Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zubní pohotovost Mělník zahajuje 1. ledna 2018


Řadu let chyběla občanům města Mělníka i okolních obcí zubní pohotovost. Nyní se situace změnila a 1. ledna 2018 se otevírá zubní pohotovost na Pražské ulici čp. 343/36 (budova bývalé dětské nemocnice, vchod z rohu ulice Pražská, Macharova).

Vyřešení problému chybějící zubní pohotovosti inicioval starosta města Mělníka MVDr. Ctirad Mikeš začátkem roku 2017. Koordinátorem projektu se stal Michael Cílek. Společně vypracovali koncept, který by byl funkční a životaschopný. V polovině roku 2017 s projektem zubní pohotovosti oslovili starosty okolních měst a obcí. Postupně se zapojilo více než třicet měst a obcí Středočeského a části Ústeckého kraje, které zaplatí za každého svého občana ročně 25 Kč. V případě Mělníka tato částka činí 482 375 Kč. Občané budou hradit pouze pohotovostní poplatek. K zajištění této služby je nasmlouváno celkem 15 stomatologů a 10 zdravotních sester. 1. ledna bude pohotovost otevřena. 

V ambulanci budou prováděna akutní ošetření bolestivých případů – extrakce, ošetření zánětů, bolestivých případů zubního kazu, akutní ošetření způsobené zlomením nebo poškozením protetických výrobků.

Pohotovost nezajišťuje běžné úkony související s protetickými výkony, s výjimkou nasazení provizorních korunek zhotovených v ordinaci.

Pacienti smluvních zdravotních pojišťoven budou ošetřeni na náklady příslušných pojišťoven. Nepojištění pacienti podle platného ceníku. Za ošetření na pohotovosti bude vybírán standardní poplatek ve výši 90 Kč.

Pro občany, kteří mají trvalé bydliště v obci, která v projektu není zapojena, je cena stanovena na 39 Kč /minuta. Pro občany obcí a měst zapojených do projektu, kteří dlouhodobě nemají svého stomatologa, je možná po domluvě základní preventivní prohlídka a provedení jednoduchých stomatologických zákroků. Ovšem vždy budou mít přednost akutní pacienti.

Provozní doba bude zajištěna o víkendech a státních svátcích, vždy od 8.00 do 12.00 a od 12.30 do 16.30 hodin. Informace jsou k dispozici na www.zubnipohotovostmelnik.cz , tel. číslo 606 549 901.  K ošetření je třeba mít s sebou kartičku zdravotní pojišťovny a občanský průkaz.

 

Mgr. Helena Vavřinová, tisková mluvčí MÚ Mělník



Zdraví

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

1 Zubní pohotovost


"Pro občany, kteří mají trvalé bydliště v obci, která v projektu není zapojena, je cena stanovena na 39Kč/minuta." ... Tak to asi nebude tak úplně normální pohotovost. A které obce tedy zapojeny jsou a které ne? Na avizovaných www stránkách, kde mají být k dispozici informace, se člověk dozví leda to, že doména je zaregistrovaná. A co děti, které nemají občanku? Budete lustrovat i jejich rodiče, jestli jsou to opravdu jejich rodiče, a zjišťovat, jestli bydlí ve společné domácnosti v dané obci a mají tudíž nárok?