https://www.traditionrolex.com/7

 Kultura | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kultura

tipy na akce / reporty z akcí

Vítězové výtvarné souteže Vytvoř knižní obálku vyhlášené Městskou knihovnou Mělník


Vážení čtenáři,

rádi bychom vás seznámili s vítězi výtvarné soutěže Vytvoř knižní obálku , kterou v květnu vyhlásila Městská Knihovna Mělník.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Na radnici za vokálním kvartetem Q VOX a povídáním o její historii

7. ročník cyklu Místa známá i neznámá aneb Hudebně literární putování po významných kulturně historických objektech Mělnicka. Letošní volba padla na mělnickou radnici. Že ji znáte? Asi ano. Chodíme denně kolem ní, mnohdy zavítáme i do ní – za úředníky, kulturním programem nebo jako svatebčané či vítáme naše malé spoluobčánky. Můžeme číst o ní – v Mělnické radnici, v knížce Františka Purše Náš Mělník atd. Nicméně povídání o radnici nebude jen přiblížením její stavební historie, ale též funkcí, které plnila, nahlédneme do zápisů ze zasedání rad konaných v 16. století i do pamětních knih města Mělníka, jež vypovídají nejen o „malé“ historii města, ale též o „velké“ historii země. 

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Změní se náměstí Karla IV.?

11. září nebudou na Dnech evropského dědictví 2010 představeny pouze architektonické návrhy studentů FA ČVUT, ale též studie společnosti Chapman Taylor, která je podkladem pro zvažovanou změnu územního plánu MPZ Mělník. Skutečně se jedná o revitalizaci? 

Kultura 7 komentáře | » číst dál

Mělnické Dny evropského dědictví 2010

Dny evropského dědictví (EHD) 2010, v jejichž průběhu se otevírají nejširší veřejnosti brány nejzajímavějších památek, budov, objektů a prostor, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné, proběhnou v České republice 11. až 19. září. Jejich slavnostní zahájení tentokrát hostí v samém jejich počátku (10.–12. září) město Příbor. Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska, hlavní domácí garant této celoevropské akce, stanovilo téma letošních dnů, jímž se stala „Duše památek“.

Kultura 3 komentáře | » číst dál

Přesnĕ za mĕsíc 28.8. propukne v České Republice OZZYMÁNIE

  Podřipsko, 28.července 2010 - Ano, v sobotu 28.8.2010 na úpatí památné hory Říp se udĕje nĕco neobvyklého. Nad Krabčicemi a Rovném, nad místní vodárnou vlevo od aleje smĕřující k Řípu, v prostorách přirozeného amfiteátru bude uspořádán mega rockový koncert za účasti svĕtových legend tohoto hudebního žánru. "Pod Řípem proto,že je to místo naší národní sounáležitosti", řekl hlavní pořadatel Vladimír Veselý ze společnosti MV COVER s.r.o. Krásná scenérie Podřipska zaujala i agenty a manažery vystupujících umělců z Velké Británie a USA, kteří umělce reprezentují.

Kultura 1 komentář | » číst dál | 1 příloha

Program: Mělnické vinobraní 2010

Program letošního mělnického vinobraní i s plánkem. V září se tak můžeme těšit na: Blue Effect, Visací Zámek, Olympic, Žlutý Pes a další.

Kultura 38 komentáře | » číst dál

Katapult a jiní na letošním Lhotkafestu

Jako již tradičně se i letos můžete v polovině léta dobře pobavit na festivalu ve Lhotce u Mělníka. Festival, který organizuje tým kolem Romana Nováka (www.ronomusic.cz), se koná už poosmé. A také letos na něm potkáte spoustu hvězd malých i větších až po ty docela obrovské. Nikola Brasco, Cirguz, San Pedro, Navostro, Katapult, Gaia Mesiah a Morčata na útěku. Vyberete si?

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Řípfest oslavuje nové album Ozzyho "Scream" a nabízí setkání s Nazareth a Ken Hensleym

Řípfest se pyšní tím, že jako hlavní hvězdou večera zde exklusivně vystoupí legendární ikona rockové hudby OZZY OSBOURNE. Po 3 - leté pauze vydává své nové album SCREAM, které vyjde 22.6.t.r. Poté se Ozzy vydává na světové turné a jeho hlavní evropskou část zahájí právě zde na Řípfestu. Toto vystupení bude exklusivně jeho jediným koncertem v České Republice a na  Slovensku v roce 2010. A návštěvníci mělnického festivalu SOS-fest 2010 mají možnost VYHRÁT DVĚ VSTUPENKY NA ŘÍPFEST (každá v hodnotě 1600 Kč)!

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Trashmetal živě v kinech

Po několika týdenních spekulacích v prosinci 2009 ohlásily kultovní thrash metalové skupiny Metallica, Slayer, Megadeth a Anthrax svou historicky první společnou účast na putovním festivalu rockových kapel Sonisphere... Tato událost rozhodně otřese nejen základy 7 evropských stage, na kterých tyto kapely vystoupí, ale i českými a slovenskými kiny!

Kultura Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7