Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na [email protected].

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zelená tsunami

Opustil nás muž, který varoval, před "zelenou tsunami".Abychom si uvědomili, že se nejedná jen o básnický obrat, ale o něco, co má konkrétní neblahý dopad do všedních dní nás všech , k tomu je založeno toto vlákno. Pan Kubera měl přírodu moc rád, kolem domu pěstoval kytičky a dbal, aby v zimě ptáčci měli nasypáno zrní. Zelené  novopohanské náboženství je však o něčem jiném. Křesťanství, ze kterého náš kontinent vyrostl hlásá, že máme svým životem sloužit Bohu a zříci se hříchu. Zelené náboženství hlásá, že máme sloužit planetě Zemi a zříci se všeho, co by ji prý eventuálně mohlo ohrozit. 

 

Tak zde, v tomto vláknu čas od času, aniž bych něco cíleně hledal a můžete se přidat i vy, vložím odkaz na to, čím se planeta momentálně cítí ohrožena a co po nás žádá ústy svého kněžstva,(například komise EU) abychom se toho zřekli.

 

Tak například víte, že planeta se momentálně cítí ohrožena  mopedem Betka se čtyřtaktním motorem a spotřebou maximálně 2L/100km ?

 

Politika následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

6 Piráti málem vyhodili pojistky.


Evropě hrozil v pátek masivní výpadek v dodávkách elektrické energie, takzvaný blackout, uvedl server Der Standard.

 

Rakousku pomohla zvládnout situaci i elektřina dodaná z jaderných a uhelných elektráren v sousedních zemích.  

 

Problémem je podle ředitele rakouské Wien Energie Michaela Strebla rozvoj obnovitelné energie, s nímž souvisí kolísání ve výrobě elektřiny v závislosti na slunečním svitu či větru“

 

„Počet nouzových zásahů dramaticky narůstá. Zatímco ještě před několika lety musela Wien Energie kvůli stabilizaci sítě ročně zvýšit výrobu elektřiny krátkodobě jen asi patnáctkrát, v posledních letech to bylo až 240krát,“ řekl Strebl. Celý článek zde.

 

 

Tak. „Zelenou“ politiku nejbezohledněji prosazuje OSN, EU, a všechny politické strany vůči EU poslušné.

 

Současná pomalu končící česká vláda je tragédie minimálně pro obří dluh zjevný i skrytý který po ní zůstane, ale pokud si zaslouží alespoň za něco pochvalu, je to snaha o dostavbu jaderné elektrárny Dukovany.

 

Co se s dostavbou Dukovan stane, až se vlády ujmou Piráti, kteří jsou v podstatě Stranou zelených v ještě neokoukaném hábitu?

-- 

 

5 Nikoli Covid,ale zelená politika přináší velmi hubené časy.


Nikoli Covid,ale zelená politika přináší velmi hubené časy.

 

Covid, je jen velká piar hra elit, aby obyvatelstvo zchudnutí lépe přijalo.

Za krizí automobilek a dalších odvětví hospodářství stojí hlavně exhalační předpisy tvořené bandou nezastavitelných šílenců v Bruselu. ZDE

O tom, jak je takzvané globální oteplování způsobené člověkem celé vylhané velmi dobře pojednává tento film. ZDE.

 

Je dobré si připomenout, že nadšenými propagátory „Zeleného údělu pro Evropu“ jsou v ČR velká naděje české politiky- Piráti. ZDE.

 

Praktické shrnutí. My kdo máme ještě stará auta, važme si jich, ty byli ještě vyráběny aby se líbili lidem. Dnešní auta se vyrábí, aby se líbili zešílené komisi EU.

