https://www.traditionrolex.com/7

 Další úspěch mělnických kriminalistů | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Další úspěch mělnických kriminalistů


Téměř půl roku mělničtí kriminalisté intenzivně pracovali na případu vloupání do různých objektů. K úspěšnému dopadení pachatelů přispěla zejména jejich velmi dobrá operativní činnost. Zadržení osob bylo velmi náročné vzhledem k tomu, že všichni 4 podezřelí museli být zadrženi současně na různých místech.

Hlavní podezřelý, dvaadvacetiletý muž, se v období od prosince 2016 do současnosti vloupal minimálně do 16 objektů.  Poslední krádež spáchal v noci před zadržením. Vždy mu při tom pomáhal některý z mladíků.

Vloupávali se zejména do obchodních řetězců v Kralupech nad Vltavou, ale také do různých společností ve městě, v jednom případě i do sklepní kóje v domě, kde dvaadvacetiletý muž bydlel. 

Některé z obchodů „navštívili“ i několikrát. Vloupání do nich proběhlo vždy obdobným způsobem.  Dvaadvacetiletý mladík odstranil krabičku elektronického zabezpečovacího zařízení u dveří prodejny, spojil dráty a dveře se otevřely. Následně vnikli do prodejny, z které si odnesli cigarety, alkohol, žvýkačky. Škoda, kterou způsobili poškozením, byla ve většině případů vyšší než hodnota odcizeného zboží. 

Škoda odcizením se vyšplhala na více než 110 000,- Kč, poškozením na téměř 114 000,- Kč.

Při vloupání využíval zkušenosti z práce, kdy pro různé společnosti dělal hlavně zabezpečovací zařízení a práci v oblasti slaboproudu.

Jeden z obchodních řetězců potvrdil, že způsob vniknutí je velmi atypický a v celé České republice ojedinělý.

Opakovaně napadal i další objekty například úložné schránky na výdej elektroniky pro koncové zákazníky. Zalíbení měl i ve výbušných prostředcích, které si sám vyráběl a v minulosti použil právě ke spáchání trestné činnosti.

Kriminalisté všechny  obvinili z trestných činů krádež a poškození cizí věci. Za spáchané jednání jim hrozí trest odnětí svobody v trvání dvou až osmi let.

Při domovní prohlídce u dvaadvacetiletého obviněného byly nalezeny věci pocházející z trestné činnosti, například koloběžka, kterou přestříkal a sám ji užíval. Kriminalisté u něj  našli také bundu, v  které jeden z mužů páchal trestnou činnost, torzo televizoru, páčidla, různě upravené klíče.

Tři obvinění jsou stíháni na svobodě, jeden skončil ve vazbě.

Pouze nejmladší z pachatelů nebyl v minulosti ještě odsouzen. Šestadvacetiletý muž byl v minulosti odsouzen za násilnou trestnou činnost a výtržnictví, ostatní dva za majetkovou trestnou činnost. Všichni jsou uživateli drog, kromě jednoho nepracují.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
P ČR Mělník

PřílohaVelikost
IMG_7210.jpg190.78 KB


Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7