https://www.traditionrolex.com/7

 Kultura | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kultura

tipy na akce / reporty z akcí

Muzeum pořádá workshop o alternativních školách


V rámci programu letošní Mělnické muzejní noci VIII, mohou zájemci navštívit jedinečný seminář o alternativních školách.
 
Víte co je Montessori, Waldorfská pedagogika či Daltonská výuka...?
 
Chcete se dozvědět něco o kořenech alternativních pedagogických směrů a zažít na vlastní kůži, jak mohla vypadat hodina v těchto školách před 100 lety?
Kultura Napsat komentář | » číst dál

Po roce o varhanách chrámu sv. Petra a Pavla a kostelu samém

Již sedmým rokem trvá Projekt obnovy varhan chrámu sv. Petra a Pavla v Mělníce. Tak dlouho se shánějí finanční prostředky, aby jedna z nejvýznamnějších pozdně gotických staveb u nás měla důstojné varhany, které nahradí provizórium z roku 1898. Konečně by se také v interiéru odstranila nerovnováha mezi barokním oltářem a nástrojem, který se na kůru téměř ztrácí.

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Univerzitní absolvent s Downovým syndromem, papež a Železná lady

Hned sedm vysoce ceněných a oceňovaných filmů přináší program mělnického kina Sokol v měsíci květnu. Už v pondělí 7. 5. to bude hit karlovarského festivalu, italské drama s prvky komedie ze zákulisí volby hlavy katolické církve Máme papeže!, které mimo jiné také zahajovalo FebioFest a ve kterém se nově zvolený papež odmítá ujmout funkce (do Vatikánu musí být povolán i psychiatr). Dále je 10. a 11. 5. na programu držitel českého Lva za nejlepší film, tedy Poupata, a od 17. do 24. 5. to přijdou postupně legendární a stále žádaný americký milostný snímek Harold a Maude (1971), Meryl Streepová v životopisném dramatu Železná lady a dokument Muž na laně o muži, který se prošel vzduchem mezi newyorskými „dvojčaty“. Poslední květnový čtvrtek 31. patří ve španělském filmu Já taky prvnímu Evropanovi s Downovým syndromem, který vystudoval univerzitu. Jako bonus si mohou zájemci 15. či 16. 5. zajít na českou tragikomedii Občanský průkaz od režiséra Ondřeje Trojana. Čtete více v tomto článku.

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 2 přílohy

Jubilejní sborník Básníci nad soutokem


Literární klub Pegas Mělník připravil k  letošnímu 25. výročí svého založení (1987-2012) reprezentativní sborník pod názvem Básníci nad soutokem. Poskytuje historický přehled o činnosti a aktivitách klubu a jeho členů.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Výroční knižní ceny Magnesia Litera


Uplynul další rok a Občanské sdružení Litera vyhlašuje nový, letos již 11. ročník soutěže o nejlepší českou knihu za předchozí rok – Magnesia Litera. Do letošního ročníku se přihlásil rekordní počet autorů – 325. Ale ani toto číslo nemusí být konečné, porotci si mohou přidat další a konečná nominace byla zveřejněna 23. února na webových stránkách Litery. 
Kultura Napsat komentář | » číst dál

Co čekat Jizery na Mělníku?


Kultura Napsat komentář | » číst dál

Přijďte si zatančit na Zahradnický ples do nového sálu MKD

Nádhernými květinami bude vyzdoben mělnický Masarykův kulturní dům při Zahradnickém plesu v pátek 27. ledna. Je třeba upozornit, že nejde o maturitní ples zahradnické školy, ale o ples pro všechny pro milovníky tance a květin, který naváže na tradici zahradnických plesů pořádaných před lety právě zahradnickou školou na mělnickém zámku. V novém tanečním sále MKD Vás mimo jiné čeká předtančení z časů žofínských jiřinkových plesů 19. století, hrát bude pražská kapela Rošáda a těšit se můžete i na pestrou tematickou tombolu a bohatý raut.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Kralupský underground podesáté!

Lednový Underground je název benefičního hudebního festivalu, který pořádá Společnost pro rozvoj Dvořákova gymnázia, o.p.s. ve spolupráci s Dvořákovým gymnáziem a Obchodní akademií v Kralupech nad Vltavou a KaSS Vltava v Kralupech. Hlavním cílem této akce je oživovat kulturní dění v kralupském regionu a finančním výtěžkem podpořit Dvořákovo gymnázium a Obchodní akademii v Kralupech nad Vltavou. Letošní jubilejní ročník nabídne mimo jiné vystoupení Xaviera Baumaxy, souboru Kašpárek v rohlíku nebo temperamentní Benga Show. I LETOŠNÍ ROK ZAČÍNÁ FESTIVALOVÁ SEZÓNA V KRALUPECH!

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Předání cen vítězům podzimní fotosoutěže


V neděli 18.12. jsme se ve třetím patře Čajovny ve věži sešli s výherci podzimní fotosoutěže, abychom jim předali zasloužené ceny.
Setkání proběhlo v přátelské atmosféře a tým Mělníčku se mohl dozvědět něco víc o těch, kteří stojí za vítěznými fotografiemi. Jelikož jsme setkání zorganizovali poměrně narychlo, polovina výherců se mohla dostavit až na druhé předání v Želvím doupěti. Níže přikládáme několik fotografií z obou předání.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7