https://www.traditionrolex.com/7

 Kultura | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kultura

tipy na akce / reporty z akcí

Mělník bude mít nový pomník


Tak jsem se trochu prošel po webech, abych se po delší době podíval na stránky rádia Mělník a našel jsem tam docela zajímavou informaci, která by jistě patřila do našich regionálních novin. Připadá mi celkem mediálně vhodné sem uvést odkaz na tuto informaci. 

Kultura 14 komentáře | » číst dál

Dny evropského dědictví 2011: Památky – tvůrci panoramatu našich měst a městeček

O našem městě bezesporu platí, že památky vytvářejí jeho panorama – viditelné z dálky, proměňující se podle světové strany, ze které se k městu blížíme. Tehdy také vidíme, že panoramatvornými památkami není pouze věž chrámu sv. Petra a Pavla a objekt zámku. Věž představuje nejvyšší bod města, nejposvátnější. Odsud ale můžeme pohledem putovat níže, klouzat přes Pražskou bránu k Vodárenské věži a k věži evangelického kostela nebo na opačné straně pak k věži Viktorinovy vily (čp. 72). Nebo se můžeme vydat přes radniční věž k sanktusní věžičce kapucínského kostela. Stavby nám nabízejí nepřeberné množství pohledů, dojmů…

Kultura 3 komentáře | » číst dál | 2 přílohy

Svatotrojická pouť

Již tradičně na osmou neděli po Božím hodu velikonočním připadá slavnost Nejsvětější Trojice. Tentokrát to tedy připadlo na 19. června. V tomto termínu po poledni vyšlo od kostela sv. Petra a Pavla procesí a po zastavení u sochy sv. Jana Nepomuckého došlo až na Mělník -Chloumek ke kostelu Nejsvětější Trojice. Zde proběhla mše svatá, kterou celebroval P. Jan Jucha MS, který také celé procesí vedl.

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 14 přílohy

Kaple Liběchov


Ve včerejším RESPEKTu mě zaujala tato krátká upoutávka v kulturním servisu, proto ji zde přepisuji:

"Na tři dny ožije v Liběchově na Mělnicku chátrající zádušní barokní kaple sv. Ducha, díky setkání hudebníků, výtvarníků, krajanů a vůbec příznivců sakrálních památek. Cílem projektu, který inicioval student AVU Marek Přikryl, je pochopitelně kapli oživit na mnohem delší dobu. Akce začíná každý den od jedenácti hodin dopoledne, účast přislíbili Veronika Bromová, Miloš Vojtěchovský či Matyáš Chochola. 

Kultura 8 komentáře | » číst dál

Mělnický Flashback

Flashback - akce, která po sedmiměsíčních přípravách proběhla tuto sobotu 13.8.2011 v ulici 5. května pod Pražskou bránou na Mělníku. Dle prvních odhadů jde počet návštěvníků do tisíců.
A to nás moc a moc těší! Máme pro vás video záznam, soundtrack a také stručný pohled do scénáře.

Kultura 36 komentáře | » číst dál

CORVUS 2011 - Do Veltrus se poslední srpnovou sobotu opět sjedou skupiny historického šermu


CORVUS 2011 - Do Veltrus se poslední srpnovou sobotu opět sjedou skupiny historického šermu
 
Letošní 8. ročník veltruského Corvu již klepe na dveře. Velké tradiční klání dlouhé řady skupin historického šermu se opět uskuteční na zámeckých lukách v podzámčí malebného veltruského zámku ve středních Čechách, někdejšího panství hraběte Chotka. Velkým dnem pro šermíře bude letos sobota 27. srpna 2011.
Kultura Napsat komentář | » číst dál

Revitalizace historického jádra ve Mšeně


Revitalizace historického jádra ve Mšeně
[28.07.2011] 
 

Projekt "Revitalizace historického jádra ve Mšeně", jehož součástí je i I. etapa akce
„II/259 Mšeno, rekonstrukce“, je společnou investiční akcí města Mšena a Středočeského kraje. Obě akce jsou finančně podpořeny z Regionálního operačního programu Střední Čechy. Celková výše investice je 24 mil. Kč.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Mělnický Cyklus chrámových koncertů před zahájením

Asi pro většinu z nás je období léta spojeno s odpočinkem, uvolněním, snahou dopřát si to, na co nám v průběhu roku nevybyl dostatek času, např. posedět s přáteli, konečně pobídnout naše tělo ke sportovní aktivitě, zavítat na výstavu, zhlédnout film, vyslechnout koncert. Zde stojíme před možností výběru z různých žánrů. Mělník, přesněji chrám sv. Petra a Pavla - kulturně historická chlouba města, jehož je dominantou – nabízí v letošním roce již podvanácté cyklus koncertů, při nichž v podání našich předních interpretů zní prostorem kostela varhany, jejichž hlas je vždy doplněn zpěvem či dalším nástrojem.

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Chrapot tentokrát u mostu

Uplynul již celý půlrok, co komorní pěvecký sbor Chrapot přispěl svým vystoupení, „Na schodech“v Masarykově kulturním domě v Mělníku k vytvoření krásné předvánoční atmosféry, a tak přišel čas předvést publiku, co nového si členové souboru připravili pro čas letní.

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 7 přílohy

https://www.traditionrolex.com/7