https://www.traditionrolex.com/7

 Festival Taste of New Orleans míří do Mělníka | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Festival Taste of New Orleans míří do Mělníka

V sobotu 24.června se od 14 hodin uskuteční na mělnickém náměstí Míru tematický mezinárodní bluesový festival zaměřený na New Orleans. Účelem tohoto festivalu je přivést nejen skvělé muzikanty z New Orleans, ale také přiblížit atmosféru tamních tradic, kultury a v neposlední řadě také ochutnat nějakou tu neworleanskou specialitu.

Hlavní hvězdou bude excelentní bluesový kytarista a zpěvák Keith Stone právě z tohoto města na břehu Missisippi.

Festival zahájí se skvělou show Petr Kroutil a jeho Original Vintage Brass Band hrající dixieland, který se od mělnické radnice vydá na pochod přes náměstí a přilehlé okolí ve stylu neworleanských „marching bandů“.

Dále vystoupí Jakub Zomer Quartet, Jakub Zomer je jednou z největších osobností ve hře na piáno a  na varhany Hammond zaměřující se na propojení jazzu a blues. Dále to bude americký bluesmen Justin Lavash, který je mělnickému publiku již dobře znám díky jeho koncertům v klubu Stará mydlárna či letních Blues před Dírou v podloubí náměstí Míru. Chybět nebude  Tomáš Homuta Trio, které kromě Tomáše tvoří soulová zpěvačka Vlaďka Svobodová a saxofonista David Fárek. Potom zahraje hudební formace St. Johnny, která je jedinou kapelou u nás hrající jump-blues padesátých let. A konečně na závěr to bude Keith Stone Band.  Výše uvedený americký zpěvák zde vystoupí s doprovodnou kapelou, kterou  tvoří samozřejmě pianista Tomáš Homuta, který s ním vystupoval i během svého pobytu  právě v New Orleans.. Rytmickou sekci vytvoří fantastický a energií nabitý italský bubeník Marcello Borsano a precizní basové linky se rozezní pod rukama skvělého basisty Milana Schmidta. Tato doprovodná formace se už sešla na mezinárodním bluesovém festivalu Blues Alive, kde doprovázela syny Muddyho Waterse - Big Billa Morganfielda a Muda Morganfielda.

Součástí festivalu bude rovněž „stylové“ občerstvení. Mělnická hospoda Němý Medvěd bude mít totiž zde stánek s tradiční neworleanskou kuchyní jako je gumbo a různé druhy originálních louisianských hamburgerů. Samozřejmě k dispozici bude i česká festivalová „klasika“.

Celá tato akce nese název „Festival Taste of New Orleans“, kde idea „Taste of“ znamená „Chuť – Vkus z“.

A tak se skutečně nabízí skvělé odpoledne s ochutnávkou trochu toho New Orleans v našem městě.

                                                                                



Kultura

https://www.traditionrolex.com/7