https://www.traditionrolex.com/7

 Kultura | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kultura

tipy na akce / reporty z akcí

Wohnout na vinobraní nezahrají

Kapela Wohnout na mělnickém vinobraní v neděli 23. září nevystoupí. Potvrdil to dnes pro Mělníček.cz dramaturgický tým Masarykova kulturního domu, který program na hlavní scéně připravuje, i manažerka kapely Wohnout Martina Tůmová. "Předevčírem jsme dostali zprávu, že Wohnout svůj koncert neodehraje kvůli operaci jednoho z členů kapely," sdělili členové dramaturgického týmu a dodali: "Náhradu hledat nebudeme, protože nedělní program byl dostatečně plný a mělo se končit později, než byl zcela původně plánovaný termín."

Kultura 8 komentáře | » číst dál

Září 2007 = tři knihy o Mělníku

Vážení a milí mělničtí patrioti,

v měsíci září budou v Masarykově kulturním domě představeny dvě knihy, které se svým tématem dotýkají našeho města. Další publikaci představí nakladatelství Paseka v Regionálním muzeu. V tomto článku přinášíme krátké informace o všech třech.

Kultura 2 komentáře | » číst dál

Mesiáš v evangelickém kostele

Přijďte si poslechnout průzračnou a radostnou hudbu Georga Friedricha Händela!
Evangelický kostel na Mělníku se rozezní tóny jeho vrcholného díla, oratoria Mesiáš. Z německého Tübingen přijedou čtyři sólisté, malý sbor a komorní orchestr - Ensemble Musica Sacra. Nenechte si ujít jedinečný hudební zážitek!

Kultura 6 komentáře | » číst dál

110 let železniční dráhy Mělník-Mšeno-Dolní Cetno.

 V sobotu se ve Mšeně, ale částečně svým způsobem i na Mělníku konaly oslavy 110 let místní dráhy Mělník-Mšeno-Dolní Cetno.

 Největším magnetem jistě bylo, a nutno říci, že až na poslední chvíli, svezení dobovým vláčkem, který byl tažený parní lokomotivou řady 423, která ještě v 70. letech tahala na zdejší trati řepné vagony ze Střednice.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Setkání rodáků na Mělníku proběhlo tento víkend.

Řada lidí si povšimla, že se tento víkend na Mělníku opět něco dělo. Otevřené kostely a kulturní program na náměstí Míru byly jen částí akce, která měla v názvu ,, setkání rodáků. " Někdo si mohl vůbec prvně prohlédnout poklady města, k disposici byly i otevřené prostory radnice a různých škol, a také se nám představil nový park, který se narodil v blízkosti hradební zdi v Jungmannových sadech.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Filmové léto – Kinematograf bratří Čadíků opět na Mělníku

nám. Míru 28.7. – 31. 7., promítání vždy od 21: 30 hodin

28. 7.(sobota)              Pravidla lži
29. 7. (neděle)             Maharal – Tajemství talismanu
30. 7. (pondělí)            Grandhotel
31. 7. (úterý)               Kráska v nesnázích

 

Kultura 4 komentáře | » číst dál

Kralupy si budou číst

(tisková zpráva k akci)

Chcete se alespoň na chvíli vrátit do školních lavic? Máte zájem se podílet na velkém průzkumu literárního vkusu? Nebo máte doma předškoláka a chcete mu na hodinku dopřát hezký program? To vše a ještě leccos dalšího můžete zažít ve čtvrtek 14. června, kdy si Kralupy budou číst, psát a hrát. Tak totiž zní podtitul akce, kterou pod oficiálním názvem „Den pro dobré slovo“ budou ten den organizovat učitelé a studenti Dvořákova gymnázia a Střední obchodní školy ekonomické v rámci „Dnů města Kralupy“.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Letní taneční FREE-D-BAR přivítá novou sezónu 2007 koncertem SKYLINE

Opravdu velkolepě zahájí letošní sezónu letní FREE-D-BAR v Mlékojedech. V pátek 25. května 2007 otevře své brány koncertem SKYLINE, která zahraje na mobilním pódiu přímo před barem na břehu pískovny. Vystoupení této kapely je vždy zaručeným mejdanem a společně s DJ MUCHEM, který se ujme djskeho pultu hned po koncertě, slibují skvělý vstup do nové, kvalitní kulturou nabité, sezóny. A jak je ve FREE-D-BARu zvykem, veškerý program je návštěvníkům servírován free, tedy ZDARMA.

Kultura Napsat komentář | » číst dál

Mělník město vína - WINEFEST 2007

Tuto sobotu 21.4. od 10.00 hod. se v nádherných prostorách Regionálního muzea Mělník již po sedmé uskuteční prestižní výstava vín „Mělník město vína – WINEFEST 2007“.

Celkem se „sešlo“ 210 vzorků vín od úctyhodného počtu 87 výrobců. Milovníci sektů jistě ocení kolekci 14 vzorků. Projevil se také vliv velmi teplého loňského podzimu a tak je zde celá plejáda výběrů z bobulí, jak z typických odrůd, tak třeba i z Műllera.

Kultura Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

https://www.traditionrolex.com/7