 

Z parlamentních stran jsou odpůrci Zeleného ,Udělu jen SPD  ZDE  a Trikolora. Osamocení odpůrci se pak nacházejí i v jiných stranách, zejména v ODS. Ale jsou to jen vlci samotáři. Pan Babiš doma říká, co se od něj chce slyšet a v Bruselu dělá co po něm chtějí aby dělal.  "Na Zelený úděl jsem kývl, aby ČR nepřišla o dotace"  Otázka- kdo je v ČR největším příjemcem dotací? Smiling) Nádherně je jeho slizká dvojakost popsaná v článku ZDE 

 

5.1 Známe vůbec svůj cíl ?


Teď je možná docela zajímavá chvíle o covidu -19 podiskutovat, protože se názory na něj veřejně rozchází. Až dosud byli lidé u nás zejména v jarní části roku ochotni nosit roušky a omezovat pobyt na místech s vyšší koncentrací lidí, což vedlo i k rušení mnoha společenských akcí, ale netrpělivě jsme vyhlíželi uvolňování. Konečně, roušky se v létě nosily snad jen v pražském metru.

Teď sice dochází k opětovným vládním výzvám a nařízením podobně tak, jako na jaře, ale ta reakce je všeobecně poněkud jiná.

Zatímco dříve jsme si pochvalovali naši disciplinu a kroutili jsme hlavami nad určitou benevolencí, až protestními aktivitami v podobě různých společenských párty bez roušek v některých zejména západních zemích, tak nyní vlastně ani nevíme, která cesta je správná.

Vždyť se ukázalo, že lékařský důraz na covid 19 do jisté míry ochromil běžné zdravotnictví i životy lidí s jinými nemocemi a zdravotními problémy, jakož vznesl otázku ohledně zdravého nošení roušek. Je nošení roušek vlastně zdravé ?

Navíc se ozývá varianta takzvaného promoření a ve společnosti stále častěji slyšíme již od začátku hlasy, že vlastně nikdo nevíme, jaké viry v sobě máme a kde jsme k nim mohli přijít. To nás ostatně zajímá až ve chvíli, kdy u nás propuknou nějaké nepříjemné zdravotní příznaky.,, Kde já tu rýmu jenom chytil ? " Obyčejně si najdeme viníka v podobě nějaké od pohledu nezdravé osoby v naší blízkosti, nebo námi podceněné situaci ( chabé oblečení, promoknutí..), či situace, kterou nemůžeme ovlivnit ( někdo trpí na průvan).

Kam a k čemu tedy vlastně kráčíme ? Co je vlastně správnou cestou ? Vždyť lidé dlouhá léta věřili i tomu, že mor lze zlikvidovat třeba i parfémy, případně vykuřováním prostoru a důležitost dnešní hygieny jim byla cizí. Navíc se však dočteme, že to do jisté míry fungovalo. Nakonec si nemoc vzala množství životů, ale část populace přežila. Nosit tedy roušky, nebo ne ? Shlukovat se na akcích, nebo ne ?

Tak to jen, že by tady třeba teď bylo o čem diskutovat a možná by to byla i zajímavá anketa. Chápu však, že už to věčné mediální téma čtenáře občas nudí a média mají vděčný materiál plný statistik a názorů mnoha odborníků i lajků.

 

 

5.1.3 Policejní zásah na Staroměstském náměstí


V roce 1989 policie,(tehdy VB) rovněž zasahovala jen proti "výtržníkům" stejně jako v neděli na Staroměstkém náměstí.

 

Několik takových "výtržníků" , kteří přišli protestovat proti nové, razantně a rychle nastupující sanitární totalitě si můžete prohlédnout v tomto krátkém videu.

 

Nezlobím se na nikoho, kdo je vyděšen, neboť takovouto propagandu jsem ještě ve svém životě nezažil, Josef Goebbels by se měl co učit. Kdo se ale chce dozvědět trošku od emocí oproštěnou realitu,, článek zde.

