https://www.traditionrolex.com/7

 Reakce na reportáž „Mělnická nemocnice ruší desítky lůžek“ - tiskové prohlášení | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Reakce na reportáž „Mělnická nemocnice ruší desítky lůžek“ - tiskové prohlášení


Reakce na reportáž „Mělnická nemocnice ruší desítky lůžek“, která byla odvysílána dne 28. ledna 2015 v pořadu Události v regionech

   Mělník, 28. leden 2015 – Společnost VAMED Mediterra, provozovatel Nemocnice Mělník, ujišťuje své pacienty, že potřeby všech hospitalizovaných na lůžkových odděleních interních oborů zůstávají plně zajištěny. Nemocnice tak reaguje na informace o dočasném snížení plánovaných hospitalizací v interních oborech. Změny jsou pouze prozatímní a nijak se nedotknou již hospitalizovaných pacientů, ani péče, kterou poskytuje záchranná služba. Prioritou je i nadále provozovat efektivní a bezpečnou nemocnici, která provádí výkony přiměřené své velikosti a dosažitelnosti specialistů v jednotlivých oborech.

   Nemocnice Mělník přistoupila ke snížení počtu plánovaných hospitalizací v důsledku akutního snížení počtu zdravotních sester. „Část zdravotních sester odešla na mateřskou a rodičovskou dovolenou, část z nich je v důsledku zvýšené nemocnosti v dočasné pracovní neschopnosti,“ říká Dagmar Dvořáková, ředitelka komunikace společnosti VAMED Mediterra, která nemocnici provozuje. „Naším cílem je poskytovat všem pacientům tu nejlepší péči. Proto jsme se rozhodli k tomuto dočasnému kroku, díky kterému bude kvalita péče o hospitalizované plně zachována. Naši pacienti tuto prozatímní úpravu provozu nemocnice nijak nepocítí,“ doplňuje Dvořáková. „Stejně tak se toto opatření nedotýká ani záchranné služby – neodkladnou zdravotní péči poskytujeme ve stejné míře, jak tomu bylo dosud,“ dodává.

Omezení počtu plánovaných hospitalizací v interních oborech, ke kterému došlo v lednu, je pouze dočasným opatřením a potrvá dle odhadu do konce února.

Společnost VAMED Mediterra převzala Nemocnici Mělník od jejího předchozího provozovatele v prosinci 2013. „Od té doby provádíme optimalizaci provozu nemocnice, jejíž součástí jsou také plánované investice – jedny z prvních se budou týkat například stavebních úprav jednotlivých nemocničních budov,“ uzavírá Dvořáková.  

 

Kontakt pro další informace

AMI Communications, spol. s r. o.
Týn 641/4, Praha 1, 110 00
Lucie Prachmanová
email: lucie.prachmanova@amic.cz
tel.: +420 724 012 618



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7