https://www.traditionrolex.com/7

 Kultura | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kultura

tipy na akce / reporty z akcí

Novodobá historie galerie Ve věži (galerie slaví 40 let od založení)

Vracím se zde několika řádky na začátek novodobé historie galerie a čajovny. Po osmi letech svého působení bych si tedy dovolil přistoupit k malé rekapitulaci toho, co se uskutečnilo v tomto úžasném prostoru. Od roku 2000 do června 2008 jsme uspořádali celkem 97 výstav. Větší počet výstav (přesněji 57) bylo samostatných a 40 společných. Celkem se v galerii vystřídalo přes 190 vystavujících.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

TenSing Mělník oslaví 10 let koncertem

TenSing slaví 10 letV neděli 22. 6. 2008 jste srdečně zváni na výroční koncert TenSingu Mělník, kterým oslavíme 10 let fungování této skupiny zpívajících, tancujících a divadlo hrajících mladých lidí. Těšit se můžete na úplně nový repertoár, několik písniček z minulých let, výroční drama i tanec. Vše, jako vždy, v Husově domě - vedle (žlutého) evangelického kostela, od 20:00, vstupné dobrovolné. Těšíme se na Vás!

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Proč se památkářům nelíbí plastová okna?

V poslední době se na oddělení památkové péče MÚ Mělník obrací stále více majitelů nemovitostí, podléhající památkové ochraně, se žádostí o výměnu stávajících dřevěných oken za nová, plastová. Tito majitelé jsou pak mnohdy nepříjemně zaskočeni tím, že ze strany památkářů zaznívá na tento jejich požadavek jednoznačné „NE“. Co k tomu nás památkáře vede a proč se tak tvrdošíjně plastovým oknům bráníme?

Kultura 76 komentáře | » číst dál

Mělnické kulturní léto 2008

Na letošní léto se nám kromě hudebních festivalů po celém regionu dostane každý pátek a sobotu kultura i na hlavní mělnické náměstí (Míru). Masarykův kulturní dům po loňském roce opět uspořádá několik kulturních programů, a Mělníček.cz jako první přináší ochutnávku z programu na červenec. Program Mělnického kulturního léta zatím není kompletní, pokud máte kapelu, divadelní soubor, nebo se prostě rádi předvádíte a troufáte si na velké mělnické podium, pak v tomto článku se dozvíte, jak se do programu také zapojit.

Kultura 3 komentáře | » číst dál

Cyklus chrámových koncert - celkový program

Již po několikáté se pod záštitou starosty města Mgr. Miroslava Neumanna v kostele sv. Petra a Pavla uskuteční cyklus chrámových koncertů, který měl v minulých letech obrovskou návštěvnost. Podrobnosti k jednotlivým koncertům budou uvedeny v kalendáři.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Muzeum otevře dlouhodobou výstavu „Staré mechanické hračky“

Ve čtvrtek 29. května v 18:00 hodin otevře Regionální muzeum Mělník novou dlouhodobou výstavu „Staré mechanické hračky“. K vidění budou elektrické vláčky, hračky ze stavebnic MERKUR (METROPOL), EDISON, VAŠEK, MÄRKLIN, dětské modely parních strojů i další mechanické hračky na klíček.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Pozvánka na koláčovou pouť

Pouti chloumecké – jakou mívaly tradici. Obzvláště ta ke kostelu Nejsvětější Trojice, kam poutníci putovali již od 16. století, nebo případně též pouť k tamní kapli sv. Gotharda, která uzavírala severní ambit při kostele po dvě staletí do 80. let 20. století. Tehdy byl kostel (přes protesty) přeměněn ve smuteční síň a kaple v márnici. Pouti se staly minulostí již v 50. letech, a to na půl století.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Mělnické letní festivaly 2008

Zdá se, že je to s mělnickou kulturou stále lepší, protože se nám s letními festivaly doslova roztrhl pytel. Proto jsme pro vás připravili velký a detailní přehled mělnických (a regionálních) hudebních festivalů: Festival Starý mlýn - Brnkfest - GirlsWar - Hemmerfest - DirtyFest - ŠatlavaFest - 20. Salón tradičního jazzu - SOS-fest 2008 - Plovárna 2008 - Zelenej zákal - FairPlay Jamboree - Lhotka fest - Stodola 2008 - Postřižín fest - Rockfest 2008 - 20. Jazz ve křoví - Mělnické vinobraní

 

Kultura 14 komentáře | » číst dál

Poděkování

Děkujeme všem, kdo přišli i v nevlídném počasí uklízet lesopark u Ludmily, zástupcům města Mělník za pomoc s realizací akce a také těm, kdo nám pomohli s programem, Pejskovi, Kočičce a Vlaštovkám. Výsledek stojí za to, přijďte se podívat! Rodinné centrum Kašpárek

Kultura Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7