzu a v Berlíně nebo na dalším ročníku festivalu Vlčkovice. Album vychází 20. května 2017 u vydavatelství Polí 5).

Ukázku z nové desky si můžete poslechnout zde.

www.poob.cz
www.sakraphon.cz/postizenaoblast



Kultura

https://www.traditionrolex.com/7