 

Na Covid, stejně jako na jiná témata, třeba na „globální klimatickou změnu“ se názory liší, v hlavních masmédiích je však dáván prostor, jen těm, kteří zastávají jediný správný názor. I veřejně známé osobnosti s názorem jiným jsou očerňováni a do médií nevpuštěni. Od této neděle víme, že pokud si občan zachová i přesto své přesvědčení a je odhodlán ho dokonce dát veřejně najevo, opět musí počítat s tím, že dostane policejní nakládačku.

5.1.2 Petice předních českých lékařů na téma „kovid mánie“


„…….. Z medicínského hlediska nevidíme důvod k prohlubování restriktivních opatření, a proto žádáme vládu, aby neprodleně:

•uklidnila obyvatelstvo a přestala jej děsit počtem nakažených jednou konkrétní nemocí…...“ https://www.petice.com/…riz

5.1.2.1 Co bude dál?


Každou středu houkají sirény a člověk si při jejich kvílení uvědomí několik věcí. Jednak to, že žijeme ve světě

kde se stávají pohromy, ale také to, že stát na který se všichni skládáme se na takové situace dlouhodobě připravuje. Největší myslitelná pohroma je válka. Jistě pro takový případ  jsou připraveny tajné nemocnice a záložní personál, třeba v řadách armády a policie, myslel jsem si. A teď vyšlo v plné nahotě najevo, že sirény jsou jedno velké klamání, troubí se, aby to vypadalo, že se něco dělá. Stát nás zase napálil a my máme tendenci na něj přesouvat další a další kompetence na úkor vlastní svobody a peněz.

 

Jaká je dnes situace s Kovidem? Oficiálně zjištěno 1,2milionu pozitivních, to znamená že ve skutečnosti tak půlka z nás již si tím prošla, mnozí aniž si toho všimly. Na Jednotkách intenzivní péče je pod dvěma tisíci pacientů. V promořování jsme tedy úspěšný národ, jistě již jsme vstoupili do druhé poloviny.

Opravdu jsou současná drastická opatření destrující ekonomiku země a psychiku lidí, tedy zdraví obyvatelstva nezbytná? 

 

Jestliže, desetimilionová vyspělá průmyslová země nedokáže zorganizovat třeba 4000 lůžek na "jipce" bude li to potřeba, jak si povede za několik málo let zaostalá zchudlá země, kterou se díky zbrklým, hloupým a možná i promyšleně zlými kroky současné vlády stáváme.

 

Ano, mnoho lidí si neuvědomuje , že zadlužování státu, které se v poslední době utrhlo ze řetězu nejsou jen čísla, která se nějak smažou, nýbrž je to informace o tom, že vstupujeme do éry chudnutí. V budoucnu díky tomu klesne životní úroveň, úroveň školství i zdravotnictví se všemi důsledky které k tomu patří. Zní to neuvěřitelně, stejně tak jako kdyby  před rokem, v éře svobodného cestování někdo prorokoval, že za rok vláda zakáže  lidem cestovat do sousedního okresu, ale je to pravda. Kovid odejde, dluhy ,bída a chaos zůstanou, pokud jako jeden muž důrazně neřekneme vládě, že pohár trpělivosti definitivně přetekl. 

 

Současná vláda se ujmula vlády  v éře prosperity a tuto prosperitu dokonala prohýřila, státní dluh nesnížila ani o jednu korunu. Za to dokázala přijmout desetitísíce státních zaměstnanců, které musí prostý lid živit. Podnikatelská sféra, jejíž dobrá kondice je nezbytný předpoklad pro bohatnutí země je dál zavalována novými a novými zcela nesmyslnými formuláři, jejichž vyplňování je okrádá o čas, který potřebují k tvůrčí práci. Pánům Pirátům chci vzkázat, že jejich vlajkový tahák, tedy digitalizace státní správy nic neřeší. Už není takový rozdíl zda odešlu formulář poštou nebo elektronicky. Systémová změna by bylo uznání, že stát nemusí o všem vědět, nemusí všechno kontrolovat, všechno řídit, dokonce už i to, kam můžu jít na procházku a dokonce do kdy se z ní musím vrátit. Digitalizace ve skutečnosti jen posiluje šmírovací roli státu. Kdo si libuje v opatřeních současné vlády, pro toho jsou Piráti jasná volba. Vláda zakáže vycházky a Piráti to vylepší o čip pod kůži aby nebylo úniku. To je pravá tvář digitalizace! Takový je "ideový" střet mezi současnou a pravděpodobně budoucí vládou. Já však chci dát hlas tomu kdo respektuje, že péče o mé zdraví a zdravý mých blízkých je má kompetence, do které se stát nemá vměšovat.

