https://www.traditionrolex.com/7

 Mělníček.cz - Mělník v pohybu | Mělnický portál nejen o Mělníku
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kam kráčí město Mělník přes náměstí Karla IV.?

V sobotu 11. září 2010 byly v rámci EHD prezentovány projekty studentů Fakulty architektury ČVUT v Praze, kteří do nich vtělili s ohledem na své zkušenosti, znalosti a cítění své představy o možné podobě náměstí Karla IV., či jeho části (jednalo se o práce ze zimního semestru 2009). Cílem nebylo ukázat na jeden projekt, který by se zdál nejlepším. Prezentace představila různé návrhy a osobité přístupy jednotlivých autorů a především měla upozornit na potřebu veřejné diskuse.

7 komentáře | » číst dál

Lídři stran a jejich pět odpovědí

Do komunálních voleb zbývá měsíc. Co si myslí lídři politických stran a sdružení, kteří se ucházejí o křesla v zastupitelstvu Mělníka? Umějí definovat největší problém města? A jak by ho sami řešili?

Město 84 komentáře | » číst dál

Revitalizace centra města – odpověď iniciativě „Náš Mělník“

Vážené členky a členové iniciativy „Náš Mělník“, vážené čtenářky a čtenáři, v prvé řadě bych Vám chtěl sdělit, že velice často čelím já i ODS Mělník nějakým lživým nařčením a s blížícími se volbami se toto již nesnesitelně stupňuje. Zpravidla pak zjistím, že tyto útoky pocházejí od stále těch samých osob, které se prostě nedokázali vyrovnat s výsledkem minulých voleb a doufají, že se tímto způsobem zviditelní ve volbách nadcházejících. Z tohoto důvodu jsem si ověřoval, zda-li občanské sdružení „Náš Mělník“ vůbec existuje. Nyní jste tedy občanskou iniciativou a ať je to jak chce, odpovídám na Vaše dotazy. 

Město 4 komentáře | » číst dál

Jak se zachovat při pohřešování osoby

V životě se může odehrát spousta situací, na které nemusíme být stoprocentně připraveni. Jednou z nich a bohužel policisty velmi často řešenou je okamžik, kdy je jim oznámeno pohřešování osoby. Může se jednat o dítě, osobu dospělou, seniora, mnohdy o osobu fyzicky nebo duševně dlouhodobě nemocnou. Po takovém oznámení začíná souboj s časem, během kterého policisté nehledí na hodiny, vynaloženou energii a snaží se ve spolupráci s ostatními složkami integrovaného záchranného systému, médii a spoluobčany pohřešovanou osobu co nejdříve nalézt.
Co dělat, když... Napsat komentář | » číst dál

Změní se náměstí Karla IV.?

11. září nebudou na Dnech evropského dědictví 2010 představeny pouze architektonické návrhy studentů FA ČVUT, ale též studie společnosti Chapman Taylor, která je podkladem pro zvažovanou změnu územního plánu MPZ Mělník. Skutečně se jedná o revitalizaci? 

Kultura 7 komentáře | » číst dál

Podezřelá revitalizace - pokračujeme dál

Spolu s několika přáteli jsme na počátku letošních prázdnin založili občanskou iniciativu " Náš Mělník". Dění v našem městě nám není lhostejné, cítíme se býti lokálními patrioty a proto považujeme za důležité se angažovat v současném i budoucím vývoji města. Neusilujeme o politickou moc, ale chceme se aktivně k problémům v Mělníku vyjadřovat. Na sklonku července jsme na tomto webu zveřejnili poznatky, které se nám podařilo shromáždit k akci Revitalizace historického centra města. Některé ze zjištěných skutečností nás nepříjemně překvapily a my jsme se proto obrátili na členy Zastupitelstva se 4 zásadními otázkami a požádali jsme o jejich zodpovězení. Po uběhlém měsíci konstatujeme, že na naše 4 otázky reagovali 3 z 21 členů ZM. Od zbylých 18 členů ZM nemáme žádnou reakci.

Město 39 komentáře | » číst dál

O křesla na radnici usiluje 150 kandidátů

Adepty na zastupitele města Mělníka letos přihlásilo devět stran a hnutí. Při minulých volbách před čtyřmi roky vybírali voliči také z devíti uskupení, měli ale lepší selekci. Kandidátů je v letošních komunálních volbách o devatenáct méně než v roce 2006. Sníženému počtu uchazečů na zastupitele odpovídá i počet kandidátů, kteří kandidují jako nestraníci. Zatímco ještě před čtyřmi lety jich bylo 111, letos pouze devadesát. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad.

V článku najdete tabulku všech kandidátů.

Město 44 komentáře | » číst dál

Mělnické Dny evropského dědictví 2010

Dny evropského dědictví (EHD) 2010, v jejichž průběhu se otevírají nejširší veřejnosti brány nejzajímavějších památek, budov, objektů a prostor, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné, proběhnou v České republice 11. až 19. září. Jejich slavnostní zahájení tentokrát hostí v samém jejich počátku (10.–12. září) město Příbor. Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska, hlavní domácí garant této celoevropské akce, stanovilo téma letošních dnů, jímž se stala „Duše památek“.

Kultura 3 komentáře | » číst dál

Naši vyvolení zastupitelé se nesešli

Dne 24.8.2010 se konala schůze zastupitelstva. Tedy vlastně nekonala. Námi zvolení zastupitelé se jaksi nesešli. Domnívám se, že ve vztahu k nám řadovým občanům města to o čemsi vypovídá. Devět členů zastupitelstva, kteří se dostavili nebylo usnášeníschopno. Takto prosím pracuje vedení našeho města.

46 komentáře | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7