https://www.traditionrolex.com/7

 Mělníček.cz - Mělník v pohybu | Mělnický portál nejen o Mělníku
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Starosta za ODS cenzuruje články radních

Mělnický starosta Miroslav Neumann zakázal publikování článků několika radních a zastupitelů v únorovém měsíčníku rady města. Články kritizují kontroverzní nákladnou revitalizaci historického centra města a také právě způsob, jakým nejužší vedení města nakládá s články a informacemi poskytovanými občanům. Kvůli tomuto problému se konalo 2. února mimořádné zasedání zastupitelstva, jenže zastupitelé ODS nehlasovali pro jeho program, a tak se o praktikách na radnici nejednalo. 

Město 93 komentáře | » číst dál | 2 přílohy

Jak postupovat po zjištění vloupání do rekreačního objektu

V dalším dílu preventivně informačního cyklu, týkajícího se trestné činnosti páchané v našem regionu se soustředíme na majetkové delikty související s problematikou rekreačních objektů. Na území okresu Mělník se nachází několik lokalit, ve kterých je soustředěno větší množství rekreačních chat a podobných objektů sloužících k odpočinku. V těchto oblastech dochází hlavně v zimních měsících k případům vloupání a následných krádeží věcí z těchto nemovitostí.

Co dělat, když... Napsat komentář | » číst dál

Obchvat - je nezbytné se vracet o 30 až 40 let zpět?

V případě investování finančních prostředků do realizace průtahu městem je zcela zřejmé, že nebudou nadále vloženy další finanční prostředky na budování paralelní komunikace. Obáváme se jedné zásadní věci, a to je využití průtahu pro plánovanou přeložku komunikace I/16 tj. od Mladé Boleslavi v oblasti městské části Blata tak, aby nemusela být budována paralelní komunikace. Tato varianta napojení je již uvedena v územně analytických podkladech Středočeského kraje. Varianta průtahu navíc ani do budoucna neřeší situaci Rousovic, kde tranzitní nákladní doprava od Prahy zůstane i po napojení přeložky komunikace I/16 od Mladé Boleslavi v obytné části města.

Články 21 komentáře | » číst dál

Boží mlýny melou pomalu, ale jistě.

Před časem se na plakátovacích plochách a také na Mělníčku objevily plakáty, kritizující kvalitu revitalizace. Paralelně s tím několik zastupitelů poukazovalo na nedostatečnou kvalitu prací a požadovalo nápravu. Vedení města na tyto plakáty reagovalo velmi pobouřeně a v jejich proslovech se objevilo i trestní oznámení. Nevím zda-li bylo podáno, ale zato jsem si včera prošel ulici U Tanku a ulici Legionářů. Tedy pokud je možno ještě tyto nazývat ulicemi... .

Město 43 komentáře | » číst dál

Žádný inteligentní titulek, krom tohoto mě nenapadl

Opět čtete jednu z pozvánek na Kulturní guláš, jak říkáme komponovanému večeru, který je tradičně prosycen autorskou tvorbou a pořádán již pátou sezónu v neratovickém kulturním domě tandemem Jiří Souček - Jakub Skalák. Avšak tento kulturní guláš se bude v lecčems odlišovat od svých dvanácti starších brášků a snad i můžeme říci, že bude vyjímečný, i když myšlenka kulturního guláše bude stejná.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Co se děje pod pokličkou kolem tenisové haly?

sporty

Prosincové zastupitelstvo na podnět veřejnosti znovu posuzovalo předchozí rozhodnutí městské rady o ukončení pronájmu haly Bios mělnickému tenisovému oddílu, aby nakonec potvrdilo původní výsledek výběrového řízení. Novým provozovatelem je od 1. ledna pražský badmintonový oddíl Victor. Takové rozhodnutí spoustu lidí zarazilo - pár měsíců potom, co radnice ve spolupráci s tenisovým oddílem vybrala kvalitní tenisový povrch a zaplatila za něj 1,3 milionu, vybere jiného provozovatele z jiného města na provozování jiného sportu s jiným povrchem.
Jaké priority bude mít pražský badmintonový oddíl? Bude zde prostor pro sportovní vyžití mělnických tenistů a mělnické mládeže? Dotázal jsem se povolaných osob na motivy rozhodnutí a na plány nového provozovatele haly. 

Sport 8 komentáře | » číst dál

Jak Labe k nové kilometráži přišlo

Labe je svou délkou toku 1154 kilometrů jednou z největších řek a vodních cest Evropy. Je jedinou českou řekou, jejíž název není ženského rodu. Můžeme se jen dohadovat, zda jí jméno dali Keltové anebo staří Germáni. V každém případě je od Mělníka název Labe vlastně pseudonymem Vltavy, která měla plné právo podržet si své jméno až do Severního moře. Od pramene k soutoku je totiž o celých 70 kilometrů delší. Inu, stalo se.

Ostatní 1 komentář | » číst dál

Městská památková zóna Mělník v roce 2009

           Probíhající revitalizace historického centra a fungování Fondu regenerace měly v uplynulém roce největší vliv na podobu městské památkové zóny a také na náplň práce památkářů ve městě. Zastavme se proto u těchto dvou akcí podrobněji.

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

ROKENROLOVÁ NOC V MKD

15. 1. v 19.30 se koná benefiční koncert k uctění památky Máry Vojtíška, člena mělnické kapely Postižená oblast, který nedávno podlehl zákeřné nemoci. Celý výtěžek z koncertu bude věnován jeho rodině.

Kultura 1 komentář | » číst dál | 3 přílohy

https://www.traditionrolex.com/7