https://www.traditionrolex.com/7

 Mělníček.cz - Mělník v pohybu | Mělnický portál nejen o Mělníku
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Bude Mělník mrtvé město?

Jsem na rozpacích, jak začít. Posledních pár let se nerad veřejně k čemukoli vyjadřuju, a spíš se snažím mluvit s odpovědnými lidmi, jestli by občas nešlo něco udělat lépe. Jenže v poslední době se stalo několik věcí, které mě opravdu nadzvihly.

Město 64 komentáře | » číst dál

Bramborobraní

S dětmi jsem si dlouho povídali o podzimních proměnách přírody, o práci na zahradách a na polích, o sklizni. Ovoce a zeleninu jsme malovali, pozorovali, ochutnávali, pekli jsme štrůdl a vyráběli pomazánky... .

Ostatní Napsat komentář | » číst dál

Nejstarší lípě v obci je 112 let, nyní k ní přibude další

Lhotka – Lípu srdčitou vysadí ve Lhotce u Mělníka v den Státního svátku – Den boje za svobodu a demokracii. Zasadí ji na návsi do míst, kde ještě donedávna stála lípa z roku 1968, dokud ji nevyvrátila letošní poslední vichřice.
Lhotka se připojí k dvacetiletému výročí sametové revoluce jinak, než to dělají jiné obce.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Split CD Brajgl vs Cirguz už za týden

Ve středu 28.10.2009 vyjde kapelám Cirguz a Brajgl dlouho očekávané (především oběma kapelami) split CD. Tohle CD spojuje dohromady mělnický šviháky hrající punk podle modelu z roku 1977 a ústecký klauny hrající dle mnohých klasickej českej pank, dle samotných čerstvých ženáčů (až na jednoho) vlastní styl ovlivněnej kapelama z emériky.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Rozhovor s Private Earthquake

Jak se můžete dočíst v kalendáři, v pátek 16. října vystoupí v kavárně MKD v rámci cyklu Blues Night pražská kapela Private Earthquake. Nejenom o tom, co znamená tajemné slovo "groove", hovořil s frontmanem kapely Lukášem MARTINKEM dramaturg Blues Night Vláďa Špulák z pořádající Postižené oblasti.

Kultura 1 komentář | » číst dál

Porušení památkového zákona = sankce

  Na konci srpna roku 2008 vstoupila v platnost novela památkového zákona č.307/2008 Sb., která přinesla některé dílčí změny při nakládání s movitými kulturními památkami, prodloužila lhůty pro vydání správních rozhodnutí, ale především zásadním způsobem navýšila sankce za porušení památkového zákona.

Kultura 4 komentáře | » číst dál

V mělnickém terénním duatlonu zvítězil Jaroslav Brynda

Vítězem sobotního terénního sprint duatlonu v Mělníku – Chloumku se stal Jaroslav Brynda z Labe Tri Klubu. Po úvodním běhu si držel třetí pozici, na kole už mu ale soupeři nestačili. Snadná trať v chloumeckém lese přilákala celkem třicet vytrvalců.

„Nepřijel jsem vyhrát,“ svěřil se před startem Brynda. Trasu mělnického duatlonu zvládl nejrychleji ze všech za hodinu šestnáct minut. Druhý skončil Tomáš Pozler z OMT Pardubice s odstupem necelé minuty od vítěze. Za další minutu pak doběhl Petr Klicpera.

Nultý ročník Duatlonu Mělník zakládá novou tradici. „Zvolili jsme technicky nenáročnou trať, abychom přilákali i méně zkušené závodníky. Nechtějí už trénovat jen pro radost. Na celý triatlon si ale ještě netroufají,“ řekl ředitel závodu Robert Klust.

Sport Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Putování po „Místech známých i neznámých“ v letošním roce pošesté

Právě začínající podzim téměř letními paprsky vyvolává vzpomínky na období prázdnin a dovolených, kdy putujeme, cestujeme, poznáváme. Někdo v dalekých krajích, někdo v českých zemích, někdo v místech nedalekých od bydliště. Možností, jak poznávat v Mělníku a jeho blízkém okolí, jsou "Místa známá i neznámá aneb Hudebně literární putování po významných kulturně historických objektech Mělnicka", která za několik dnů vstoupí do svého šestého ročníku.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Jsme popelnice Evropy

Zkusili jste si dát na dovolené v Itálii salát caprese? Že byla ta mozzarella nějaká mozzarelovitější, rajče chutnější a bazalka voňavější? Bohužel za to nemohly jen chuťové buňky nabuzené letní pohodou. Kvalita toho, co jíme, se ani dvacet let po revoluci nemůže měřit se západem. A můžeme si za to sami.

Když už se u nás něco povede, v českých žaludcích to stejně neskončí. „Tak například u Mělníka se pěstuje chřest světové kvality, jenže 99 % odchází do Holandska. To samé český česnek, který je mnohem lepší než ten běžně prodávaný čínský. Nebo maso: pasou se tu nádherná plemena býků - angus, charolais... - ale na talíř se nám nedostanou, odcházejí do Německa nebo Rakouska, protože tam jsou ochotni za ně dát víc peněz. My místo toho chroupeme tuhé krávy..."

Spotřebitelská hlídka 7 komentáře | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7