https://www.traditionrolex.com/7

 Kultura | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kultura

tipy na akce / reporty z akcí

Sobotní koncert v MKD pohledem účinkujících

Koncert To ještě nevim, Vnitřní Faktor a Los Blbcos v MKD 12.1.2008 z pohledu zpěváka TJN. S přiloženou fotogalerií.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

žELVí knihovnička: Technické stavby v knize již v únoru

Po úspěšné publikaci 100 staveb moderní architektury Středočeského kraje přichází po dvou letech nakladatelství Titanic ve spolupráci s krajským úřadem s novou knihou. Ta se podrobně věnuje mlýnům, dolům, hutím, vodním a vodárenským stavbám, továrnám, manufakturám, mostům a železnicím našeho kraje.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

6. Lednový Underground – 2 dny a 3 scény

Konec roku je obvykle časem rozjímání a nostalgických hodnocení. Pro příznivce rozmanité hudební produkce je tu dobrá zpráva – do bilancujících nálad můžou nechat vstupovat zvědavost a snad i radostné vyhlídky. Žánrově tradičně pestrý program 6. ročníku kralupského festivalu LU je patrně znovu s to přilákat široké obecenstvo. Mělníček.cz jako jeden z mediálních partnerů festivalu vám přináší tiskovou zprávu o festivalu, který stojí za to nepropásnout.

Kultura 2 komentáře | » číst dál

Divadelní večery Vládi Dědka

Stejně jako v minulých letech se i letos v listopadu koná v našem kulturáčku přehlídka divadelních představení sehraných amatérskými soubory z vlastí českých. Přijďte se podívat, jak se dělá divadlo s radostí!

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Putování „místy známými i neznámými“

V neděli 28. října, v den dvakrát sváteční, bude pokračovat druhým letošním pořadem 4. ročník cyklu Místa známá i neznámá aneb Hudebně literární putování po významných kulturně historických objektech Mělnicka.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Berlínský chlapecký sbor koncertuje v Mělníku

V úterý 16. října se evangelický kostel v Mělníku rozezní šedesáti chlapeckými a mužskými hlasy. Státní a chrámový sbor při Univerzitě umění v Berlíně se na svém turné Německem a Českou republikou zastaví na tři dny také v našem městě. Uslyšíme díla Dietricha Buxtehudeho, Felixe Mendelssohna-Bartholdyho a Benjamina Brittena. Sbor vystupuje kromě jiného také při koncertech Berlínské filharmonie pod vedením sira Simona Rattleho, Kenta Nagano a dalších.

Kultura 11 komentáře | » číst dál

Pozvání do „míst známých i neznámých“

V neděli 7. října 2007 v 16 hod. vstoupíme do 4. ročníku cyklu Místa známá i neznámá aneb Hudebně literární putování po významných kulturně historických objektech Mělnicka, v němž se vydáváme do různých míst za hudbou i slovem mluveným. Po kostelech evangelickém, sv. Vavřince a sv. Ludmily, po dvou návštěvách na zámku Mělník (ve středověkém sklepu pod bývalým hostincem Peklo a v koncertním sále) a v Masarykově kulturním domě tentokrát zavítáme do ...

(tisková zpráva MOOS)

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Místo Wohnoutů ... LAURA A JEJÍ TYGŘI

Přátelé, kamarádi, Vinobraní ještě nezačalo, a už jsou zde změny v programu! Přímo od zdroje (od realizačního týmu) jsme dnes dostali potvrzenu jednu opravdu hvězdnou...

V neděli od 15 hodin (plus mínus, znáte to, jak to na takové velké akci občas dopadne) vystoupí na hlavním mělnickém pódiu skvělá skupina Laura a její tygři. Mnohočlenná kapela, ze které vyšlo velké množství výtečných muzikantů, působí na české hudební scéně už určitě 20 let, její muzika ale rozhodně není nijak "zestárlá". Konečně - přesvědčte se sami. Koukněte na jejich webovky (jestli to ještě stihnete před tím, než odejdete do města se veselit) a přijďte se na ně hlavně v neděli podívat. Protože tahle změna - to znamená nahradit popularitu (a nebojme si to říci, průměrnou kvalitu) věhlasem a superkvalitou. Laura a její tygři jednoduše roztančí každého. 

(sem by se hodil smajlík s černejma brejlema, ale můj prohlížeč to neumí vložit - takže si ho vložte do komentáře Smiling )

Kultura 4 komentáře | » číst dál

Opsáno odjinud: Mělník a jeho architektura 20. století

... aneb i kritika je potřeba.

V Masarykově kulturním domě byla 13. září v rámci Dnů kulturního dědictví představena výstava Architektura 1. poloviny 20. století na Mělníku (mimochodem – správně se říká „v Mělníku“). Dovolím si úvod trochu ze široka. Mělník je nevelké město nedaleko Prahy, jehož kultura i společenský život již drahnou dobu trpí jistým pražským komplexem – většina lidí jezdí za prací do Prahy a ti, kdo pracují zde, nemají valné platy ve srovnání s do-prahy-jezdícími spoluobčany. Proto jakákoli „městská hrdost“ a vůle k nezjištnému kvalitnímu společenskému životu upadá.

(článek převzat ze serveru e-ARCHITEKT.cz)
Kultura 1 komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7