https://www.traditionrolex.com/7

 Při kontrole předložili padělané doklady | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Při kontrole předložili padělané doklady


Při kontrole cizinců v Mělníku policisté z Oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort dne 15. září 2016 odhalili hned tři cizince, kteří zde pracovali jako dělníci při výkopových pracích bez příslušných povolení. Muže zaměstnala na základě předložených dokladů na dohodu o provedení práce stejná firma.
Všichni tři cizinci předložili cestovní doklad, který jevil známky padělání. Na místo byla okamžitě přivolána hlídka specialistů z Oddělení dokladů a specializovaných činností z Prahy- Vinoř. Ta padělání potvrdila a doklady si převzala k dalšímu odbornému zkoumání. Cizinci se na místě přiznali, že je doklad padělaný a předložili policistům platný cestovní pas, podle kterého mohli být ztotožněni. 
Muži pobývali na území České republiky na základě víza vydaného sousední zemí Evropské unie, které je však neopravňuje  k pracovní činnosti na našem území. Pracovní povolení nebo povolení k zaměstnání ani jeden nepředložil.
Mělničtí policisté s cizinci zahájili správní řízení ve věci správního vyhoštění a zároveň i trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu padělání a pozměňování veřejné listiny, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Šestadvacetiletému na víc bude  zrušeno jeho krátkodobé vízum.

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7