Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

retro - pro pamětníky

Vážení, dnes díky jednomu z nás (já to nejsem), máme možnost zavzpomínat na původní podobu samoosluhy ve starých Rousovicích. Obchod tehdy spadal do správy "Pramenu", který jej provozoval pod stejným názvem. Větší část byla klasická sámoška tehdejší doby a podstatně menší bylo řeznictví. Pokud si pamatuji, otevíralo se to cca v roce 1978-9  a bylo to postaveno v akci "Z".

Vím, jsou to jen dva obrázky, možná si někdo řekne "a co jako?", mne to vrátilo okamžitě do krásného a bezstarostného dětsví, které jsem tam v Rousovicích prožil...

Pro mladší a neznalé:
Akce "Z" znamenalo ZDARMA. Jinými slovy řečeno, postavte si to sami ve svém volnu (občané) ať to máte, ale nic za práci nedostanete...

 

PřílohaVelikost
sámoška.jpg81.46 KB
sámoška 2.jpg99.09 KB
Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

2 Zdar Sokratesi , no už to


Zdar Sokratesi , no už to taky vidím , nicméně fotky tam ještě nedávno byly ... jestli nastal nějaký technický problém nevím , ale byly vidět cca 2-3 dny, pak se to nějak smázlo a to vše bez mého přičinění . 

S tou hymnou je to trapárna , nevím co se tím sleduje , hymnu máme a hezkou a nevidím důvod to měnit . Z mého pohledu vyhozené peníze za nic , doslova ...

Děkuji za přání a též se připojuji ...

Obrázek uživatele Kajik

2.1 Fotky spravíme...


Zdravím,

pošlete nám, prosím, fotky mailem na [email protected], nahrajeme je znovu.

Jan Král 

---Doufej v nejlepší, získej ještě lepší!---

2.1.1 Děkuji za rychlé


Děkuji za rychlé vyřízení , opravdu rychlé ... Smiling

1 Ahoj Lulu !


Teprve teď jsem si všiml, že jsi tu něco 25. března psal. Důvod je jednoduchý. Nejsou v rubrice komentáře k příspěvku žádné komentáře, a tak jsem to v krátkých zprávách nějak přehlédl.

 

Samozřejmě, že si to pamatuji, naprosto Tě chápu, ale musím říci, že tu ty dva obrázky nevidím. Jen nějaké dvě kostičky. Jo, akce Z. Vůbec nechápu, jak se může člověk dozvědět v televizi, že nějaká skupina lidí, se drze rozhodne, že je potřeba předělat naši hymnu a pořád nám vykládají, co prý to stálo peněz.

Mimochodem, nejdříve to vypadalo, jako když se ladí nástroje, a pak mi to připomínalo 90. léta, kdy dýžejové s oblibou nechávali jednu skladbu dohrát a v půli písničky do toho pouštěli jinou podobnou, až se to prolínalo a tomu říkali hudba.

Druhá věc je, že takové věci ( udělat novou hymnu) se snad mají dělat s radostí a s obrovskou ctí. Vždyť to je přece obrovská pocta pro autora a vstoupí do dějin a školních osnov. Dnes fakt asi málokdo ví, že také existuje nějaká práce ( tvorba) zdarma.

Hezké Velikonoce Tobě i čtenářům!