Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Rekonstrukce okružní křižovatky v Mělníku byla dokončena před termínem


Rekonstrukce okružní křižovatky silnic I/16 a I/9 v Mělníku a silnice I/9 v úseku Mělník – Vehlovice, byla dokončena před stanoveným harmonogramem. Spojení dvou existujících silnic I. třídy, které jsou dopravně plně vytížené, mělo svá specifika. Technicky náročnou stavbu, na které v létě úspěšně proběhla noční pokládka asfaltových vrstev, dozoroval IBR Consulting. Společnost zde prováděla stavební dozor a dohlížela na dodržování termínů i dalších aspektů realizace. Rekonstrukce značně vytíženého úseku přispěje ke zlepšení dopravní obslužnosti. Projekt je přípravnou částí pro zamýšlený obchvat města Mělník.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Vloupání do rekreačních objektů na Mšensku objasněna


Velmi dobrou prací policistů Obvodního oddělení Mšeno, díky jejich osobní a místní znalosti,  se podařilo objasnit sérii vloupání do rekreačních objektů.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Mělnický okruh – informace pro návštěvníky města


V neděli 3. června budou na trase závodu Mělnický okruh v centru města od 8.00 hodin probíhat tréninky. Oficiální start závodu je plánován na 10.00 hodin.

Trať závodu bude možné přejít jen na dvou stanovených místech, a to z ulice Fügnerova do ulice U Tanku a z náměstí Karla IV. do ulice 5. května. Trať bude možné přecházet jen v určených časech podle pokynů pořadatelů, které je nutné plně respektovat.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Díky žákům z Mělníka včera ožily vzpomínky pamětníků


Mělník – Včera, 28. května 2018, se v Masarykově kulturním domě na Mělníku uskutečnila slavnostní prezentace projektu Příběhy našich sousedů, který dokumentární tvorbou přibližuje vzpomínky pamětníků z Mělnicka.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Studenti z Mělníku postavili Národní knihovnu ČR z vlnité lepenky


Studenti Střední průmyslové školy stavební Mělník postavili do 12. ročníku celostátní soutěže Stavby z vlnité lepenky návrh Národní knihovny ČR. O postup do finále usiluje celkem 32 modelů, ale postoupit může pouze 6 nejlepších. Zda postoupí mezi 6 finalistů, rozhodne odborná porota do 28. května 2018. Finále se uskuteční 13. června v Zrcadlové kapli Klementina, v sídle Národní knihovny České republiky, kde budou finalisté soutěžit o ceny v hodnotě 42 000 Kč.  Soutěž pořádá Svaz výrobců vlnitých lepenek (SVVL) ve spolupráci s obalovou společností EKO-KOM a  Národní knihovnou České republiky.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Žádost o pomoc při pátrání po pachateli loupežného přepadení pobočky poštovního úřadu


Žádáme veřejnost o pomoc při pátrání po pachateli loupežného přepadení pobočky poštovního úřadu v úterý 9. ledna 2018 v Mělníku v ulici Českolipská.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

V Kralupech v září startuje Recyklojízda, bude to osmá zastávka


Město Kralupy se stane osmou zastávkou týmu Recyklojízda 2017, který se v září chystá projet Českou republiku od západu na východ, aby podpořil třídění a recyklaci baterií. Do Kralup tým na elektrokolech dorazí v pátek 8. září odpoledne. Na Palackého náměstí bude mít od 13 hodin info stánek, kde se návštěvníci dozvědí více o recyklaci baterií a domů si mohou odnést krabičku ECOCHEESE pro třídění baterií v domácnosti. Po setkání se zástupci města Kralupy tým vyrazí směr Čelákovice. Projekt organizuje nezisková společnost ECOBAT a informace o něm jsou k dispozici na www.ecobat.cz nebo na facebookovém profilu Recyklojízda 2017.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Další úspěch mělnických kriminalistů


Téměř půl roku mělničtí kriminalisté intenzivně pracovali na případu vloupání do různých objektů. K úspěšnému dopadení pachatelů přispěla zejména jejich velmi dobrá operativní činnost. Zadržení osob bylo velmi náročné vzhledem k tomu, že všichni 4 podezřelí museli být zadrženi současně na různých místech.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Agresivní psi


Hlídka kralupských policistů prováděla dne 3. května 2017 v nočních hodinách hlídkovou činnost. Při projíždění ulicí Libušina v Kralupech nad Vltavou jim vběhli do cesty dva volně pobíhající psi, kteří byli velmi agresivní. Policisté jejich pohyb po městě monitorovali, aby nedošlo k ohrožení života a zdraví občanů, případně ke škodám na majetku. Další hlídky sháněli jejich  majitele.  Psi následně zablokovali vozidla jedoucí po ulici Mostní. Policisté se za pomocí světelných a zvukových výstražných znamení snažili odehnat zvířata do odlehlejší části města. Ta však byla čím dál  agresivnější. Celou situaci se podařilo nakonec policistům zvládnout, aniž by byl někdo zraněn nebo museli psy zastřelit. Jedinou škodou, kterou zvířata  způsobila, byly prokousnuté pneumatiky na vozidlech nejen Policie ČR, ale i strážníků městské policie. Celý případ bude nyní ve správním řízení řešit příslušný správní orgán, neboť majitel je povinen své zvíře zabezpečit tak, aby k obdobným situacím nedocházelo.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál