https://www.traditionrolex.com/7

 Kultura | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kultura

tipy na akce / reporty z akcí

Dny evropského dědictví 2012

Dny evropského dědictví jsou každoroční příležitostí k promýšlení otázky po kořenech naší, evropské, možno říci celé euroamerické civilizace. S pomocí této již mnohaleté akce si každý z nás může pokusit vyjasnit, zda česká kultura má nějaký konkrétní pramen a zda je tento na počátku 21. století stále vydatný, stále životodárný. Je to zvláště důležité nejen pro nás, ale i kvůli našim dětem. Ostatně téma letošního ročníku Dnů evropského dědictví zní Mladí památkám. Lokálním garantem akce je tentokrát Regionální muzeum Mělník...
Kultura Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

MĚLNICKÉ VINOBRANÍ 2012 - program

Program letošního Vinobraní, které se bude konat od pátku 21.9. do neděle 23.9.2012. Oficiální plakát najdete v příloze.

Vinobraní je pořádáno za podpory Cechu českých vinařů a Vinařského fondu České republiky.

Těšit se můžete na např. na Chinaski, Lenku Dusilovou, Traband, Dana Bártu, Buty, Navostro a mnoho a mnoho dalších...

Kultura 54 komentáře | » číst dál | 3 přílohy

Cyklus chrámových koncertů pokračuje

Po úvodním – zahajovacím koncertu 13. ročníku Cyklu chrámových koncertů Mělník 2012, je na neděli 19. srpna od 16 hodin připravený další ze čtyř letošních koncertů. Půjde o poněkud netypické obsazení dechového tria: hoboj, klarinet, fagot, které bude střídat harfa.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Začínají projekce filmů z festivalu Jeden svět

Dnes v Mělníku začíná série 10 projekcí divácky nejúspěšnějších a i jinak oceňovaných dokumentárních filmů posledních ročníků festivalu Jeden svět. Po dva týdny budou projekce ZDARMA denně od 18.30 v malém sále MKD Mělník. To v rámci Letního parku, který u MKD nabízí denně od 9 do 21 hodin spoustu parádní zábavy pro děti všeho věku (vč. skákacího hradu). Takže se při projekcích zabaví i děti, vemte je s sebou Smiling

Kultura 1 komentář | » číst dál | 2 přílohy

Mělnické chrámové koncerty – tentokrát trochu jinak

Na neděli 22. července 2012 je připravený zahajovací koncert letos již třináctého ročníku Cyklu chrámových koncertů v kostele sv. Petra a Pavla v Mělníku. 
Hlavní protagonistkou tohoto koncertu bude sopranistka Maria Kobielska – od sezony 2002/2003 sólistka opery Národního divadla v Praze. Bohatá je také její koncertní činnost na domácích i zahraničních pódiích.
Letošní ročník koncertů bude od těch předchozích dvanácti poněkud odlišný. Na žádném ze čtyř koncertů nebudou znít varhany. V těchto dnech totiž začíná obnova klenby kostela v prostorách varhanní kruchty, jež je předstupněm umístění nového nástroje, který bude v následujících letech postaven do tohoto jedinečného gotického prostoru. Výtěžek z dobrovolného vstupného bude věnován na Projekt obnovy varhan kostela sv. Petra a Pavla v Mělníku.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

MEKUL - Mělnické kulturní léto 2012

Po úspěšném loňském  „nultém“ ročníku Mělnického kulturního léta nazvaném „Park Vrázovka“  navazujeme letos dalšími aktivitami v městě Mělník, projektem nazvaným  „MEKUL“ (Mělnické kulturní léto). Celý projekt jsme rozšířili do více lokalit města a rozdělili ho na tři nezávislé scény s žánrovým zaměřením. V měsících  červenec-srpen uskutečníme více jak 30 koncepčně ucelených aktivit, které pořádáme ve spolupráci s Mělnickým kulturním centrem, o.p.s -  MEKUC, neziskovými organizacemi z mělnického regionu a městem Mělník.

Kultura 2 komentáře | » číst dál

Tak trochu jiná kultura

Asi každý člověk si občas všimne plakátů nebo letáků, které lákají na různé akce. Třeba na výprodej levného oblečení, zlevněné banány nebo třeba předraženou sekačku v ''akci''. Existují ale i reklamy, které Vám nabízí třeba ''hodně muziky za málo peněz'' a to doslova. Řeč je o hudebních akcích, které se konají na Mělníku a okolí.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Svatotrojická setkání po osmé

   V roce 2005 byla po půl století neexistence v důsledku omezování náboženského života komunistickým režimem obnovena Svatotrojická pouť, našimi předky nazývaná koláčová, což platí i dnes, především díky Pekařství U Nováků. Pouť má samozřejmě svůj náboženský rozměr (pouť od chrámu sv. Petra a Pavla ke kostelu Nejsvětější Trojice na Chloumku, kde se též koná mše), ale k němu se připojuje rozměr kulturní a společenský.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Pozvánka na 14. ročník folklorního festivalu „MĚLNICKÝ VRKOČ“

Ve dnech 7. – 10. 6. 2012 nabízí Mělník všem, kteří chtějí prožít příjemný víkend, příležitost obdivovat krásu lidových krojů a tanců a poslechnout si živou lidovou muziku.

Na festivalu „Mělnický Vrkoč“ se setkají folklorní soubory z Čech a zahraničí. Bezprostřední a přátelská atmosféra festivalových pořadů nabízí všem hodně milých a nezapomenutelných zážitků. Po celý pátek a sobotu zaplní náměstí Míru Svatoantonínský jarmark s ukázkami lidových řemesel.
Kultura Napsat komentář | » číst dál | 2 přílohy

https://www.traditionrolex.com/7