 

Někdo namítne, že stát sbírá informace pro naše dobro a i kontrolu podnikatelské sféry provádí pro naše dobro. To je však nesmysl. Vysvětlím to na příkladu potravinářského průmyslu.

 

Ještě nikdy v historii nebylo víc státních úřadů než dnes, které kontrolují kvalitu potravin a  ještě nikdy v historii vyjma období válečných konfliktů nebyli potraviny tak mizerné a podvodné kvality jako dnes. Kdo nevěří, ať si vezme na nákup do supermarketu kvalitní lupu a studuje složení výrobků.

 

Naši předci by jednoduše nepochopili například, že meruňková marmeláda může obsahovat něco jiného než meruňky, nebo že párky obsahují něco jiného než maso. To vše se děje  v souladu se zákony a je to kryto státní mocí, kterou živíme z daní.

 

Pokud se najde někdo, kdo by chtěl nabídnout zákazníkům něco kvalitnějšího než nadnárodní řetězce, je tou samou, námi všemi živenou státní mocí bez milosti hned v zárodku zadupán do země.

 

Začínající podnikatel například nemá na to, aby měl hned vše od prvního dne  v nerezu a dokonalé. Kozí mléko působí  protirakovinně. Malofarmář má v jednom rohu zahrady chlívek s kozami a v druhém rohu hnůj. Tak jednoduše si to většina lidí představuje, tak jednoduché to však samozřejmě není, hnůj je odpad, který podléhá přísné evidenci, atd.

 

Opticky  to vypadá , že stát  se stará, aby obchodní řetězce neprodávali občanům nekvalitu. Občas stání orgány s velkou mediální pompou objeví u řetězce nedostatek nebo nekvalitní zboží a s velkou mediální pompou vyměří pokutu, která se laikovi může zdát velká.

 

Především však státní orgány naopak bez mediálního zájmu za naše daně zajišťují, aby těmto velkým obchodním řetězcům nevznikala konkurence. Majitel hospody nesmí zbytky které hosté nesnědli krmit prase vzadu na dvorku, dvakrát za rok udělat zabijačkové hody a zbytek uložit do mrazáku a mít celoročně levné a kvalitní maso. To přeci každý uzná se příčí moderním představám o hygieně. Místo toho je nucen ve jménu humanity,jak by řekl Karel Kryl, jít si koupit do řetězce hmotu masu podobnou.

 

Stát se tváří, že  se občana zastává a chrání ho, ve skutečnosti však stání moc a velké korporace postupuje společně ruku v ruce proti občanům .Ať  v potravinářství, nebo třeba v medicíně, jak se právě přesvědčujeme na brutálně nastupující sanitární totalitě. Právě podstupujeme test, co všechno si necháme líbit. Necháme si líbit opravdu úplně všechno?!

