https://www.traditionrolex.com/7

 Kultura | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kultura

tipy na akce / reporty z akcí

Exkluzivní hudební večer v mělnickém klubu

Bluesové září ve Staré Mydlárně pokračuje dalším koncertem. A bude to skutečně tentokrát „bomba“! Černošská zpěvačka Marilyn Oliver pochází z města Akron ve státě Ohio kde právem získala přezdívku „Akron's Queen of Blues“ –  akronská královna blues. Není však divu, v jejích žilách koluje „bluesová“ krev se vším všudy. Je totiž praneteří legendárního bluesmana Muddyho Waterse od jehož narození letos uplynulo plných sto let.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Kruh přátel hudby Mělník - 1.koncertní sezóna 2015 / 2016

15. prosince 2015, na Adventím koncertě v divadle Novanta, jsme založili Kruh přátel hudby Mělník, který sdružuje posluchače nejen vážné, ale i populární hudby. Cílem této zájmové skupiny je popularizace vážné hudby v Mělníku a okolí a obohatit kulturní nabídku  v regionu o další umělecky hodnotné koncerty i z dalších hudebních směrů. Každý kdo by měl zájem se podílet na utváření hudební kultury v regionu, je vřele vítán do Kruhu přátel hudby. 

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Program mělnického vinobraní 2015

Zveme Vás na do Mělníka, na vinařskou slavnost, jejíž tradice trvá již od roku 1911. Mělnické vinobraní se koná od pátku 18. září do neděle 20. září 2015.

V průběhu tří dnů proběhne na dvou hlavních scénách více než čtyřicítka hudebních vystoupení  všech žánrů, od cimbálovky přes swing, blues či country  až po revivaly. Těšit se můžete třeba na kapelu Traband, Gypsy.cz, Michala Hrůzu, Abba revival nebo slovenské Horkýže Slíže. Na své si ale přijdou i milovníci rytířských soubojů, dobových tanců či divadla, pokud zavítají na dobovou scénu na nádvoří zámku. Dětská scéna se bude odehrávat ve slaměném hradu, který poslouží jako hlediště, odpočívadlo i herní pomůcka. Hry a soutěže pro děti budou tentokrát spojené s historií, a tak budou děti také pátrat po Denáru kněžny Emmy.

Kromě muziky a divadla se můžete pobavit na atrakcích v bezplatné zóně. Komu pouťový adrenalin nestačí, může využít mimořádné nabídky letu vrtulníkem. Mělnické památky můžete obdivovat nejen z ptačí perspektivy, ale také z paluby vyhlídkové lodi Fidelio či při pěší procházce městem (nenechte si ujít příležitost návštěvy Zámku Mělník za zvýhodněné vstupné).

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

DNY EVROPSKÉHO DĚDICTVÍ 2015


REGIONÁLNÍ MUZEUM MĚLNÍK

VE SPOLUPRÁCI  S MĚSTEM MĚLNÍK, ŘÍM.-KATOL. FARNOSTMI V MĚLNÍKU A V ROUDNICI N. L., FARNÍM SBOREM ČCE V MĚLNÍKU, MĚLNICKÝM OSVĚTOVÝM A OKRAŠLOVACÍM SPOLKEM, O. S. , S MĚLNICKÝMI ZVONÍKY A S DOBROVOLNÍKY V OBCÍCH

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

KIZ štětí - program na září 2015


Kulturní středisko města Štětí

 

Program na září 2015

 

tel.: 416 812401

www.steti.cz

 

1. září              Informační centrum

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Když o svatém Vavřinci slunce svítí, budem dobré víno míti

 Mělnický košt již klepe na vinné sudy místních vinařů.

    Již po deváté se mělničtí vinaři sejdou v krásném historickém centru Mělníka, aby dali všanc svá vína a nechali obyvatele města a širokého okolí „okoštovat“  vše, co skrývají jejich vinné sklepy.

    Tímto si vás  dovolujeme pozvat na vinařskou akci Mělnický košt 2015, setkání s místními vinaři a s mělnickým vínem, která se uskuteční dva dny před svátkem svatého Vavřince, v sobotu 8. srpna 2015. Přijďte spolu s námi ochutnat loňská vína a zároveň se dozvědět, jaká by mohla být ta letošní... Neboť „když o svatém Vavřinci slunce svítí, budeme dobré víno míti.“

    Těšit se ale můžete nejen na plody mělnických vinařství. Čekají na vás také nejrůznější gastronomické speciality, prezentace 15-ti vinařství a v neposlední řadě i četné kulturní akce.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Originalita a dynamika, to je Justin Lavash

Páteční bluesová posezení před mělnickým barem Díra se již stává fenoménem letošního kulturního léta. Vystřídala se zde již řada muzikantů, kteří vytvořili báječnou atmosféru. Nejinak tomu bude i tentokrát. Přesně po roce zde vystoupí další osobnost tohoto žánru, výjimečný anglický kytarista, zpěvák a skladatel Justin Lavash.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

KIZ štětí - program na červenec a srpen 2015


Kulturní středisko města Štětí

Program na červenec - srpen 2015

tel.: 416 812401

www.steti.cz

 

1. červenec    Informační centrum

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Originální Funny Fellows zahrají ve Staré Mydlárně

Návštěvníci loňského mělnického Vinobraní, jenž zavítali k country scéně si jistě vzpomenou na sympatickou kapelu, která nejen svojí muzikou, ale i trefnými „hláškami“ dokázala pobavit všechny přítomné.

Old time band Funny Fellows je ojedinělým hudebním seskupením na Slovensku. V jejich podání je možno slyšet dokonalou retrospektivu jednoho z nejpůvabnějších hudebních stylů v dějinách hudby. Hudebníci nabízí původní aranžmá, obohacené o autorský vklad, ale i v mezích stylové čistoty. Podobně realizují i své nahrávky. A to podle dochovaných dobových materiálů s důrazem zaznamenat autentickou atmosféru zábavy z přelomu devatenáctého a dvacátého století. Repertoár Funny Fellows je široký - obsahuje téměř všechny evropské národní vlivy a etnické prvky. Nepovšimnuty ale nezůstaly ani písně slovenské hudební scény, které vznikly na začátku čtyřicátých let. Sympatický je pokus o autorské texty, které podobně jako aranžmá podtrhují motto "snažíme se hrát tak, jak by to hráli hudebníci v kavárně roku 1920".

Kultura Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7