https://www.traditionrolex.com/7

 Mělníček.cz - Mělník v pohybu | Mělnický portál nejen o Mělníku
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

14.ročník – Mšenské okruhy MTB

Další ročník závodu horských kol se uskuteční ve Mšeně. Letošní ročník je okořeněn mistrovstvím České republiky v závodě horských kol amatérských cyklistů registrovaných Sdružením amatérských cyklistů České republiky. Závod je samozřejmě určen i pro širokou veřejnost a příchozí jezdce, kteří budou rozděleni a hodnoceni v několika věkových kategoriích.

Sport Napsat komentář | » číst dál

DirtyFest vol.2 aneb "Tak trochu jiný punk"

AhOi!, rád bych vám sdělil něco o druhém letním DirtyFestu. Letošní fest jsme se rozhodli pojmout zcela jinak, než ten předchozí. Nešlo nám o to udělat akci, kde bude hromada lokálních skupin a s nimi nějaké eso.
Ani nám nešlo o to pozvat kapely, které hrají všude a jsou to tzv. ostřílená esa českého punku hrající nejméně 20 let a tudíž jsou to „ ty nejlepší český punkový kapely“.

Kultura 1 komentář | » číst dál | 1 příloha

Uširváče vystřídá Krleš

Páteční koncert kapely Uširváč, který proběhl U jelínků byl vynikajícím hudebním zážitkem, který si bohužel přišlo vychutnat jen pár znalců a nadšenců. Ti však nelitovali. Kapela přímo zářila energií, čistým zvukem, přesnou rytmikou i intonační přesností. Repertoár je daný faktem, že Uširváč je revival kapel Hudba Praha a Jasná páka.

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Jaký byl Krišpín 2009?

Filmy, sošky, ceny, hudba, jednohubky, víno, pivo. Tak se můžeme pokusit shrnout letošní ročník festivalu hraných amatérských a nezávislých filmů Krišpín. Všechno to doprovázela pohoda a dobrá nálada návštěvníků, filmařů i porotců. Diváci se opět shodli s porotou a určili film, který vyhrál kategorii Nejlepší film festivalu i Divácky nejoblíbenější film,


Kultura Napsat komentář | » číst dál

Letošní SOS-fest opepří nejen BAUMAXA...

A je to tady!! Začátek léta se blíží a s ním i pravidelná dávka muziky a dobré zábavy v podobě dnes již tradičního letního hudebního festivalu SOS-fest, který se letos koná 6.června v inovovaných prosotrách restaurace U Jelínků.

Kromě již zavedených matadorů se můžete těšit na takové pecky, jako je Xavier Baumaxa nebo Flattus. K tomu přidáme soutěž začínajících školních kapel, zcela novou projekci přímo na pódiu od mistra Raista, stánky, párty stan pro případ špatného počasí, možnost stanování zdarma a moderátorský debut ve složení Justin/LiPiss.

Kultura 4 komentáře | » číst dál

Beltaine Fest 2009

Pátý ročník neratovického hudebního festivalu Beltaine Fest ve Společenském domě, letos poprvé dvoudenní. 24. a 25. dubna se návštěvníkům představí celkem 16 hudebních těles, dále také dva filmy (v pátek) a videoklipy účinkujících kapel.

Napsat komentář | » číst dál

Zahajovací koncert cyklu Mělnicko v ozvěnách hudby 2009

Jarní zahajovací koncert letošního cyklu se uskuteční v neděli 26. dubna od 16 hodin v chrámu sv. Petra a Pavla. Srdečně zvou Proboštství Mělník, Město Mělník a Mělnický osvětový a okrašlovací spolek, o. s.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Otevřený dopis: Herny v Mělníku

Dne 14. dubna byl zastupitelům města a zástupcům médií zaslán otevřený dopis reflektující zvyšující se počet heren v centru města. Jde o důraznou žádost o vyjádření názoru k tématu heren jednotlivými zastupiteli, jejich politickými stranami či sdruženími.

43 komentáře | » číst dál

Revitalizace historického centra II – fasády

  Druhý díl rozšířeného památkového zpravodajství k revitalizaci historického centra města Mělníka je věnován problematice obnovy fasád vybraných nemovitostí. Do konečného výběru se nakonec prosadily čtyři objekty: Radnice - čp. 1, budova Městské policie Mělník - čp. 31, městská knihovna - čp. 40, 41 (vila Karola) a budova Základní umělecké školy - čp. 122. Původně se počítalo také s opravou vnějšího pláště na domu čp. 51 (bývalý okresní úřad), ten si však na svou kompletní obnovu bude muset ještě počkat.
  Radnice patří k nejcennějším památkám v MPZ Mělník. Všechny její stavební etapy, od gotické přes renesanční, barokní a raně klasicistní až po novodobou přestavbu ve 40. letech 20. století, jsou velmi hodnotné. Mimořádně významná je urbanistická hodnota objektu jako lokální dominanty východní strany centrálního náměstí. V průběhu stavebních prací bude obnoven nátěr fasády v tradičním červeno-žlutém členění (ačkoliv se objevila také myšlenka na změnu barevné skladby objektu), dále bude provedena oprava oplechování na některých místech, budou repasována všechna okna směrem do náměstí, vstupní vrata hlavní budovy a kameník provede odbornou opravu vstupního gotického portálu u dveří do budovy.
  Budova Městské policie Mělník má od března letošního roku novou střechu z pálených tašek a během revitalizace se dočká také výrazné úpravy fasády směrem do Husovy ulice.

Kultura 7 komentáře | » číst dál | 4 přílohy

https://www.traditionrolex.com/7