https://www.traditionrolex.com/7

 Kultura | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kultura

tipy na akce / reporty z akcí

Blue Effect a Radim Hladík zahrají v restauraci U jelínků

V sobotu 4.10.2008 vystoupí v restauraci U jelínků (www.ujeli.cz) legendární kapela Blue Effect. Zveme všechny příznivce dobré muziky na příjemné posezení ve vyhřívaném stanu na zahrádce restaurace. Vstupenky si prosím rezervujte na restaurace@ujeli.cz

Blue Effect – legenda českého bigbítu, založena v roce 1968.Za roky své činnosti prošla mnoha personálními složeními,(Vladimír Mišík, Lešek Semelka, Oldřich Veselý, Fedor Frešo, Luboš Pospíšil, David Koller a mnoho dalších).

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Obnova pomníků, památníků, soch a drobných sakrálních památek

Rada města schválila na svém jednání dne 4. srpna 2008 koncepci obnovy pomníků, památníků, soch a drobných kulturních památek na území města Mělníka, kterou vypracovalo oddělení památkové péče.
 Ve správním obvodu města Mělníka se nachází celkem 11 pomníků a památníků (z nich 4 potřebují opravit) vztahujících se k válečným událostem, 4 sochy a busty (z nich 3 potřebují opravit) a 8 drobných sakrálních památek (z nich 6 potřebuje opravu). Celková koncepce obnovy je rozvržena do let 2009 – 2013 tak, aby rozpočet města byl zatížen pokud možno rovnoměrně. Předběžný odhad nákladů činí celkově 750 000 Kč.

Kultura 1 komentář | » číst dál

Novela památkového zákona – přísnější sankce!

Novela zákona o státní památkové péči přinesla některé dílčí změny při nakládání s movitými kulturními památkami, prodloužení lhůt pro vydání správních rozhodnutí, ale především velmi výrazným způsobem navýšila sankce za porušení památkového zákona. Dřívější spíše komické maximální pokuty mají od 28. srpna 2008 novou hodnotu. Důrazně proto upozorňujeme majitele nemovitostí, na které se vztahuje památková ochrana, aby dodržovali zákon o státní památkové péči a nevystavovali se svým případným nezodpovědným chováním riziku velmi citelných sankcí.

Kultura 1 komentář | » číst dál

Mělnické Dny evropského dědictví

Zářijový měsíc na Mělníku pravidelně patří vinobraní a uplynulých pět let též Dnům evropského dědictví (EHD), které jsou součástí celoevropské akce a v naší republice je zaštiťuje Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska. Lokálním garantem mělnických Dnů je po celou dobu Mělnický osvětový a okrašlovací spolek, který postupně představil veřejnosti následující témata: Den pro věž (2004), Podzemí města (2005, kdy jsme se ještě v rámci Dne mělnických památek věnovali opevnění města), Otisk slavných jmen – historické objekty, v nichž žili slavní lidé (2006, zvláštní pozornost byla věnována sv. Ludmile), Architektura 1. poloviny 20. století na Mělníku (2007). Ve spolupráci s řadou subjektů otevíráme památkové objekty a zároveň podáváme informaci o nich i o historii našeho města.
Téma letošních dnů zní Památky v krajině a krajina jako památka.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Dny evropského dědictví

Letošním národním tématem Dnů evropského dědictví je Památky v krajině a krajina jako památka. Toto téma otevírá možnosti nových pohledů na pamětihodnosti a architekturu jako tichého průvodce naší existence a nevtíravého tvůrce, formujícího naše vnímání a kultivovanost. Přinášíme přehled všech otevřených památek a dalších akcí ke Dnům evropského dědictví.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

C otakhle oprášit mozek a zavzpomínat?:)

Takyřešení se vrací na mělník v nevídané formě:)

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Obnova kulturních památek na Mělníku prostřednictvím dotací

V roce 2008 proběhne obnova vybraných kulturních památek (KP) na Mělníku a blízkém okolí pomocí tří dotačních titulů Ministerstva kultury a jednoho ze Středočeského kraje. Tyto dotace jsou účelově vázány na záchranu ohrožených KP, či mají sloužit jako podpora vlastníků při jejich pravidelné obnově.

Z Fondu obnovy památek Středočeského kraje bude financována oprava střechy poslední zachované vinařské kaple Panny Marie na Mělníku (50 000,- Kč), která se nachází na soukromém pozemku za domem čp.

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Za hudbou do chrámu podruhé

Na neděli 20. července 2008 je připraven od 16 hodin pro všechny, kteří si rádi odpočinou a spočinou v moci hudby, již druhý koncert z Cyklu chrámových koncertů – Mělník 2008.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Muzeum rozkvétá květinovými mozaikami

Od začátku července se Regionální muzeum Mělník připojilok unikátnímu uměleckému projektu s charitativním přesahem „Loukamosaic“, který pořádá občanské sdružení Femancipation. Jeho podstatou je skládání květinových mozaik z barevných keramických střípků. Autoři projektu akademický sochař Michal Bouzek a akademická malířka Lucie Jiřičková očekávají v cíli akce, která již proběhla v několika středočeských městech, v Praze a v Hamburku, vytvoření největší květinové mozaiky na světě....

Kultura Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7