https://www.traditionrolex.com/7

 Kultura | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kultura

tipy na akce / reporty z akcí

Osobitý styl Jiřího Schmitzera zazní ve Staré Mydlárně

Jiří Schmitzer je známý především jako divadelní a filmový herec. Po studiích hrál v Činoherním studiu v Ústí nad Labem, a od roku 1985 je členem souboru Studia Ypsilon. Mnozí si ho pamatují jako Kroupu ml. ze slavného filmu „Marečku podejte mi pero“ anebo z  Menzelových „Postřižin“ či  „Slavností sněženek“. Televizní diváci jej znají z řady inscenací i seriálů.  Velkou úlohu Kandy vytvořil v televizním seriálu „Zdivočelé země”. Za roli politického vězně Jardy Svobody ve filmu „Bumerang“ režiséra Hynka Bočana si odnesl Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

"Kudrnatá bobule" jako za starejch časů

V mělnickém klubu Stará Mydlárna vystoupí v pátek 11. října známá blues-rocková kapela Krausberry. Při této příležitosti jsme položili zakladateli a lídrovi  skupiny Martinu Krausovi pár otázek.

Kapela Krausberry je stále spojována s hanspaulskou bluesovou legendou. Avšak jak jsem se někde dočetl, tak se hlásíte i  k jiné rázovité pražské čtvrti, a to k Žižkovu. Co Vás k tomu vedlo, popřípadě jaký spatřujete rozdíl mezi těmito lokalitami? V oblasti muziky samozřejmě.

Kultura 1 komentář | » číst dál | 1 příloha

Petr Kalandra Memory aneb vzpomínka na opravdového českého bluesmana

V mělnickém klubu  Stará Mydlárna tento pátek 20. září proběhne koncert věnovaný legendě českého bigbítu Petru Kalandrovi. Proto jsme položili několik otázek lídrovi kapely Petr Kalandra Memory Band Mírovi Kuželkovi  ohledně jeho vztahu k tomuto skvělému muzikantovi.

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

MĚLNICKÉ VINOBRANÍ 2013 - program+plánek

Tradiční Mělnické vinobraní proběhne v letošním roce v termínu 
27.9. - 29.9.2013.

Konat se bude v nových lokalitách. Náměstí Míru představí vinný trh s Vinnou scénou, ulice Husova, Svatováclavská a Česká řemeslné tržiště. Historická scéna ozdobí zámecké nádvoří. Hlavní scéna se vrací na nám. Karla IV., country scéna bude na Palackého náměstí. V přilehlých ulicích najdeme tradičně zábavné atrakce.

Velká část vinobraní bude přístupna bezplatně, chystají se i další překvapení.

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Mělnické kulturní léto - Mekul 2013

Mělnické kulturní centrum, o.p.s. a Sdružení Eko-logika, se rozhodly navázat na předchozí úspěšný ročník a opět uspořádat během letních měsíců kulturní přehlídku Mělnické kulturní léto, aneb Mekul 2013.

Festival probíhá od 22. června, kdy byl zahájen v rámci Dvořákova hudebního festivalu koncertem skupiny Docuku na náměstí Míru, do 30. srpna, kdy zahraje tamtéž Radim Hladík a Blue Effect.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Letní hudební muzicírování u Němého Medvěda

Mělnický nekuřácký bar Němý Medvěd nabízí přes celé léto alternativu všem těm, kteří zůstávají v našem malebném městě a přeci jen stojí o nějaké to kulturní vyžití. Letní hudební program s názvem MEDVĚDÍ MUZICÍROVÁNÍ nabízí každý prázdninový víkend koncert pod širým nebem napříč hudebními žánry!

Kultura Napsat komentář | » číst dál

ZRUŠENO: Kinematograf bratří Čadíků


Kinematograf bratří Čadíků přijede na mělnické náměstí Míru letos 6.8. a bude promítat čtyři filmy.

6.8.         Signál

7.8.         Probudím se včera

Kultura 4 komentáře | » číst dál

Evropský den hudby - celkový program


začátek: pátek, 21. 6. 2013, 14.00 hod., Mělník

konec: sobota, 22.06.2013, 23.30

vstupné: zdarma

Dvoudenní přehlídka kapel, sborů a orchestrů různých žánrů pořádaná nejen pro mělnické publikum u příležitosti Evropského dne hudby.

Kultura 2 komentáře | » číst dál

Víte, kdy začíná léto? Přece když se otevírají Mlékojedy!

Koupačka v pískovně, pohodová hudba, Free-d-Bar a žhavá novinka pro letošní sezónu – blob jump neboli obrovský nafukovací polštář určený ke skokům do vody, a to všechno jenom 20 kilometrů od Prahy. Otevírací mejdan vypukne již v pátek 24. května, kdy to na pláži rozbalí zpěvák U-Cee za doprovodu členů kapely Flavour Band sestavené z muzikantů z United Flavour. Po té návštěvníci dostanou pořádnou nálož ghetto funku, funku a hip hopu. Sobota 25.5. se ponese ve stylu house s djs Jan2 z legendárních Ohm Square, Marina Caswella, live set dj Ketana nebo Mr. Funky Machine.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7