https://www.traditionrolex.com/7

 Kultura | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kultura

tipy na akce / reporty z akcí

Pozvánka do Jazzové zahrady Na Staré štaci

V kulturním zařízení v  Zahradě Na Staré štaci v Libiši u Neratovic začala nová sezóna. V programu nabízí zahrada nejen jazz, ale i country. Již tradičně začala sezóna 30.dubna. O skvělou zábavu se postaral Brass Band Rakovník. Menší nepřízeň počasí vůbec nevadila, protože jeviště i hlediště jsou v zahradě kryté.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Výzva: Hlasujte pro mělnické varhany


V minulém roce poprvé organizoval Institut pro památky a kulturu, o. p. s. soutěž veřejných sbírek. MOOS vyhrál v kategorii Nejlépe prezentovaná veřejná sbírka v roce 2012. Potěšilo nás to, dostali jsme diplom a knihu. V letošním roce jsme byli zařazeni i do kategorie Cena veřejnosti MÁME VYBRÁNO. 

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Benefice poosmé. Kolikrát ještě? aneb O mělnických varhanách.

Již osmým rokem existuje projekt obnovy varhan mělnického chrámu, do kterého je zapojena široká mělnická veřejnost. Díky ní a především pak díky výrazné podpoře Bettiny Lobkowicz a města Mělníka v minulém roce bylo přistoupeno k zadání zhotovení nového nástroje. V těchto dnech je dokončována varhanní skříň, jež využívá barokního prospektu bývalých mělnických varhan, který byl restaurováním zachráněn před zánikem. Následovat budou práce na samotném nástroji, jenž bude mít 25 rejstříků, 1443 píšťal.
 

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Mělnický pěvecký sbor slaví jubileum - skvělou hudbou


Již deset let připravuje Mělnický pěvecký sbor za podpory MOOS, Proboštství Mělník a města Mělníka tzv. „Jarní koncert“. Od roku 2006 s ním pak na přelomu dubna a května pravidelně zahajuje nabídku řady kulturních akcí na podporu Projektu obnovy varhan kostela sv. Petra a Pavla v Mělníku. V neděli 28. dubna 2013 od 16 hodin v tomto kostele, již tradičně za doprovodu komorního souboru Concerto Praha a v podání sólistů Naděždy Chrobákové - soprán, Renáty Chalupecké - alt, Petra Klímy - tenor, Vladimíra Jelena - bas, zazní díla G. F. Händela, A. Vivaldiho, J. D. Zelenky a W. A. Mozarta – pro sóla, sbor a orchestr. Výtěžek z dobrovolného vstupného bude věnován na projekt nových varhan chrámu, s jejichž výstavbou se již započalo. K příjemnému prožití nedělního odpoledne všechny milovníky krásné hudby srdečně zvou členové Mělnického pěveckého sboru.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Pozvánka na Řemeslný jarmark na Mělníku - první ročník


 

Košíkáři, kováři, řezbáři, kameníci, drátenicí, hrnčíři, skláři, krajkářky a mnoho dalších tradičních řemeslníků si dají v našem městě dostaveníčko již ve středu 8. května na náměstí Míru. Přijďte s námi oslavit krásný květnový svátek Dne vítězství do historického centra Mělníka.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Beřkovické jaro

Multižánrový kulturní a vzdělávací festival „Beřkovické jaro 2013“ je pravidelně pořádán Psychiatrickou léčebnou Horní Beřkovice v rámci celorepublikového „týdne duševního zdraví“. Festival nabízí širokou škálu kulturních a vzdělávacích aktivit (divadelní a hudební představení, výstavy, dramaterapie, filmy, přednášky) a zároveň se snaží o bourání bariér mezi okolním světem a psychiatrickou léčebnou,

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Rodinné centrum Kašpárek hledá posily


Jste aktivní maminka či tatínek? Nechce se Vám “jen” sedět doma a trávit dny péčí o Vaše nejbližší? Máte chuť přiložit ruku k dílu? Poznat nové lidi? Oprášit vaše znalosti či se naučit něčemu novému? Být s Vašimi dětmi a moci něco dělat?

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Kroužky pro děti


Rodinné centrum Kašpárek Mělník nabízí volná místa pro děti v kroužcích keramiky, pastelky a angličtiny:

KERAMIKA – vhodná pro děti od tří let. Děti se naučí pracovat s hlínou, vyrábět jednoduché a později i složitější výrobky. Kapacita je omezená, maximálně deset dětí ve skupině. První hodina bude ve čtvrtek 17.1.2013. Lekce budou probíhat vždy ve čtvrtek od 14.45 a 15.30 hod. Přihlášky na rc.kasparek@email.cz nebo 737 731 009 (Radka Hrstková). Cena 50 Kč za hodinu, druhý sourozenec 35 Kč.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Půlhodinka za varhany a pro varhany

Doba adventní má své ustálené zvyklosti. Na Mělníku s ní bude už posedmé spojena půlhodinka naplněná varhanní hudbou. Umožní nám ztišit se, jak to má v adventu být, ale ne vždy se nám to daří.
Varhanní půlhodinka je od počátku zamýšlena především jako poděkování všem příznivcům a podporovatelům projektu obnovy varhan chrámu sv. Petra a Pavla, který má své počátky v roce 2005, resp. v roce 1898, kdy na kostelní kůr byly instalovány provizorní varhany původně určené do kostela sv. Ludmily na předměstí.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7