https://www.traditionrolex.com/7

 Kultura | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kultura

tipy na akce / reporty z akcí

První ročník festivalu Fair Play Jamboree nabízí dávku bluegrassu

Pro příznivce modré muziky bude sobotní festival bluegrass Fair play Jamboree opravdovým svátkem. V areálu Country Saloonu U Bobra v Bosyni u Vysoké tam na ně čeká pět různých skupin. Festival pořádá Country Saloon U Bobra, kapela Fair Play Grass ve spolupráci s Country radiem.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Kinematograf bude!

Již více než 16 let se "bratři Čadíkové" snaží ozvláštňovat svým Kinematografováním léto po celém Česku. A také letos - již tradičně - dorazí i do Mělníka. Co letos uvidíme?

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Mělník bude mít novou sochu.

Někdy se stává, že se v našem městě uskuteční o víkendu nějaká významná akce, a pokud ji navštíví nějaký autor Mělníčku, který má zrovna čas a chuť něco vytvořit, tak jste často prvními čtenáři, ke kterým se reportáž z akce dostane. Je to jednoduché vysvětlení, protože deník dorazí k očím čtenářů až v pondělí ráno a týdeník nejdříve ve středu. Jsou však i zajímavé věci, o kterých se zase naopak dočteme nejdříve v novinách.

Kultura 9 komentáře | » číst dál

Muziku můžete sosat už tuhle sobotu

Jedenáctka kapel rozpumpuje srdce hudebních fanoušků v sobotu 28. června v areálu restaurace U Jelínků v Mělníku-Vehlovicích. Na SOSfestu bude od 15 hodin rozhodně co sosat - kralupská parta Scarlet Haw namíchá vlastní rock přirovnávaný ke směsici Iron Maiden a Linkin Park, šmak mají i písně stálých hostů kapely Toy a stejně tak i písně místní  dívčí kapely Jezevčík Kamil. Punkové šapitó rozvinou mělničtí Cirguz a poprockem fanoušky obšťastní chlapci z domácích Lykke til. Obtáhnout svoji krásně vyvedenou stopu z loňska přijede i Artes se zpěvačkou Janou. Vodou živou bude Revelation a uslyšíte i rockové bardy Bad nebo zcela novou mělnickou kapelu Remor Dimiento, která bude mít na SOSfestu svoji premiéru. O další svižné tóny k tanci se postarají Hliníkový lopatky dědečka Pipína a kralupská Družba. A co dopředu prozradili pořadatelé? Čtěte jejich odpovědi.

Kultura 3 komentáře | » číst dál

Historický dvůr ožil festivalem

Za velmi podařený počin lze označit první ročník hudebně-filmového ŠatlavaFestu, který se konal v centru Mělníka ve dvoře pasáže Koruna na náměstí Míru v pátek 13. června. Pořadatelé z kapely Lykke til chtěli zpestřit nabídku kulturních setkání i příjemným a netradičním prostředím, a také k hudbě nabídnout něco navíc. Tím bylo pásmo To nejlepší z AniFestu 2008. Záměr uspořádat koncert místních kapel ve dvoře uzavřeném ze všech stran vyvolával rozpaky.
Převzato z Mělnického deníku dne 20. června 2008.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Setkání rodáků bude mít zpestření.

Loni jsme se prvně v našem městě setkali s akcí, která nese název ,,Setkání rodáků" a byla mimořádná především tím, že po akcích MOOS, kdy si občan nejprve prohlédnul věž, kostely,běžně nepřístupná místa, a pak podzemní sklepy města, se dostal do nepříliš často navštěvovaných prostor radnice, kde především zaujala historicky velmi významná kaple Sv.Barbory. Letos bude mít celá akce jakési zpestření v podobě železnice, která stále tahá v podvědomí lidí za ten kratší konec.

Kultura 1 komentář | » číst dál

ACDC revival na Mělníku

Mělnická jizerská 50ka si po 15 letech trvání získala hned druhý nejvyšší věhlas v našem městě ( po Vinobraní) a i letos byla docela slušná návštěvnost.

Skvělou atmosféru přinesl už samotný závod, po kterém následovalo vyhlášení tomboly a vlastní vyhlášení výsledků, které proběhlo tradičně vtipným profesionálním způsobem. Velkým magnetem však bylo pro mnohé návštěvníky akce i následné vystoupení skupiny Spejblshelpers (ACDC revival), která letos koncertuje i v Německu a Rakousku, a podle fanoušků slavných ,,Aides" je prý velmi vydařeným revivalem. O tom jsme se ostatně mohli mnozí přesvědčit.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Vstup do IX. ročníku Cyklu chrámových koncertů

V neděli 22. června 2008 se od 16 hodin v kostele sv. Petra a Pavla uskuteční zahajovací koncert Cyklu chrámových koncertů - Mělník 2008, který se koná pod záštitou starosty města Mgr. Miroslava Neumanna. S díly J. S. Bacha, G. F. Händela a G. B. Vitaliho společně vystoupí Přední interpreti klasické hudby Bohuslav Matoušek a Jaroslav Tůma.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Mělník: město chce zpřístupnit podzemní chodby pod radnicí!

Další část podzemí na náměstí Míru se pro veřejnost snaží zpřístupnit vedení města. Novým místem, kam by se lidé mohli podívat, jsou prostory pod radnicí.
Ve přístupných sklepích radniční budovy se uskutečnily práce, při kterých byl odkrytý vstup do dalšího patra podzemí, kam řadu let nevkročila lidská noha.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7