https://www.traditionrolex.com/7

 Kultura | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kultura

tipy na akce / reporty z akcí

Vzpomínka na rozmary letošní zimy...


Od ledna probíhala soutěž pro amatérské fotografy na téma “Zimní rozmary Kokořínska”, kterou uspořádala Galerie Truhlárna v obci Kokořín.  Příznivci prchavých okamžiků, které dokáže zachytit fotoaparát, mohli své postřehy zasílat do 20. března na adresu zmíněné Galerie. V současné době tak probíhá vyhodnocování doručených snímků.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Beřkovické jaro 2014 opět nabídne zajímavé koncerty i divadelní představení

Multižánrový kulturní a vzdělávací festival „Beřkovické jaro“ je pravidelně pořádán Psychiatrickou nemocnicí Horní Beřkovice v rámci „týdne duševního zdraví“. Hlavním cílem projektu je realizace festivalu, který oslovuje nejen pacienty a zaměstnance tohoto akreditovaného zařízení, ale také školy a odbornou i laickou veřejnost. Letošní festival se koná v termínu 14. – 18.4.2014.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Vinná noc letos nově a bez vstupného

Letošní ročník Vinné noci je zasvěcen velkým změnám. Vinaři mělničtí se rozhodli vstoupit do mělnického podzemí a prezentovat svá vína každý sám za své vinařství. Přijďte i Vy putovat za vínem po nejkrásnějších místech historického města Mělníka. A nejen to, otevřeny budou i největší zajímavosti města již od 17. hodiny. To vše zcela zdarma a za neutuchajícího doprovodu mnoha hudebníků a kumštýřů. 

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

„Fabrica Atomica“ ve Staré Mydlárně. Rozhovor s Oskarem Petrem.

Skladatel, textař, zpěvák, fotograf, publicista, výtvarník, architekt interiéru, ale především skvělý hudebník tím vším je Oskar Petr. Tento výborný muzikant je neoddělitelně spjat s legendárními kapelami šedesátých a sedmdesátých let – Marsyas či Jazz Q. jeho hudba je široké veřejnosti trochu nespravedlivě známá z podání jiných interpretů, například z repertoáru skupiny Lucie, či z filmu Pupendo, kde k nezapomenutelným pasážím patří scény podbarvené hitem Marsyas „Zmrzlinář“. V poslední době se rovněž věnuje sólové dráze. V tomto duchu také v roce 2003 vzniklo album „Fabrica Atomica“ podle něhož se jmenují i jeho současné koncerty. S minimem formálních prostředků vytváří ve dvojici s rockovým a bluegrassovým houslistou Jiřím Vopavou skutečně dynamickou hudbu. Jakkoliv by užití houslí, akustické kytary a občasných dvojhlasů řadilo jejich hudbu k folku, vnitřní podstata písniček je zřetelně pop-rocková. A právě tato dvojice zavítá v pátek 21. února do mělnického klubu Stará Mydlárna.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

„Milenec na vymření“ v mělnickém klubu

Sobotní večer bude ve Staré Mydlárně vyhrazen divadlu! Ano. Uskuteční se zde první z divadelních večerů, které tak obohatí kulturní aktivity tohoto klubu. O premiéru se postará Divadelní soubor SAMODIV z Brandýsa nad Labem. Představí se hrou „Milenec na vymření“ v níž majitel rybí restaurace se po několikaletém manželství rozhodne zkusit si, jaké to je být s jinou ženou. Postupně se tak seznamuje se třemi typy žen...

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Zrušené představení divadla Ungelt


Vážení přátelé,

 

představení Divadla Ungelt Na útěku, které se mělo konat v pondělí 20. ledna od 19.30 hodin, je z důvodu nemoci herečky Jany Štěpánkové ZRUŠENÉ.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Znáte folk-roots-blues? Pokud ne, přijďte se hudebně vzdělat.

Po silvestrovských oslavách se opět vše vrací do svých obvyklých kolejí. A to se samozřejmě nevyhne i hudebním produkcím v mělnické Staré Mydlárně. Jako první v novém roce se zde představí zajímavá muzikantská dvojice.

Česká zpěvačka Petra Börnerová působí na evropské scéně téměř deset let. Již v šestnácti letech si založila svou první dívčí kapelu „Attic Rooms“. Repertoár tehdy tvořily skladby od Nirvany, Pearl Jam, Radiohead, Oasis, ale i pokusy o vlastní tvorbu.  V osmnácti letech se začala zajímat o blues. Její první bílinská bluesová kapela se jmenovala „Zbrusu Nový Band“.

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Vánoční rockové "Spektrum"

Kapela Spektrum to opět „rozjede“ v Mydlárně

Účastníci letošní oslavy dvacátého výročí baru „Díra“ si jistě dobře pamatují na onu skvělou kapelu, která završila tento slavnostní večer tím, že svým výkonem téměř zbořila celé náměstí. Skupina muzikantů, kterou publikum tehdy nechtělo pustit z podia, byla kapela Spektrum.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Adventní půlhodinka, tentokrát nevarhanní

Adventní čas má být navzdory rychle pulsujícímu životu dobou ztišení, zklidnění. Nevím, jak dalece jste úspěšní v plnění tohoto vytouženého záměru. Zkuste se proto zastavit v době adventní v prostoru k tomu nejpříhodnějším, v kostele. Již několik let se otevírá kostel sv. Petra a Pavla v Mělníku pro všechny, kteří se rádi zastaví v tomto důstojném prostoru alespoň na půlhodinku varhanní hudby a potom si vezmou k příjemnému prohřátí kalíšek svařeného vína, které provoní předsíň kostela i prostor před ním.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7