Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Oční ambulance MUDr. Zimáková

Dobrý den.

Chtěl bych se jen zeptat někoho kompetentního, který se vyzná v Novém občanském zákoníku nebo ostatních předpisech, zda je normální, že paní doktorka Zimáková vybírá již několik let pokutu 200 Kč za to, když se jí objednaný občan neomluví předem, že se nebude nebo nemůže dostatvit na vyšetření ?

S takovým to postupem jsem se ještě nikde, u jiných lékařů, nesetkal. 

Občan Mělníka.

 

 

Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

3 škola ERIZA


Dobrý den,

má někdo info. případně osobní zkušenost se školou ERIZA.

2 Obrana.


.

1 No na to nepotřebujete


No na to nepotřebujete zákoník , pokud Vás dotyčná MUDr. předem upozornila písemnou formou (Vámi podepsaný souhlas) a nebo to má skutečně viditelně uvedeno třeba na dveřích ordinace , webových stránkách apod. , tak to po Vás může chtít ...

 

Je potřeba si uvědomit , že její práce je jako každá jiná , je to byznys a pokud se jí kdokoliv předem neomluví , tak ona přichází o zisk ze kterého musí platit nájem, energie , zaměstnance ... jinde se toto " trestá "jen vyhozením z kartotéky - péče a hledáte si jiného lékaře a byť to nebude znít zrovna lichotivě , chápu to ... pokud by to takto udělal každý 10 tý pacient ,tak za měsíc to dá už slušný ranec ...

1.1 Nedalo mě to, a při


Nedalo mě to, a při dnešní cestě do Neratovic, jsem se zastavil za známým právníkem, aby mě v tom udělal jasno. Ten mě sdělil, že sice doktorka Zimáková pokuty vybírat může, ale nemá na to žádnou oporu v zákoně. Jinými slovy, pokud pacient odmítne zaplatit a půjde do právního, potažmo soudního sporu, tento spor jednoznačně vyhraje pacient. Ale kolik z nás by se za pravdu soudilo, že. Babička z Horní Dolní raději zaplatí protože ani neví o tom, že by se mohla bránit a že má pravdu, pokud pokutu zaplatit nechce, nebo nemá z čeho. Ještě bych zmínil jeden aspekt. Je velice neprofesionální, když se arogantní slovenská sestra dohaduje s pacientem o zaplacení pokuty před zraky celé čekárny, čehož jsem byl již dvakrát svědkem. 

S"LULU" souhlasím s tím, že se jedná o byznys, ale i ten byznis má nějaké pravidla a to nejen právní ale také morální. Staré paní se před návštěvou udělá špatně a nepřijde. Při další návštěvě ordinace místo otázky jak se jí daří, zda je jí již lépe, bude na ní požadovaná pokuta 200 Kč. Tomu říkám opravdu byznys a služba občanům v 21.století.

 

1.1.1 prominte otazku


Jaky problem mate se omluvit? Neni to tak trochu slusnost? A v dobe mobilnich telefonu skoro malickost? Uvedomujete si, jak dlouhe jsou u nekterych lekaru objednaci doby a zatimco vy, se bez omluvy nedostavite a pani doktorka zbytecne ceka, ceka i jiny pacient o to dele na svuj termin. Podle me ma pokuta jen lidi donutit slusnosti, nemusite platit, pokud Vas doma slusne vychovali.

1.1.1.1 Slušnost.


Již jste snad někdy zažil, že objednaný pacient jde skutečně na řadu v čase objednání ? Čekárna je prosím pěkně plná objednaných pacientů, takže pokud jeden, dva nepřijdou, určitě paní doktorka nečeká a ti objednaní alespoň nemusí čekat o půl hodiny až hodinu déle. Slušnost je samozřejmě vizitka každého, ale pokud si myslíte, že restrikce někoho změní ve slušného, tak se velice mýlíte. Každý tady řeší, zda se pacient má omluvit nebo nemá, zda je to slušné nebo není slušné, ale myslím si, že původní otázka zněla (viz.Akademik), zda tyto pokuty paní doktorka může takto rozdávat ? A zde souhlasím s Akademikem, že nemůže a ani nesmí, jinak se chová nejen protizákonně, ale také neslušně. (i když na pokutu předem upozorňuje)

 

1.1.1.1.1 Pockej az te vyradi, doktori na pokladnu uz nebudou


Pak si muzes akorat tak najit doktora na komercni bazi a to budes cumet. 

1.1.1.1.1.1 Nikdo nemusí čumět.


Každé zdravotní zařízení má smlouvy s většinou poijišťoven, není problém si najít soukromou lékařku se smlouvou s tou pojišťovnou, u které je pacient pojištěn. Změnit dnes lékařku není žádný problém pane "Koleman".

1.1.1.1.1.1.1 Zkus si najít doktora


Haha už jste asi dlouho nebyl u doktora. Oční nebo zubař Vás dneska pošle akorát tak do .... pokud nebudete platit tisícovku za návštěvu. Zkuste si někam zajít se přihlásit.