Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Ostudně chátrající vily v centru

V centru města jsou dvě krásné historické vily. Normální by bylo opečovávat je a najít pro ně důstojné využití. Ne tak na Mělníku.

Wenzlova vila v Radniční ulici, bývalá kriminálka: Už asi před 7 lety byla nabízena k prodeji za takřka 10 mil. Kč. Cena na Mělník přemrštěná, ať si kdo chce co chce říká. Do dnešního dne neprodaná, jen ta cena ještě o milion stoupla. Asi podle logiky majitelů cena stoupá úměrně se stavem zchátrání. Majitelé, významní to podnikatelé Sádlo a Stibůrek, evidentně pořídili vilu na kšeft a podle toho s ní zacházejí.

Žilkova vila v Nové ulici, bývalý úřad práce: Prodej v dražbě od státu se uskutečnil před tuším 2 roky. Pěkné bylo, že se město snažilo o odkup, ovšem nevyčlenilo na to dostatek peněz. Takže bylo snadno přeplaceno dalším mělnickým významným podnikatelem Váradym. Ten vilu koupil za 7 mil. Kč. Teď ji chce střelit za 13,5 mil. Kč. Slušnej vejvar. Ale zase, člověk ani nemusí vidět ty zničené interiéry, aby věděl, že cena je přemrštěná. Na Mělníku prostě takové ceny nefungují (viz příklad Wenzlovy vily). Čili další neprodejný kousek máme na scéně.

Jenže kšeft je kšeft, proto zmínění podnikatelé vily pořídili, takže budou čekat klidně další a další roky, jestli se náhodou nenajde blázen, který to koupí. A když ne, nic se neděje, pro ně je těch pár milionů vložené investice kapka v moři a klidně to risknou. V nejhorším chráněné unikátní vily zchátrají. Ale co? Jim je to přece u pr.... 

Á propos - co ty šílené balisety u soudu? Pořád nic nového ohledně jejich odstranění? Přitom si mohli radní tak pěkně šplhnout před volbami. Tenhle děs mimochodem pronikl i na stránky Archwars, což jsou stránky upozorňující na architektonické paskvily. Viz https://www.facebook.com/Archwars/ příspěvek z 9.8. 

Ostatní předchozí téma | následující téma