Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Můj africký příběh

21/10/2019 - 18:00
21/10/2019 - 19:30
iCal
 

Cestovatelka, spisovatelka a bývalá dobrovolnice Hana Hindráková si Keňu zamilovala natolik, že se tam stále vrací. Přijďte si poslechnout, co ji přivedlo do Afriky a jak se od dobrovolnictví dostala k psaní románů z afrického prostředí. Její poutavé vyprávění  o Keni je doplněné fotografiemi a videem. Součástí besedy je i prodej originálních afrických šperků, které vyráběly ženy z nairobských chudinských čtvrtí.

Hana Hindráková

se narodila v roce 1982 v Trutnově, kde strávila dětství a vystudovala obchodní akademii.

V roce 2001 se přestěhovala do Prahy a začala studovat Mezinárodní obchod na Vysoké škole ekonomické. V roce 2005 úspěšně složila bakalářské zkoušky a rozhodla se pro změnu hlavní specializace na Cestovní ruch. Jako vedlejší specializaci si zvolila Rozvojová studia, která podnítila její zájem o africký kontinent.

Po vysokoškolských studiích v roce 2008 si založila vlastní neziskovou organizaci Fair, z. s. a v rámci realizace projektů rozvojové spolupráce se dostala šestkrát do africké Keni, kterou si velmi oblíbila: země se stala hlavním tématem pro její beletristické knihy Děti nikoho, Karibu Keňa, Dobrovolnice a Očarovaná.

Prostřednictvím beletrie upozorňuje autorka na palčivé problémy černého kontinentu (děti ulice, obchod s dětmi, diskriminace HIV pozitivních lidí, aj.). 

V roce 2012 debutovala románem Děti nikoho, který se zařadil mezi nejprodávanější knihy nakladatelství Alpress v únoru 2013 a byl nominován do užšího výběru dvaceti knih na knihu roku 2012 na Databázi knih. Román byl také přeložen do angličtiny.

Vzápětí s rukopisem knihy Karibu Keňa vyhrála soutěž Mám talent pořádanou nakladatelstvím Euromedia (2012). V lednu 2014 jí vydalo nakladatelství Alpress román Dobrovolnice, o rok později, v únoru 2015 román Očarovaná. V roce 2016 jí vydalo nakladatelství Grada román Lovci lebek. V září 2017 vyšel v nakladatelství Alpress román Smrtící byznys a v listopadu 2018 román Nedzlomný.

Kromě Afriky procestovala téměř celou Evropu, USA, Portoriko a přilehlé ostrovy, Kapverdy, Maroko, Egypt, Tunisko, Argentinu, Čile, Spojené Arabské Emiráty, Turecko, Nepál a Nový Zéland.

Další informace a vstupenky http://www.mekuc.cz/akce/2163-muj-africky-pribeh