 

 

 

5.1.2.1.1 Pan prezident opět fit :)


5.1.1 V.Klaus na rozdíl od A. Babiše


V.Klaus na rozdíl od A. Babiše neposlal zemi do náruče nadnárodních lichvářů, když v úloze předsedy vlády čelil chřipkové epidemii větší, nežli je ta dnešní a při daleko menších daních hospodařil s vyrovnaným rozpočtem. V.Klaus nechtěl ani zestátňovat a zvyšovat daně tak jak to ze svých bilbordů hlásají bolševizující hesla pana Okamury. Václav Klaus na rozdíl od paní Maláčové a jejího socialistického spolku znal poučku M. Tatcherové. „Nevýhodou socialismu je, že peníze ostatních vám stejně nakonec dojdou“ Václav Klaus na rozdíl od pana Bartoše s pirátským šátkem přes oko, nezakazoval chudším lidem používat starší auta na základě vymyšlené lži o globálním oteplování. Václav Klaus na rozdíl od představitelů TOP 09, KDU ČSL a Starostů a nezávislých vždy věděl, že označovat se za pravici a zároveň být loajální k bolševickému bruselskému spolku je protimluv.

 

Průzkumy veřejného mínění vypovídají, že drtivá většina mých spoluobčanů preferuje různé odstíny bolševizmu. Je velmi smutné, že slova pana prezidenta Háchy z roku 1942 se ukázala jako prorocká. „Uspěje li pan Beneš, štěstí národa i našich rodin bude zničeno bolševizmem, který nezná slitování !“

 

Covid mánie fakticky naplňuje skutkovou podstatu trestného činu šíření poplašné zprávy.

 

A tyto názory vyjádřím v pátek vhozením kandidátky číslo 70-Trikolora hnutí občanů. Na rozdíl od většiny ostatních svůj hlas nevyhodím. Možná je pravda že Klaus ml. nesahá tátovi ani po kolena, ale v dnešní lavině hrůzostrašných socialistických idejí se budu řídit heslem, že nejhorší Klaus je žádný Klaus.

 

5.1.1.1 Celovečerní film


Palec dolů umí dát každý, ale formulovat názor chce fištrona 

 

Prší, ale musíme věřit že je sucho, je zima , ale musíme věřit že se otepluje, zadlužujeme se jako o závod, smysluplné  aktivity státní moc dusí v zárodku, nesmyslné aktivity naopak z našich daní dotuje, nechráníme si hranice před organizovanou migrací, ale musíme věřit, že největší problém planety je další typ chřipky. 

 

Kdo vybočí z řady, je mediálně linčován, jako například Donald Trump, kterému držím palce v nadcházejících volbách.

 

Takzvaně konspirační dokumenty prověří až čas, proto jeden takový starší vkládám zde

Přeji příjemnou zábavu.

4 Oxid uhličitý


Dobrý den, já se velmi obávám, že tu nikdo nepochopil, oč s omezováním CO2 jde. Jen v krátkosti: CO2 je pouze vyjádřením kvantity plynů vzniklých spalováním. Samotné CO2 není zas tak výrazný problém, bohužel spalovavací procesy kromě CO2 produkují do vzduchu, který dýcháme, další desítky plynů a tuhých látek (nejhorší jsou asi dioxiny a stroncium - to také zůstává i v popelu).

Tyto látky jsou produkovány vždy v nějakém poměru s CO2 a jsou tak pomocí produkce CO2 vyjádřitelné, aniž by jste prováděli jejich dílčí rozbor.

A tyto látky jsou tím hlavním problémem

Dále odkazuji na literuturu ing. Rédla a prof. Příhody z Ostravy - knihy jsou to běžně dostupné.

Každopádně ekonomický rozum nám velí: dojeďme uhelné elektrárny, které jsou dobře odsířeny, dokud nebudou potřebovat nějakou náročnější opravu. Místo opravy pak do šrotu. A peníze, které tímto provozem ještě získáme, využijme na výstavbu obnovitelných zdrojů. To má logiku dobrého hospodáře a ekologicky šetrného provozovatele.

To, že ČEZ v posledních letech vrazil spoustu peněz do uhelných elektráren byla chyba. Už to vědí a snaží se to řešit... - a jádro tím řešením určitě nebude, i když si to někdo myslí...Smiling

4.1 oxid uhličitý-film


Oxid uhličitý se uvolňuje, ať spalujete dobře vysušené dřevo,polyetylen ,naftu, benzín, uhlí nebo třeba plyn.Proto se rozhodně nedá od produkce oxidu uhličitého automaticky vyvozovat produkce  škodlivých látek,jako je třeba stroncium. 

