https://www.traditionrolex.com/7

 Kultura | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kultura

tipy na akce / reporty z akcí

Civitas Mělník

Od sklonku roku 2008 do roku 2010 probíhá rozsáhlá akce „Revitalizace historického jádra Mělníka“, jejímž investorem je město Mělník za finanční pomoci fondů EU. Hlavní těžiště prací se soustřeďuje do roku 2009, kdy paralelně probíhá rekonstrukce kanalizace a zádlažba v centru města. Relativně drobnější akcí téhož investora je výstavba komunikace pod mělnickým návrším v místní části Pšovka. Výzkum vede Petr Meduna z Archeologického ústavu AV ČR, Praha, v. v. i. ve spolupráci s Regionálním muzeem Mělník zastoupeným archeoložkou Alenou Veselou, na zpracování se podílí Laboratoř archeobotaniky a paleoekologie Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Výstava fotografií Egypt - netradiční pohled


Výstava bude zahájen vernisáží ve čtvrtek 9.7. 2009 od 17 hod v malém sále Regionálního muzea Mělník, potrvá do 9.8.2009. Svým obsahem se zásadně odlišuje od toho, co možná známe z výpravných fotografických publikací o této zemi. Cestovatelé nechávají za svými zády pobřeží Rudého moře, Gízu, Luxor, turistické lokality Šarm iš – Šéchu, unikají  turistické policii a vojákům. Usedají do místního vlaku nejnižší kategorie či autobusu pro místní a v zapadlých oázách a malých „nezajímavých“ vesničkách hledají skutečnou tvář tohoto světa.

V hledáčku autorů je tedy spíše málo známá tvář Egypta. Vystavované snímky nás provedou Východní „Arabskou“ pouští, Nubií na jihu, některými městy na Nilu a středověkými sídlišti z nepálených cihel na Libyjské poušti. Na svých fotografiích rozevírají i husté závoje smogu, ve kterém se utápí Káhira – město s nejhustším zalidněním na světě, plné špíny, ale také město fascinující svou jedinečností a nevysvětlitelným magnetizmem.
Autoři výstavy se v rámci činnosti občanského sdružení VELbloud snaží přiblížit běžnému Evropanovi nezkreslený obraz islámského světa, rozptýlit a popřípadě vyvrátit mylné, či tendenční informace, se kterými se tak často setkáváme v našem okolí.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

SOS-fest 2009 : Tah na Baumaxu vyšel

"Tah na Baumaxu" organizátorům letošního SOS-festu vyšel, a to i přes chladné zmáčené počasí, které však nedokázalo v sobotu 6.6.2009 pokazit náladu a pohodovou atmosféru bezmála třem stovkám návštěvníků, kteří 8.ročník festivalu navštívili. Xavier Baumaxa během svého hodinového vystoupení představil písně z nového CD Desperanto a nezapoměl i na osvědčené pecky z předchozích alb.

Kultura 2 komentáře | » číst dál

ŠatlavaFest přináší muziku i ozvěny filmového AniFestu

Již podruhé se můžete přijít podívat na ŠatlavaFest do historického dvora pasáže Koruna na náměstí Míru. V neděli 14. června zahrají od 17 hodin kapely Lykke til a Le hAnam a můžete se těšit i na pásmo toho nejlepšího z Anifestu, tedy z přehlídky animovaných filmů z celého světa, která se konala v Třeboni a v Teplicích začátkem května. Projekce začne se smrákáním a na ní už bude vstup volný. Jinak je vstupné 50 korun.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

SOSat budeme už dnes odpoledne!!!

Už jenom pár dní zbývá do zahájení letošního ročníku festivalu SOS-fest. Jako hlavní tahák se letos představí Xavier Baumaxa, zdatně sekundovat mu budou českolipští Los Chuperos nebo přažští Flattus. Z místních kapel se představí vydařený debut loňského roku RemorDimiento ve zcela nové sestavě. Na své si ale přijdou i příznivci punku, revivalu a poctivého Rock'n'Rollu.
Abychom nezapoměli na hlavní poslání festivalu, bude v odpoledním bloku probíhat soutěž školních kapel, přičemž o vítězi budou rozhodovat kromě "odborné" poroty i sami diváci.

Těšíme se na setkání v sobotu 6.6.2009 odpoledne!!!

Kultura 3 komentáře | » číst dál

Na Svatotrojickou pouť s Drakem

Každý rok si připomínáme stejné události – osobní, rodinné, státní, Velikonoce i Vánoce. A neděle 7. 6. je dnem slavnosti Nejsvětější Trojice, Boha – Otce, Syna a Ducha svatého. Již od 16. století byla tato slavnost pro Mělnické příležitostí k vykonání náboženské pouti, ke konání slavnostní mše svaté, ale též pro setkání, pobavení se.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Koncerty mělnického pěveckého souboru CHRAPOT

Protože se nezadržitelným krokem blíží vrchol našeho půlročního úsilí, rádi bychom Vás všechny tímto článkem pozvali na náš koncert a zároveň se Vám trochu představili, případně připomněli. Na koncertech od nás můžete slyšet hudbu barokní, klasickou i moderní, skladby duchovní i jazzové, spirituály nebo lidové písně.

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

DirtyFest vol.2 aneb "Tak trochu jiný punk"

AhOi!, rád bych vám sdělil něco o druhém letním DirtyFestu. Letošní fest jsme se rozhodli pojmout zcela jinak, než ten předchozí. Nešlo nám o to udělat akci, kde bude hromada lokálních skupin a s nimi nějaké eso.
Ani nám nešlo o to pozvat kapely, které hrají všude a jsou to tzv. ostřílená esa českého punku hrající nejméně 20 let a tudíž jsou to „ ty nejlepší český punkový kapely“.

Kultura 1 komentář | » číst dál | 1 příloha

Uširváče vystřídá Krleš

Páteční koncert kapely Uširváč, který proběhl U jelínků byl vynikajícím hudebním zážitkem, který si bohužel přišlo vychutnat jen pár znalců a nadšenců. Ti však nelitovali. Kapela přímo zářila energií, čistým zvukem, přesnou rytmikou i intonační přesností. Repertoár je daný faktem, že Uširváč je revival kapel Hudba Praha a Jasná páka.

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

https://www.traditionrolex.com/7