https://www.traditionrolex.com/7

 Konec prázdnin na našich silnicích | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Konec prázdnin na našich silnicích


O uplynulém víkendu proběhly na komunikacích našeho okresu tři dopravně – bezpečnostní akce. Při nich se celkem dvaačtyřicet policistů z dopravního inspektorátu a obvodních oddělení, zaměřilo na zvýšený provoz, který s sebou přinesl konec letních prázdnin a návrat rekreantů do svých domovů.

Policisté během opatření zkontrolovali celkem 588 motorových vozidel, zjistili 153 přestupků, z nichž 150 vyřešili na místě uložením blokových pokut, v souhrnné výši 51 600,-Kč. Tři další delikty byly postoupeny správním orgánům k projednání. Mezi nejčastější porušení zákona patřilo nedodržení rychlostních limitů. Policisté zaznamenali třiapadesát případů, při kterých následně rozdali pokuty ve výši přesahující 20 000,-Kč. Dále bylo odhaleno čtyřiatřicet porušení předpisů, týkajících se špatného technického stavu vozidel, deset řidičů nepoužilo při jízdě bezpečnostní pás nebo jiný zádržný systém, tři řidiči u sebe neměli doklad o uzavřeném pojištění odpovědnosti, jeden vyrazil na silnice, aniž by vlastnil potřebné řidičské oprávnění a jeden automobilista nerespektoval při přejíždění železničního přejezdu výstražná světla. Jeho kousek policisté následně“ocenili“ uložením pokuty ve výši 2 500,-Kč. Hlídky navíc odhalili účastníka silničního provozu, který usedl za volant přesto, že měl uložen platný zákaz řízení motorových vozidel. Osoba je podezřelá z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na tři léta.

Konec léta neznamená pro policisty na Mělnicku oddech. V podobných bezpečnostně-preventivních akcích budou pokračovat i nadále. V současné době probíhá v okolí škol akce s názvem „Zebra se za Tebe nerozhlédne“, při které policisté poučí hlavně ty nejmenší školáky, jak se bezpečně chovat při cestě do a ze školy.

 

Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k




https://www.traditionrolex.com/7