EU jde však po krku oxidu uhličitém jako takovému na základě klimatické lži.

V čem je podstata klimatické lži?   Oxid uhličitý, se drží při zemi nebo při hladině oceánů. V chladných periodách Země, se oxid uhličitý do oceánů ukládá. Když potom se zvýší intenzita sluneční aktivity, zvedne se i teplota na Zemi a cca se stoletým zpožděním, oceány začnou uvolňovat nashromážděný oxid uhličitý. V praxi je to tak, že dnes produkují oceány nekonečně víc oxidu uhličitého, než celá lidská průmyslová výroba včetně Číny v předchřipkovém období.

Čili ta lež je v tom, že nejdříve, se Země od Sluníčka oteplí a potom se začnou zvedat koncentrace oxidu uhličitého v atmosféře, ne naopak, jak nám tvrdí podvodníci z OSN. Zde je odkaz na velmi zajímavý film na toto téma.

 

Tento názor mám potvrzený i z vlastní praxe. Zejména u bílého vína je žádoucí, aby si podrželo určitý obsah oxidu uhličitého, působí pak svěže. Někdy se ale něco pokazí a potom vinařské podniky sahají k umělému dosycení. Dosycované víno musí být ale podchlazené, jinak se oxid uhličitý do vína nenaváže a prchá do atmosféry. Oceány se chovají stejně.

 

A proč OSN, EU a podobné instituce prosazují klimatickou lež? Z nevědomosti to určitě není...

 

3 Zelený úděl a Koronavirus.


Co mají společného? Oba naprosto brutálně drtí ekonomiku. V čem se odlišují? Koronavirus je reálné ikdyž přeceňované nebezpečí. (ze zdravotního hlediska)

 

V základu "Zeleného údělu", který jsme si nechali  naordinovat komisí EU, je naopak lež o tom, že člověkem produkovaný oxid uhličitý způsobuje nebezpečnou změnu počasí. Pyšná představa, že lidstvo pohybuje  pákou oxidu uhličitého nahoru když je mu zima a dolů, když je mu teplo.

 

V této krizové době,na podporu ekonomiky, zrušme zelený úděl! Zelené okovy. Přestaňme do benzínu a nafty míchat biosložku, která palivo nejen prodražuje ale i brání jednotlivcům a firmám si nakoupit pohonné hmoty do zásoby(neboť biosložka ho při delším skladování degraduje) a to ve chvíli, kdy hrozí vypuknutí války mezi Řeckem a Tureckem a následné zaplavení chřipkou oslabeného kontinentu další vlnou migrantů.

 

Vyrábějme elektřinu tak jak je to nejschůdnější, třeba i v uhelných elektrárnách, když jsou v dobrém technickém stavu.

Celý ten ohavný obchod s „emisními povolenkami“ hoďme do obličeje nadnárodním lichvářům, kteří si ho vymysleli,aby nás mohli okrádat. Růst cen elektřiny v posledních letech má na svědomí právě tento obchod se vzduchem!

 

Nekomplikujme obyčejným lidem nákup ojetého auta takzvaným" ekopoplatkem" (ve výši 3-10 tisíc korun, za co?!)

 

Nekomplikujme život automobilkám nesmyslnými exhalačními předpisy, které mají velmi negativní dopad na celé odvětví a následně i na celou ekonomiku kontinentu.

 

 

 

Přestaňme se klanět zelenému bohu, který si libuje, když nás vidí trpět a navraťme se k našim křesťanským kořenům.

