Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.
Recenze restaurace Vinný dvůr
Pár slov úvodem – o recenzích restaurací
Rozhodl jsem se přispět do místní diskuse několika posty, které snad budou mít ambici podat komplexnější pohled na hodnocené podniky. Recenze jako taková je vždy vyjádřením subjektivního pocitu recenzenta, proto s ní řada z Vás nemusí souhlasit. Přestože vyjadřuji subjektivní náhled, budu se snažit být i objektivní, i když jde zdánlivě o protimluv. Stručně řečeno, objektivita recenzí nechť spočívá v tom, že recenzent postupuje vždy podle stejných kritérií. Také se budu snažit rozlišovat mezi jednorázovou návštěvou a dlouhodobější zkušeností. Vždy upozorním, pokud půjde o recenzi z jednorázové návštěvy.
Vinný dvůr
Podnik, nacházející se v centru města se fakticky sestává ze tří částí. Projdeme průjezdem a vlevo se nachází malá nekuřácká část, následuje malé nádvoří sloužící v létě jako venkovní sezení a v zadním objektu je kuřácký část.
Interiér
Interiér a vybavení restaurace ničím neohromí, ale také neurazí. Je znát, že provoz byl rozšiřován postupně, takže poslední, kuřácký sklípek je vybudován v o poznání rustikálnějším stylu, než první část. Nekuřácká část má i vlastní sociální zařízení. Jinak interiér ničím nevyčnívá, což je ovšem spíše výhoda. Mám po krk pološílených invencí restauračních neumětelů, kteří se mylně domnívají, že samoúčelná výzdoba jako v chaloupce Baby Jagy zvedne úroveň podniku.
Jídlo, pití
Jídelní lístek vypadá pestře. Věta „Mimo nabídku nabídku českých jídel a italské kuchyně v podobě pizzi zde naleznete i řadu kvalitních mělnických vín“ z hlavního webu naznačuje nečeský rodokmen restaurace. Italský gen byste však čekali marně, což je trochu znát na názvech a hodně na provedení. Ale popořadě. Restaurace nabízí 5 předkrmů, z nichž „italské“ jsou dva, české možná také dva (bože – šunka s křenem a šlehačkou – chybí ještě fotka Svatopluka Karáska) a uzený losos se šlehačkou je z Marsu, Jupiteru, nebo z jiné galaxie. Bohužel tak se to nese celým lístkem. Najdeme tu také boršč, pelmeně, prostě nepřiznaný mix východní kuchyní. Nemám moc rád nabídky se stovkou položek, vždycky to značí zapadlé zboží v mrazáku. Kdo si neumí vybrat z 15-20 jídel, patří do ordinace, a ne do restaurace. A východní gen majitelů bych se nestyděl přiznat zvláštní kapitolou v jídelním lístku, takový „Ukrajinský koutek“.
Co vadí víc, jsou hrubé chyby v názvech a v prezentaci. Gnocchi jsou „ňoky“ nebo česky „noky“, ne „gnoči“. Fusilly mají být fusilli, gnocchi střapačky mi zní stejně jako lívance s kyselou okurkou. Italskou kuchyni tu nehledejte. Originál italské rizoto je krémový pokrm a nevaří se z rýže parboiled. Pokud si ve Vinném dvoře dáte steak, dostanete na něj většinou UHO, neboli univerzální hnědou omáčku, tak oblíbenou ve starých vývařovnách a školních jídelnách.
Ale abych nenadával. Když si odmyslím některé nepřesnosti v názvech, mající původ nejspíš v bujné fantazii autora jídelního lístku, dělají tu relativně slušné pizzy. Nebo jinak – v kategorii PIZZA tahle hospoda na Mělníku vede. Ano já vím, včera jste byli v Colosseu a bylo to něco úplně jiného, ale jsme na Mělníku a také Emanuel Ridi se sem asi hned stěhovat nebude. Kladné body si zaslouží také nabídka místních vín, která jsou servírována ve správné teplotě. Plus za Kofolu. Pivo z Plzně je průměrné, ale tomu se nelze divit. Hnát jej vzduchem zřejmě při nízké spotřebě nelze, a ať mi kdo chce co chce říká, pivo hnané oxidem či jiným plynem prostě není ono. Jenže, tohle není pivnice, takže místnímu pivu zas není tolik co vytknout.
Závěr
Zda podnik navštívit či nikoli, to si každý musí posoudit sám. Neutrální až kladné hodnocení si zaslouží existence nekuřácké části, nabídka místního vína, pizza a překvapivě i ona jídla, která nepatří do italské restaurace – tedy boršč a pelmeně. Těstoviny, rizota a masa jsou průměrná, vzdalující se od Itálie jako Amerigo Vespucci na svých plavbách.
Poslední komentáře
Petr Moss
Regionální muzeum Mělník
Taxi Novák
smejd
michaell.n
SimonaK
SimonaK
SimonaK
SimonaK
SimonaK