 

2 "Co má křivej zobák, musí z lesa pryč"


Co má křivej zobák, musí z revíru pryč" Prý tak hovořili moji předci,kteří byli hajní v chudenickém panství na západě Čech u šlechtické rodiny Czernínů. Když přijel pan hrabě, vzal flintu a šel si něco střelit do lesa. Ale běda, kdyby nic nestřelil, protože by vše bylo vybráno od dravců. To by se moji předci  před kníže pánem pěkně zapotili, neboť by to znamenalo, že se svěřeným lesem nehospodaří dobře. .Tímto se tedy hrdě hlásím k mým předkům, kteří jistě přispěli k tomu, že se podařilo vyhubit vlka obecného.Vlka není potřeba oplakávat, neboť to dobré z něj, si člověk dokázal postupně přešlechtit do podoby našich pomocníků i mazlíčků, čili z vlka se postupně stali pejsci.  Protože se ale doba mění, dravci, jak v přírodě, tak v lidské společnosti, se změnili na privilegovanou kastu. Jak vypadá takový úspěch ochránců původních dravců v praxi, kterým se postupně daří navracet vlka do naší přírody si můžete prohlédnout zde.  nebo https://www.televizeseznam.cz/video/zahranicni-9232/utok-vlka-na-jelena-v-hornom-smokovci-64028309?dop_ab_variant=3&dop_req_id=8aWU2T5DInj-202002121830&dop_source_zone_id=1&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

PS: nežli jsem dopsal komentář, druhý odkaz přestal být aktivní. Záběry asi byli příliš drasttické.. Byli to totiž autentické záběry kamerového systému státních lesů Tatranského národního parku.Proto jsem tam vložil jako náhradu jen takovou limonádičku.

1 Tady to máte.


Bude se ochlazovat Smiling Světe div se, ale o tom jestli bude teplo nebo zima rozhoduje hlavně aktivita slunce a ne oxid uhličitý, jak nám tvrdí podvodníci z OSN a unijní a domácí politici z vykutálenosti nebo zbabělosti přikyvují.https://www.novinky.cz/veda-skoly/clanek/pocasi-muze-letos-blaznit-rika-nasa-slunecni-aktivita-bude-nejnizsi-za-200-let-40310495?seq_no=1&source=hp&dop_req_id=rTWWyn7OOzz-202001252010&dop_ab_variant=100&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

1.1 Faraonův sen


Se zvláštními pocity vkládám tento příspěvek. Přijde mi, že věc o které chci psát musí být přeci všem notoricky známá a proto je zbytečné o ní psát. Ohlédnu-li se ale po světě ve kterém žiji, zdá se mi, že se jedná o příběh, který ještě nikdo nikdy neslyšel.

 

Ano, jedná se o faraonův sen. Z Nilu vyšlo nejprve sedm tučných krav. Posléze z Nilu vyšlo sedm na kost hubených krav a ty sežralo těch sedm krav tučných.

 

Farao chtěl po svých mudrcích, aby mu význam snu vysvětlili. Nikdo to nedokázal. Pak kdosi vzpomněl na hebrejského otroka Josefa, který svým spoluvězňům dříve již nějaké sny vyložil. Přivedli ho k faraónovi a ten mu sen vyložil." Nejprve přijde sedm let hojnosti, ve kterých je potřeba se připravit na sedm let hladu,"

 

Farao měl moc a tu použil k tomu, že ustanovil moudrého Josefa správcem země. Ten v tučných letech vytvořil zásoby a tak Egypt úspěšně prošel následnými sedmi lety hubenými.

 

V našich podmínkách má moc lid. Náš lid, jakoby o tomto starém biblickém příběhu nikdy neslyšel a vybral si do čela země osobnosti, které sedm let hojnosti prohýřili. Teď nás po zásluze čeká sedm, ne-li sedmdesát sedm let bídy. Celý příběh zde

 

Náš lid, však dál bude věřit nehodným správcům země, že se nic neděje, protože si můžeme půjčit a půjčit a zase do nekonečna půjčit...